В ответ на: 10.2. Виїжджаючи на дорогу з житлової зони, дворів, місць стоянки, автозаправних станцій та інших прилеглих територій, водій повинен перед проїзною частиною чи тротуаром дати дорогу пішоходам і транспортним засобам, що рухаються по ній, а з’їжджаючи з дороги — велосипедистам і пішоходам, напрямок руху яких він перетинає.
Мишина могла вже стояти, пропуская піщоходів. Самокат міг же в'ї хати в стоячу машину? Без відео, з приблизним аналізом швидкостей перед зітхненням (або показом свідків)- визначати винного по фото не можна, гадаю.
Traktop 24.05.2023 20:10 пишет: Якщо обидва на тротуарі, то правило перешкоди справа
тут воно не підходить) бо першочерговість проїзду лише для авто, самокату заборонений рух взагалі) Мені якось в правий бік так авто в’їхало, я з дороги на парковку заїжджав, а той унікум дорожню пробку по тротуару об’їжав, мені ще старі даїшники, теж щось почали розповідати, що в мене «помєха справа (після того, як той чувак з гаманцем до даїшників у авто сів та вийшов задоволений). Та все закінчилось тим, що мені повернули водійське посвідчення після, а той поїхав вже без.
В ответ на: 10.2. Виїжджаючи на дорогу з житлової зони, дворів, місць стоянки, автозаправних станцій та інших прилеглих територій, водій повинен перед проїзною частиною чи тротуаром дати дорогу пішоходам і транспортним засобам, що рухаються по ній, а з’їжджаючи з дороги — велосипедистам і пішоходам, напрямок руху яких він перетинає.