autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Хетч, кросовер - на 20к - літо 2023 (3/7)

Soulless | важничающий писатель ***
Re: Хетч, кросовер - на 20к - літо 2023
[Re: boyko_s] 24 мая 2023 в 09:51
boyko_s 23.05.2023 22:20 пишет:

Ну, с учетом того, что нам за "Фабию" страховая, не самая плохая в Украине, выплатила тоталки в всего процентов 60 от рыночной стоимости автомобиля, надеятся, что КАСКО - это универсальная палочка-выручалочка - это верить сказочки про серого бычка.
Мало того, если страховая увидит, что вы для них в этом году были убыточными, то цена следующего КАСКО взлетит до космоса.

Мабуть таки страхова була не зовсім "не сама погана", або оцінка авто була занижена порівняно з ринком, або драконівська франшиза за тотал.
Бо за Коуп розвалений в тотал я отримав 90% ринкової вартості (франшиза трохи з'їла).

ПС: через місяць страхував нове авто в них же, отримав ще й непогану знижку. І це після тоталу попереднього.
Paulskit | V.I.P **
[Re: maryanchuk] 24 мая 2023 в 10:00
Вже рекомендації за 30к пішли. Ви що знущаєтесь?
Є достатньо варіантів в бюджеті 20к. 4к запасу підуть допи, на першу реєстрацію 5%, на КАСКО.
Якщо перше авто, ще й нове з салону, таки краще взяти, з мінімальною (в ідеалі 0) франшизою і офіційним СТО. Бо нюанси можуть траплятись, як не ти, то тебе, а їхати фарбувати нове авто гаражі то справа дурна. Воно так на корч перетвориться дуже швидко.
maryanchuk | member **
[Re: Paulskit] 24 мая 2023 в 11:16
Paulskit 24.05.2023 10:00 пишет:

Вже рекомендації за 30к пішли. Ви що знущаєтесь?
Є достатньо варіантів в бюджеті 20к. 4к запасу підуть допи, на першу реєстрацію 5%, на КАСКО.
Якщо перше авто, ще й нове з салону, таки краще взяти, з мінімальною (в ідеалі 0) франшизою і офіційним СТО. Бо нюанси можуть траплятись, як не ти, то тебе, а їхати фарбувати нове авто гаражі то справа дурна. Воно так на корч перетвориться дуже швидко.

ахаха так це працює, ну я не засуджую людей. Я сам наче на початку дивився за 20к, а потім дивишся - ось мотор краще, а ще камера треба, а ще ось клімат, а підігрів, а сліпі зони. Наче кожна окремо функція не так дорога, а вже набігає 24 тис, а там дивишся, шо за 25 тис вже авто на клас вище, але теж треба функцій додати шопоголізм по мужицьки)) ну тут головне зупинитись вчасно і зрозуміти для чого тобі авто ...

для мене до речі і перша реєстрація в 5% шоком була ))) я шось не думав шо це таке дороге задоволення
Vladocaster | старожил ***
[Re: maryanchuk] 24 мая 2023 в 11:41
5% від суми без ПДВ

Я би рекомендував справді проїхатися салонами, посидіти, покататися. Іноді по кілька разів. Тоді буде зрозуміліше. Звичайно, деякі речі під час короткого тест-драйву ніяк не зрозумієш чи не помітиш. А вже у ході тривалої експлуатації щось вилізе. Це нормально)

До речі, деякі опції можна доставити у дилера пізніше. Тобто, якщо машина подобається, але чогось із обладнання не вистачає, то нерідко дилер може його довстановити окремо. Наприклад, та ж сама камера чи парктроніки. Клімат замість кондєя не поставиш, звісно, тому треба у дилерів також питати за список опцій чи аксесуарів, які можуть додати.
boyko_s | V.I.P *
[Re: Soulless] 24 мая 2023 в 13:20
Soulless 24.05.2023 09:51 пишет:

Мабуть таки страхова була не зовсім "не сама погана", або оцінка авто була занижена порівняно з ринком, або драконівська франшиза за тотал.

УСГ.
ODY | member **
[Re: maryanchuk] 24 мая 2023 в 13:36
У автора теми дуже схожий набір вимог до мого) тільки я дивлюсь 2-4 річні авто.
Подобається октавія від 20го року на айсіні, такі починаються від 22к на вторинному.
Ще Опель Мокка (21+ рік), але їх чомусь не має зовсім на вторинному, не розумію чому) і скільки така може коштувати?
Також питання по i30, в топі (з великим дисплеєм + асистенти) не бачив ні на вторинному ні в автосалонах, чому?
Vladocaster | старожил ***
[Re: ODY] 24 мая 2023 в 14:01
Напевно, продали мало на первинному ринку, тому й мало. Октах теж не так багато, але значно більше, ніж мокк і нових і30.
boyko_s | V.I.P *
[Re: maryanchuk] 24 мая 2023 в 14:19
Я все равно бы брал для учебного первого авто что-то б/у.
У меня жена рихтанула свой капот у "Фабии" на 2й день после покупки, не критично, менять не пришлось, даже со временем отрихтовали без покраски, но тем не менее. Перед покупкой "Шкоды" рассматривали вариант с новым "Акцентом".
Когда все произошло, решили, что хорошо, что купили б/у, не так обидно.
Потом был "Уклон", который двинул бедную "Шкоду" в заднее крыло, и свалил, потом были сучки в кустах и т.п. Новую было бы жальче.
Если взять 3-4х летку, как мы, то особого геморроя с ней быть не должно.
Змінено boyko_s (14:20 24/05/2023)
juiT | подсевший на форум *
[Re: Disnake] 24 мая 2023 в 14:21
Disnake 24.05.2023 09:38 пишет:

juiT 23.05.2023 23:08 пишет:

igg 23.05.2023 10:20 пишет:

З такими забаганками вимогами та в такому бюджеті, знайти саме нове авто - то (майже) анріал...
Вживане - можливо та більш реалістично.

Трохи за бюджетом, але 2л на 190 сил + звичайний автомат, Опель явний аутсайдер в таку ціну.
Можна рахувати, що нове.
https://auto.ria.com/uk/auto_citroen_c5-...campaign=ads_bu

1040000грн 2019 року (хай навіть смішний пробіг) проти 1160000грн 2022 року
знущаєтесь?
який ідіот за таку ціну у нього купить

Висловився? Попустило?
Напевно є торг, також там є інші варіанти. Достатньо скористатися пошуком.
ПС. До речі автор сам прийшов до висновку, що за 22 тис, нічого немає, починай докидувати допи, вже 24 + реєстрація і маємо 25 тис +.
За що, за оце одоробло Сузукі з початку " нульових"?
Якраз це ти знущається, пропонуючи старе відро в новій упаковці.
boyko_s | V.I.P *
[Re: maryanchuk] 24 мая 2023 в 14:22
maryanchuk 24.05.2023 11:16 пишет:

для мене до речі і перша реєстрація в 5% шоком була ))) я шось не думав шо це таке дороге задоволення

Я тоже, когда за "кугу" отдал 56 тыс грн, на налог, рыдал кровавыми слезами.
Paulskit | V.I.P **
[Re: maryanchuk] 24 мая 2023 в 14:28

ахаха так це працює, ну я не засуджую людей. Я сам наче на початку дивився за 20к, а потім дивишся - ось мотор краще, а ще камера треба, а ще ось клімат, а підігрів, а сліпі зони. Наче кожна окремо функція не так дорога, а вже набігає 24 тис, а там дивишся, шо за 25 тис вже авто на клас вище, але теж треба функцій додати шопоголізм по мужицьки)) ну тут головне зупинитись вчасно і зрозуміти для чого тобі авто ...

Ну, я також взяв по факту авто значно вище початково запланованого бюджету. Але я чітко знав, що мені від авто треба і альтернатив на ринку особливо не було, тільки ще дорожче. Купити що попало аби в бюджет вписатись сенсу не було, простіше було продовжувати їздити на тому що є.
Якщо ж це перше авто, то не вгадаєш з першого разу 100%. Частіше всього, навпаки, будеш звертати увагу на ті моменти, які потім будуть не важливі абсолютно і навпаки. Тому дивись в бюджеті, щоб були мінімально необхідні опції (парктроніки, клімат, підігрів сидінь, карплей). І каско, щоб не колхозити і не переживати, коли щось трапиться.
Змінено Paulskit (14:28 24/05/2023)
boyko_s | V.I.P *
[Re: maryanchuk] 24 мая 2023 в 14:31

Подогревы, климат - вещи полезные, надо брать при покупке. Слепые зоны - IMHO, можно обойтись, современные зеркала неплохо дают обзор назад. Парктроники без проблем доставляются отдельно, причем мне Steelmate больше нравиться, чем роденой "Куговский", на родном не отображается расстояние до препятствия, а если есть парктроники, то камера совершенно не обязательна.
Оно понятно, что когда первое авто, то не совсем понимаешь, что реально надо, а что нет, причем часто сколько людей, столько мнений, например, некоторые без кругового обзора за руль и не сядут.
boyko_s | V.I.P *
[Re: Paulskit] 24 мая 2023 в 14:34
Paulskit 24.05.2023 14:28 пишет:

Купити що попало аби в бюджет вписатись сенсу не було, простіше було продовжувати їздити на тому що є.

Я тоже так решил год назад, в итоге доездился до "кроссовка" на "автомате".

Paulskit 24.05.2023 14:28 пишет:

карплей

+1
maryanchuk | member **
[Re: maryanchuk] 24 мая 2023 в 15:11
Дякую за поради, все дуже корисно

Сорі не буду цитувати на що відповідаю, бо щось це тут дуже незручно реалізовано (або в мене руки кривуваті)

З приводу нове авто проти БУ - це зараз головна дилема. В ідеалі звичайно знайти золоту середину щоб машині було 3-5 років і не буде постійним гостем на СТО, але зараз великий попит на машини і такі розлітаються дуже швидко, а ціна не набагато нижча за нові (але все ж таки модель 3-5 річної давності вже буде істотно гірша за 2023 по технологіям), тому виникає питання - а нафіг ця економія. Вже не кажучи шо гарантії не буде. Тому виходить вигідно (або "вигідно") брати щось типу Фордс Фокус з США року так 2015-2017, але це зате буде удвічі дешевше. Ну і треба мати супер-круто підбірника, шоб потім ще половину вартості не вкласти в ремонти

По фукнціям приблизно зрозумів що хочу, але знову ж таки це буде видно потім шо треба, а що забув.

ну і по каско-не каско, нова чи бу - тут теж у мене чуйка шо якихось ударів не вийде уникнути (чи я чи мене), тому якось на БУ не так шкода буде, а так ще інфаркт прихватить
мелкий-2 | СуперСтар **
[Re: boyko_s] 24 мая 2023 в 15:15
В ответ на:

а если есть парктроники, то камера совершенно не обязательна.

Все познается в сравнении... На вольво и камера и парктроники. Привыкли. Сейчас на айди3 только парктроники. Без камеры не удобно. Буду ставить камеру.
ЗЫ всетаки электричку новую ставить на учет приятнее по обязательным платежам 380 грн экспертиза и 600+ номера с техпаспортом.
ЗЫ2 каско отбилось на второй день действия договора - малый порвал колесо, поцарапал диск. Страховая оплатила сумму равную стоимости каско.
boyko_s | V.I.P *
[Re: мелкий-2] 24 мая 2023 в 15:34
мелкий-2 24.05.2023 15:15 пишет:

Все познается в сравнении... На вольво и камера и парктроники. Привыкли. Сейчас на айди3 только парктроники. Без камеры не удобно. Буду ставить камеру.

У меня на обеих машинах и камеры, и парктроники. Камерами почти не пользуюсь, зеркала важнее.

ЗЫ всетаки электричку новую ставить на учет приятнее по обязательным платежам 380 грн экспертиза и 600+ номера с техпаспортом.

Ну, если планируется езда исключительно вокруг Киева...

ЗЫ2 каско отбилось на второй день действия договора - малый порвал колесо, поцарапал диск. Страховая оплатила сумму равную стоимости каско.

Нифига себе, колеса на ваших электричках дорогие.

P.S.
IMHO, для новичков КАСКО - вещь первой необходимости.
Змінено boyko_s (15:36 24/05/2023)
Soulless | важничающий писатель ***
[Re: boyko_s] 24 мая 2023 в 16:11
boyko_s 24.05.2023 15:34 пишет:

У меня на обеих машинах и камеры, и парктроники. Камерами почти не пользуюсь, зеркала важнее.

ІМХО, краще камера без парктроніка, ніж парктронік без камери
Бо маленький стовпчик з металевого кутника біля Привозу парктронік наприклад в упор не бачив, і мовчав собі поки я бампером в нього не вперся.
Та і, виїжджаючи задом з парковки, в камеру чудово видно, що там на дорозі, і для цього не треба на метр зад висувати на дорогу з-за поруч запаркованого буса чи наглухо тонованого БЧЖ, щоб в бокове вікно виглянути.

boyko_s 24.05.2023 15:34 пишет:

Нифига себе, колеса на ваших электричках дорогие.

якщо гума і диск під заміну, то легко може сума в 15-20к грн набігти (оригінальний диск + шина)
boyko_s | V.I.P *
[Re: Soulless] 24 мая 2023 в 16:17
Soulless 24.05.2023 16:11 пишет:

ІМХО, краще камера без парктроніка, ніж парктронік без камери

Конечно лучше. Когда не стоит вопрос, на чем можно сэкономить.
Gonchik74 | Супер писатель! **
[Re: boyko_s] 24 мая 2023 в 16:20
boyko_s 24.05.2023 14:31 пишет:

Подогревы, климат - вещи полезные, надо брать при покупке. Слепые зоны - IMHO, можно обойтись, современные зеркала неплохо дают обзор назад. Парктроники без проблем доставляются отдельно, причем мне Steelmate больше нравиться, чем роденой "Куговский", на родном не отображается расстояние до препятствия, а если есть парктроники, то камера совершенно не обязательна.
Оно понятно, что когда первое авто, то не совсем понимаешь, что реально надо, а что нет, причем часто сколько людей, столько мнений, например, некоторые без кругового обзора за руль и не сядут.

Скільки людей стільки думок. Парктронік не замінить камеру, коли, наприклад, випарковуєшся заднім ходом на смугу руху. А якщо ще й поруч запарковане високе авто, то й поготів.
garlic_ua | приверженец *
[Re: maryanchuk] 24 мая 2023 в 16:22
maryanchuk 24.05.2023 15:11 пишет:

ну і по каско-не каско, нова чи бу - тут теж у мене чуйка шо якихось ударів не вийде уникнути (чи я чи мене), тому якось на БУ не так шкода буде, а так ще інфаркт прихватить

Чуть выше очень хороший пример описан с б.у. Фабией.
Простенькая машина с пробегом до 100 тыс км будет очень дешёвой в содержании (грубо, 3 000 грн за ТО раз в 15 тыс км) + психологически не будет давить каждая царапинка + КАСКО (крайне желательная штука) будет в разы дешевле.

Через пару лет вы её продадите с совсем небольшой потерей денег, а за это время, уверяю, ваши запросы крепко поменяются. Грубо говоря, объём багажника станет важнее диагонали дисплея :-)
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Хетч, кросовер - на 20к - літо 2023 (3/7)

Додаткова інформація
Модератор:

AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

0 користувачів і 21 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 8095