Є нектарин, весною гарно розпустився, відцвів, став розвиватись. А зараз буквально за тиждень покрутило і поморщило все листя. Що це може бути? Якийсь кліщ? Чим побризкати?
Так, це воно. Наприклад в мене принцип "хай само росте" вже не проходить. Думаю, в цьому році загнуться останні деревця. Зміна клімату та потепління призвело до довгого весняного періоду вологи та прохолоди. І це смерть для персиків. Ще абрикос страждає схожим. Але за рахунок сплячих бруньок дерева виживають. З персиком так не катить. Так що або обробка, або персики тю-тю...
торік персик обробляв на початку літа коли тільки почала курчавість проявлятись. Зараз все листя покручене й червоне, обробив вчора Скор + Хорус. Потім через 3 тижні пройдусь Магнікуром. Персиків у цьому році мабуть вже не буде, бо квіточок дуже мало, плюс холодно та й вітер такий що мене здуває, про бджіл все мовчу ((
"По книжці" обробляти вже пізно, треба раніше і не раз. Особисто для мене це анріал. Проблема курчавості не тільки в плодах, а в недостатності часу для повноцінного формування нових гілок. Вони частіше не перезимовують. Ну і цвітоносні бруньки теж не закладаються.
Mutant 07.05.2023 17:36 пишет: Є нектарин, весною гарно розпустився, відцвів, став розвиватись. А зараз буквально за тиждень покрутило і поморщило все листя. Що це може бути? Якийсь кліщ? Чим побризкати?
Персик и абрикос болели этим в прошлом году, лечили, брызгали, обрезали, листочки обрывали. В этом году таже фигня.2 года без урожая. Выкопали, завтра вместо них посадим пекан и инжир.
Mutant 07.05.2023 17:36 пишет: Є нектарин, весною гарно розпустився, відцвів, став розвиватись. А зараз буквально за тиждень покрутило і поморщило все листя. Що це може бути? Якийсь кліщ? Чим побризкати?
Персик и абрикос болели этим в прошлом году, лечили, брызгали, обрезали, листочки обрывали. В этом году таже фигня.2 года без урожая. Выкопали, завтра вместо них посадим пекан и инжир.
Пекан? Дуже цікаво. Який сорт, думаєте достигне в нашому кліматі?
Пекан Бартон Горіх пекан гібридний, самоплодовий сорт Barton відрізняється високою врожайністю, невибагливий до умов вирощування, один з найпродуктивніших селекцій. Дерево з помірною силою росту, крона округла, компактна, виростає до 4 метрів заввишки. Саджанці пекана вступають в плодоношення на 5-6 рік після посадки. Плоди великі до 4 см в довжину, поживні, дуже приємного солодкуватого смаку. Морозостійкість висока, до - 30 ° C. Чи не вибагливий до умов вирощування, зростає практично на будь-яких грунтах, світлолюбний, може рости і в півтіні. Стійкий до захворювань, не вимагає обробок хімічними препаратами.
Кучерявість - то біда. Сам з тим мучився. Допомогло обробка бордоською сумішшю пізно восени і потім ранньою весною, перед розпусканням бруньок. І цього року нарешті вродили персики. Бо попередні два роки ніякого врожаю, дерева ледве виживали. Перепробував різні препарати, біо, хімію - як вже закучер'явилось, то важко щось зробити. Треба не допускати.
Садівники чарівники, скажіть дачнику вихідного дня чем оце вилікувати - порічка на штамбі, перший рік прям відро порічки зібрала, а потім оце обліпили увесь кущ і врожаю не було. Хочу весною полірувати, але не знаю чим