Навчіть проїжджати це перехрестя, бо раз на тиждень аварійні ситуації виникають, бо майже всі їдуть по червоній траєкторії, а "один мій знайомий" по жовтій . панорама місця
sarbkiev 19.04.2023 11:18 пишет: Навчіть проїжджати це перехрестя, бо раз на тиждень аварійні ситуації виникають, бо майже всі їдуть по червоній траєкторії, а "один мій знайомий" по жовтій . панорама місця
Треба їхати як усі. А ще можна написати в автодор якись, хай нанесуть розмітку як їхати.
sarbkiev 19.04.2023 11:18 пишет: Навчіть проїжджати це перехрестя, бо раз на тиждень аварійні ситуації виникають, бо майже всі їдуть по червоній траєкторії, а "один мій знайомий" по жовтій . панорама місця
Треба їхати як усі. А ще можна написати в автодор якись, хай нанесуть розмітку як їхати.
Хіба їхати як усі, це не порушення? Бо я по червоній траекторії вирулю на зустрічну смугу (а там буває і поліція стоїть на червоний назустріч, це ж одразу штраф), або в чужий ряд? Просто не має бажання при зіткненні виявитися винним у ДТП з усіма наслідками.
Хіба їхати як усі, це не порушення? Бо я по червоній траекторії вирулю на зустрічну смугу (а там буває і поліція стоїть на червоний назустріч, це ж одразу штраф), або в чужий ряд? Просто не має бажання при зіткненні виявитися винним у ДТП з усіма наслідками.
Ось сам собі і відповів.
Та я більше хотів впевнитися, чи не порушую я рухаючись по жовтій траєкторії, і чи дійсно червона є порушенням ПДР?
Яка різниця як там їхати якщо їдуть лише ті хто на поворот? Там здається стоп табличка є для тих хто прямо. Якщо там хтось спинився, то його треба об'їхати, а якщо нікого немає то не має значення траекторія.
Один мій знайомий намагається по жовтій, але якщо не виходить то не переймається
Мне пофигу, я поворачиваю по правилам. Если кто-то режет через встречку, гоню его нафиг. Это как с разворотами через бульвар, сколько раз приходилось встречных клоунов с правой стороны разрыва выгонять - не сосчитать. Но в стадо играть не привык.
Лівоповоротна траекторія ніде і нічим не регламентується. Порушення може бути тільки у перетині суцільної розмітки на перехресті.
10.5. Поворот необхідно виконувати так, щоб при виїзді з перехрещення проїзних частин транспортний засіб не опинився на смузі зустрічного руху...
11.4. На дорогах з двостороннім рухом, які мають щонайменше дві смуги для руху в одному напрямку, забороняється виїжджати на призначений для зустрічного руху бік дороги.
Лівоповоротна траекторія ніде і нічим не регламентується. Порушення може бути тільки у перетині суцільної розмітки на перехресті.
10.5. Поворот необхідно виконувати так, щоб при виїзді з перехрещення проїзних частин транспортний засіб не опинився на смузі зустрічного руху...
11.4. На дорогах з двостороннім рухом, які мають щонайменше дві смуги для руху в одному напрямку, забороняється виїжджати на призначений для зустрічного руху бік дороги.
Ну і? Де там про рух на перехрещенні доріг? 10.5 про розташування ПІСЛЯ перехрестя. Певну траекторію руху НА перехресті задає виключно розмітка 1.7. 11.4 взагалі про умовну постійну наявність розмітки 1.3 , а не про поворот.
McFly 10.05.2023 16:27 пишет: Ну так, права красна лінія перетинає зустрічну смугу ПІСЛЯ першого перехрестя...
А ліва червона по фен-шуй?
І те, що "перетинає" - не факт! І межа по стоп-лінії, і він туди не залазить. І ТС міг її намалювати трішки пологіше - тоді і по-твоєму фен-шуй! І "перетнути" не означає перти проти шерсті (виїхати на ПЧ іншої дороги по правій стороні). Усі ці "і" до того, що ніхто сантиметри отого "перетнув" ловити не буде, і це ще й бездоказово практично...
Виконувати лівий поворот, залишаючи центр перехрестя справа не заборонено. У деяких країнах навіть таке прописано.