autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
valkrav | Достоевский **
Re: Івано-Франківськ - Будва
[Re: Скаут] 10 мая 2023 в 14:34
А если в дьяково нужно ехать мимо вилока не лучше ли сразу в Венгрию?
И уже по ней до Сербии по местным дорогам
Скаут | СуперСтар *
[Re: valkrav] 10 мая 2023 в 17:17
valkrav 10.05.2023 14:34 пишет:

ну в Румунії як не як траса з півночі на Південь Е671, а по Угорщині в такому випадку потрібно їхати по "білим" дорогам - сумнівне задоволення.
Andzhey | энтузиаст ***
[Re: Скаут] 10 мая 2023 в 22:15
Скаут 09.05.2023 09:31 пишет:

Andzhey 07.05.2023 22:54 пишет:

До 2017 їздив неодноразово в Спліт (по болгарській візі без шенгену) через Солотвино на Тімішоару, Бєлград і на Боснію. Тому якщо їхати з Франківська цей маршрут найбільш передбачуваний по часу. В Солотвино ніколи більше декількох автівок в черзі не було, як правило, перехід займав від 20 хв до години. Далі до Сату Маре дорога повільна, а з Орадея сіл вже поменше і в мене середня швидкість по Румунії до кордону з Сербією була 70 км/год. чітко дотримуючись ПДР. Перехід Румунія - Сербія біля Вршацу проходиться зі лічені хвилини. Решта маршрутів простіші для водія, але можна не одну годину простояти на кордонах.

я на Дяково більше цілюсь (на 70 км коротше по гуглу, бо старт планується не зовсім з Франківська, а з області). Дяково по завантаженості не сильно відрізняється?

В 2021 році вранці в суботу в першій декаді вересня планували перейти на Вилку в Угорщину, але черга була на годин 6. Поїхали на Дяково і простояли 4 години. Зараз враховуючи воєнний стан можливо черги і менші. Дорога від Солотвино до Сату Маре досить повільна (багато сіл), до Дяково теж особливо не поганяєте.
Andzhey | энтузиаст ***
[Re: Скаут] 10 мая 2023 в 22:29
Скаут 10.05.2023 17:17 пишет:

ну в Румунії як не як траса з півночі на Південь Е671, а по Угорщині в такому випадку потрібно їхати по "білим" дорогам - сумнівне задоволення.

Маршрут по Угорщині в такому випадку не буде швидший ніж через Румунунію. На переході у Вилоку завжди буде черга (принаймі до війни менше 3 годин жодного разу не було). До Дебрецена дорога суцільні села. Далі трохи швидше, а без сіл починається з Бекешчаба. Перехід поруч з Сегед завжди завантажений. Тому дорога через Угорщину лотерея, на відміну румунського маршруту.
Манита71 | СуперСтар *
[Re: Andzhey] 11 мая 2023 в 09:35
Andzhey 10.05.2023 22:29 пишет:

Маршрут по Угорщині в такому випадку не буде швидший ніж через Румунунію. На переході у Вилоку завжди буде черга (принаймі до війни менше 3 годин жодного разу не було). До Дебрецена дорога суцільні села. Далі трохи швидше, а без сіл починається з Бекешчаба. Перехід поруч з Сегед завжди завантажений. Тому дорога через Угорщину лотерея, на відміну румунського маршруту.

Останні місяці на угорському кордоні черги відсутні взагалі. Навіть на Лужанці, де завжди був армагедон, максимум десяток автівок буває
Stor | подсевший на форум **
[Re: Скаут] 11 мая 2023 в 10:10
(Цю частину видалив бо дочитав в сабжі що старт з Франківська)

Я їздив в Чорногорію (Київ - Бар, трохи далі) маршрутом який у тебе підписаний №1, а повертався певним міксом 2 + крюк на Загреб і далі трасою. Через Загреб сподобалось більше, було більше автобана і стабільної їзди.

Стосовно Румунії - там не все так просто, там окрім обмеження 50 яке і правда більшість не їде, ще буде багато Карпат і серпантинів. Тобто коли гугл карта каже тобі що у тебе 800 км які їхати 12 годин (Чернівці - Београд) то ти їх і будеш їхати 12 годин нон-стопом, а з зупинками на поїсти всі 15.
Змінено Stor (10:15 11/05/2023)
Скаут | СуперСтар *
[Re: Stor] 11 мая 2023 в 16:05
Stor 11.05.2023 10:10 пишет:

Стосовно Румунії - там не все так просто, там окрім обмеження 50 яке і правда більшість не їде, ще буде багато Карпат і серпантинів.

то це ж красиво, приємно споглядати, а на автобані в Угорщині що цікавого? ))
Drug2 | опытный писатель *
[Re: Скаут] 11 мая 2023 в 16:24
Від Дяково до Сербії через Тімішоару нема серпантинів. Вкрай нудна дорога. Якщо Лужанка вільна- то краще тудою. Однаково нудно, але хоч швидше.
Скаут | СуперСтар *
[Re: Drug2] 11 мая 2023 в 16:28
Drug2 11.05.2023 16:24 пишет:

Від Дяково до Сербії через Тімішоару нема серпантинів. Вкрай нудна дорога. Якщо Лужанка вільна- то краще тудою. Однаково нудно, але хоч швидше.

а як взнати чи вона вільна в день виїзду?
Манита71 | СуперСтар *
[Re: Скаут] 11 мая 2023 в 20:20
Скаут 11.05.2023 16:28 пишет:

Drug2 11.05.2023 16:24 пишет:

а як взнати чи вона вільна в день виїзду?

Є телеграм-канали моніторингу кордонів. Їдеш і по ходу моніториш. При чому за півгодини може змінитись ситуація.
valkrav | Достоевский **
[Re: Скаут] 13 мая 2023 в 10:28

Толщина и цвет дороги на гугл-картах аж никак не отражают действительное состояние дорог,
а только их административный статус в стране.
Румынская "трасса" там обычная двухполоска

Вот на этом переходе
дорога абсолютно одинаковая с обоих сторон, лет 7-8 назад была.

Правда как узнать реальное состояние дорог в Венгрии не знаю
Можно только приблизительно оценить через гугл-вью разве что,
так же как и сравнить их ширину с румынской альтернативой
Змінено valkrav (10:29 13/05/2023)
Манита71 | СуперСтар *
[Re: valkrav] 13 мая 2023 в 13:13
valkrav 13.05.2023 10:28 пишет:

Толщина и цвет дороги на гугл-картах аж никак не отражают действительное состояние дорог,
а только их административный статус в стране.
Румынская "трасса" там обычная двухполоска

Вот на этом переходе
дорога абсолютно одинаковая с обоих сторон, лет 7-8 назад была.

Правда как узнать реальное состояние дорог в Венгрии не знаю
Можно только приблизительно оценить через гугл-вью разве что,
так же как и сравнить их ширину с румынской альтернативой

А навіщо аж туди пхатись? Якщо переходити в Дяково ао Солотвино, а потім все ж таки орієнтуватись на Угорщину, а не Румунію, то там набагато ближче Петя (Petea) є.
Змінено Манита71 (13:15 13/05/2023)
valkrav | Достоевский **
[Re: Манита71] 13 мая 2023 в 15:21
Манита71 13.05.2023 13:13 пишет:

А навіщо аж туди пхатись?

Ну тот же гугл нарисовал в Дьяково через Вилок, вот и возник вопрос
Скаут | СуперСтар *
[Re: valkrav] 15 мая 2023 в 13:25
valkrav 13.05.2023 15:21 пишет:

Манита71 13.05.2023 13:13 пишет:

А навіщо аж туди пхатись?

Ну тот же гугл нарисовал в Дьяково через Вилок, вот и возник вопрос

нє, гугл з Виноградово до Дяков малює по Т0735, але тудою ризиковано)
valkrav | Достоевский **
[Re: Sashok_Accent] 15 мая 2023 в 22:17
Sashok_Accent 05.05.2023 13:11 пишет:

на кордоні Угорщина-Сербія дійсно можуть бути затики через сезонну міграцію.

вот случайно натолкнулся на вражьем сайте (хотя не такой он уж и вражий, украинцев там полно)
В ответ на:

ВНИМАНИЕ ЕЩЕ РАЗ - переходы Венгрия/Сербия, где пропускают только местных (по состоянию на 2022-23):
1. Переход Бачки-Брег (самый южный, дорога 51 Давод и 15 Бездан-Сомбор)
2. Следующий, где не пускают - Бачальмаш-Баймок (его почему гугол особенно любит и даже когда выбираешь правильный, так и норовит туда свернуть)
Да, всех, кто не венгр и не серб на соответствующем авто, разворачивают со словом "Томпа". Причем по английски там никто ни бум-бум, пока поймешь, что от тебя хотят, почему не пускают и что такое "томпа" - сзади оббибикаются.
ТОМПА - это где пускают. Из Венгрии дорога 53 Томпа, в Сербии 11 Келебия, глобально - на Субботицу. Субботица....!!!! Просто мммм что такое. Палич с рыбными ресторанами еще отдельная тема.
Более крупный (на автобане) граничны перелаз Хоргош (5 --- А1)

Скаут | СуперСтар *
[Re: valkrav] 16 мая 2023 в 11:28
а на кордоні Румунії/Сербії теж є такі пункти, що пускають тільки "місцевих"?
Скаут | СуперСтар *
[Re: Скаут] 22 июня 2023 в 11:59
Скаут 05.05.2023 10:00 пишет:

прошу обговорити в цій темі саме маршрут, а не те, хто і як виїде з України (особисто я в Чорногорію не дуже хочу).

Бачу три основних маршрути:

1) через Будапешт/Бєлгард 1430 км, гугл малює, як самий швидкий на даний час, але в червні на автобанах дуже щільний трафік може бути і затори навколо Будапешта, правда ж?
2) через Будапешт/Сараєво 1400 км, різниця в часі (станом на зараз) не суттєва, але в обхід не дуже дружньої Сербії (+ це поки єдина країна в Європі, де мене штрафували місцеві поліцаї , дрібниця, але осад залишився)
3) через Румунію по E671 - далі Бєлград і далі так само і як і в 1): 1260 км - самий короткий маршрут, але гугл каже, що на годину довше (знову ж таки станом на зараз). Знаю про страхи тянучок по селам Румунії з обмеженнями 50 км/год, але будемо відверті, майже ніхто там 50 не їздить, тільки перед камерами. Їхав з Греції в 2014 через Тімішоару на Виноградів, дорога тоді була майже порожня ця.
Всі три варіанти з однією ночівлею в дорозі.

в результаті був вибраний маршрут №2.
перший день 1050 км і ночівля в Сараєво.
на другий день в обід коротка зупинка в Будві і через кілька годин вже в Албанії.
і навіть за цю коротку зупинку в Будві склалося відчуття, що Будва (а може Чорногорія загалом) кишить москалями, фу. Але крім того всього цікаво як вони туди добираються машинами? Бо бачив тільки на сусідній парковці кілька авто з кацапськими номерами.
в Албанії за три дні поки ні одного не зустрів.
Манита71 | СуперСтар *
[Re: Скаут] 22 июня 2023 в 13:47
Скаут 22.06.2023 11:59 пишет:

прошу обговорити в цій темі саме маршрут, а не те, хто і як виїде з України (особисто я в Чорногорію не дуже хочу).

1) через Будапешт/Бєлгард 1430 км, гугл малює, як самий швидкий на даний час, але в червні на автобанах дуже щільний трафік може бути і затори навколо Будапешта, правда ж?
2) через Будапешт/Сараєво 1400 км, різниця в часі (станом на зараз) не суттєва, але в обхід не дуже дружньої Сербії (+ це поки єдина країна в Європі, де мене штрафували місцеві поліцаї , дрібниця, але осад залишився)
3) через Румунію по E671 - далі Бєлград і далі так само і як і в 1): 1260 км - самий короткий маршрут, але гугл каже, що на годину довше (знову ж таки станом на зараз). Знаю про страхи тянучок по селам Румунії з обмеженнями 50 км/год, але будемо відверті, майже ніхто там 50 не їздить, тільки перед камерами. Їхав з Греції в 2014 через Тімішоару на Виноградів, дорога тоді була майже порожня ця.

на другий день в обід коротка зупинка в Будві і через кілька годин вже в Албанії.
і навіть за цю коротку зупинку в Будві склалося відчуття, що Будва (а може Чорногорія загалом) кишить москалями, фу. Але крім того всього цікаво як вони туди добираються машинами? Бо бачив тільки на сусідній парковці кілька авто з кацапськими номерами.

Через Скандинавію і Данію
Скаут | СуперСтар *
[Re: Скаут] 4 июля 2023 в 16:16
Скаут 22.06.2023 11:59 пишет:

повертались через Румунію, тому тепер є з чим порівняти і моє резюме наступне:
дорога через Угорщину більш скучна і дорожча (через вищу середню швидкість), більше підходить для атмосферників, яким важко швидко прискоритись для обгонів. За вікном нічого цікавого, одні поля.
Через Сербію/Румунію більше драйву, більше пейзажів за вікном. Від Бєлграда до Дяково хоч і однополоска, але трафіку майже нема і тримати 90-120 досить реально, хто отримує задоволення від водіння -тому сюди. Реально 50 там їздять тільки пенсіонери або блондинки. Поліцаїв там зустрічав, але ні разу з радаром.

p.s. Серби виявились привітнішими, ніж очікувалось, не зважаючи на великий синьо-жовтий стяг на даху авто!

p.p.s. на Дяково в суботу в 9 ранку машин взагалі не було на виїзд, на в'їзд 3-4.
Sashok_Accent | IesuiT ***
[Re: Скаут] 4 июля 2023 в 16:31
Скаут 04.07.2023 16:16 пишет:

p.s. Серби виявились привітнішими, ніж очікувалось, не зважаючи на великий синьо-жовтий стяг на даху авто!

у мене тут звісно так би мовити "позитивне викривлення", але вони, насправді, на побутовому рівні досить сильно нам співчувають.
Коли я був перед самою війною на лижах в Сербії - то в приватних розмовах, всі казали, що "якусь фігню Росія задумала, навіщо вони оце...". Але їм важко собі зізнатися, що "братня країна" взяла і ні з фігів напала на іншу дружню країну. Це типу якщо виявляється, що веселий родич, з яким було прикольно спілкуватися, раптом виявився вбивцею і грабіжником.
Autoua.netФорумАвтотури за кордон

Івано-Франківськ - Будва (2/2)

Додаткова інформація
Модератор:

AVB, LordAmid, moderator, LOMOND, Alexandr 

0 користувачів і 4 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 7092