Если резина стоит совсем говно и разные колеса на оси (размер одинаковый но левое отличается от правого по марке, рисунку, году, степени убитости и т.п.) - будет ли это влиять на результаты развала схождения 2х колес на передней оси?
Re: Влияет ли резина на результаты развала-схождения?
[Re: Gosh1] 26 апреля 2023 в 20:40
Gosh1 26.04.2023 19:35 пишет: Если резина стоит совсем говно и разные колеса на оси (размер одинаковый но левое отличается от правого по марке, рисунку, году, степени убитости и т.п.) - будет ли это влиять на результаты развала схождения 2х колес на передней оси?
На сходження ні На розвал може щось впливає. Тиск ще у колесах важливий. Все імхо
[Re: Gosh1] 26 апреля 2023 в 21:22
наскільки пам'ятаю, причандалля для виміру розвалу/сходження монтується на диски... тому ІМХО резина не впливає... до тиску у колесах питань теж небуло...
[Re: bomber] 26 апреля 2023 в 23:04
Впливає. Якщо одно колесо геть дране, то сама вісь буде перекошена. Тому коли стануть однакові колеса - логично що налаштування будуть некоректні. Тому відповідь - ВЛИЯЕТ.
[Re: Gosh1] 27 апреля 2023 в 08:12
Gosh1 26.04.2023 19:35 пишет: Если резина стоит совсем говно и разные колеса на оси (размер одинаковый но левое отличается от правого по марке, рисунку, году, степени убитости и т.п.) - будет ли это влиять на результаты развала схождения 2х колес на передней оси?
А навіщо робити розвал, якщо на такій гумі не можна їздити? Мене в такій ситуації розвал не сильно хвилював.
[Re: DimonDSV] 27 апреля 2023 в 08:32
DimonDSV 27.04.2023 08:12 пишет:
А навіщо робити розвал, якщо на такій гумі не можна їздити? Мене в такій ситуації розвал не сильно хвилював.
На гумі їздити ще можна (я може зря написав "совсем говно") - але стара, різна, та машину веде вбік - ось я й думаю що треба спочатку - гуму поміняти чи на розвал заїхати перевірити?
[Re: Gosh1] 27 апреля 2023 в 09:17
Gosh1 27.04.2023 08:32 пишет:
На гумі їздити ще можна (я може зря написав "совсем говно") - але стара, різна, та машину веде вбік - ось я й думаю що треба спочатку - гуму поміняти чи на розвал заїхати перевірити?
В ответ на: размер одинаковый но левое отличается от правого по марке, рисунку, году, степени убитости и т.п.
для чого це питання? Звісно резину міняти.
Якщо це зараз проблема (заміна резини, ну зрозуміло, гроші, докатати і все таке), то все життя був один старий і перевірений метод. Зміни колеса місцями, з правого на ліве, з лівого на праве. Подивись куди веде. Якщо туди-ж - питання до сходження (адже розвал майже ніде не регулюється вже досить давно), якщо в інший бік - питання в резині. Бінго)
І це, я ні на що не натякаю. 31.4. Забороняється експлуатація транспортних засобів згідно із законодавством за наявності таких технічних несправностей і невідповідності таким вимогам: 31.4.5. Колеса і шини: г) на одну вісь транспортного засобу встановлено діагональні шини разом з радіальними, ошиповані і неошиповані, морозостійкі і неморозостійкі, шини різних розмірів чи конструкцій, а також шини різних моделей з різними малюнками протектора для легкових автомобілів, різними типами малюнків протектора - для вантажних автомобілів;
[Re: Gosh1] 27 апреля 2023 в 10:44
Gosh1 27.04.2023 08:32 пишет:
звісно гуму міняти, а там може і показання до вимірювання геометрії пройдуть. можна тиском у різних колесах погратися, щоб не тягнуло (якщо треба деякий час кататися без постійної боротьби). однакові колеса і правильний тиск необхідні для корректного вимірювання геометрії (рівне положення кузова), далі геометрія не зміниться поки не будуть пошкоджені або замінені елементи підвіски. а от різна гума і тиск можуть впливати на поведінку авто на дорозі навіть за правильної геометрії.