Re: Де проточити гальмівні диски зі зняттям на місці?
[Re: Wave] 23 апреля 2023 в 17:20
З мого досвіду марна трата грошей. Точив декілька разів, виїзд на трасу, гальмування зі швидкості 140-160 і знову б'ють. Якщо диски вже повело, то далі буде те саме.
[Re: Alex048] 23 апреля 2023 в 21:21
Alex048 23.04.2023 17:20 пишет: З мого досвіду марна трата грошей. Точив декілька разів, виїзд на трасу, гальмування зі швидкості 140-160 і знову б'ють. Якщо диски вже повело, то далі буде те саме.
[Re: Wave] 24 апреля 2023 в 12:52
Дякую усім за поради. В цілому погоджуюсь і теж мав такий досвід з Зімерманами на BMW, але зараз стоять оригінальні за небюджетний прайс, тому хочу спробувати, вони трохи по іншому зроблені і виглядають якісніше. До речі на Мерседесі проточка оригінальних дисків допомогла, тис 20 вже проїхали після того і до сих пір їздять
[Re: Wave] 24 апреля 2023 в 13:20
Wave 24.04.2023 12:52 пишет: Дякую усім за поради. В цілому погоджуюсь і теж мав такий досвід з Зімерманами на BMW, але зараз стоять оригінальні за небюджетний прайс, тому хочу спробувати, вони трохи по іншому зроблені і виглядають якісніше. До речі на Мерседесі проточка оригінальних дисків допомогла, тис 20 вже проїхали після того і до сих пір їздять
Зависит от остаточной толщины, качества самих дисков и модели авто.
Wave 24.04.2023 12:52 пишет: Дякую усім за поради. В цілому погоджуюсь і теж мав такий досвід з Зімерманами на BMW, але зараз стоять оригінальні за небюджетний прайс, тому хочу спробувати, вони трохи по іншому зроблені і виглядають якісніше. До речі на Мерседесі проточка оригінальних дисків допомогла, тис 20 вже проїхали після того і до сих пір їздять
Треба подивитися биття диску за допомогою мікрометру Може бути що дискі встановлені криво, наприклад встановлювали на мідну змазку (вона з часом викривляє), а треба на вичещену поверхню та майже на суху)
[Re: Wave] 25 апреля 2023 в 13:44
Wave 25.04.2023 13:08 пишет:
Знайшов, коли ставив ці диски, виявляється вони проїхали 45 тис, мабуть дійсно немає сенсу точити.
Не за пробігом ресурс дисків дивитися треба, це не моторна олива, а за залишковою товщиною. На БМВ не пам'ятаю точно, я колись свої міряв, щось у голові крутиться 34.4мм при товщині нових 36мм
Врешті точити там нікуди. Ще раз, поїдь перевір биття ну і залишок звісно.
[Re: Wave] 25 апреля 2023 в 20:24
а такое: пришлось делать полуню профилактику суппорту - заменить цилиндрик с резинками, промазать направляющие.... диск нормальный, колодки нормальные, но после работ начало попискивать как начинаешь движение... НЕ пискун-датчик, но похоже как колодка о буртик подточенного диска (это есть от времени, пальцем можно ощутить) ждать, пока притрется?
[Re: kkk_GAZ240] 2 мая 2023 в 13:51
Як раз в п'ятницю в перший раз в житті вирішив спробувати проточити тормозні диски Зробили це на СТО на вул.Газопровідній (https://avtoservisok.com.ua/). Що можу сказати, поки що проїхав десь 200 км. - при гальмуванні диски поки не б'є
[Re: Alex048] 2 мая 2023 в 14:08
Alex048 23.04.2023 17:20 пишет: З мого досвіду марна трата грошей. Точив декілька разів, виїзд на трасу, гальмування зі швидкості 140-160 і знову б'ють. Якщо диски вже повело, то далі буде те саме.
Це якщо їх повело. Я якщо з'явився боркік який треба зняти та через довгий простой з'явилась корозія, а ще чомусь почався ефект шиферу на поверхні, то повинно бути норм. Якщо точити в допусках.