WarFox 13.08.2023 10:15 пишет: имхо 29" горный, электро на 10км как то слишком, там от 50км батарейки.
дети 15 едут легко. Жена не может
Дружина 15+км зможе на легкому мтб 29" - не одразу звісно, але на другий-третій раз радісно поїде. Бо у дорожників та сітібайків лише перші 5км неважкі - потім починається біль) А електро потрібний лише коли вже коліна - всьо(
С коленом у меня все, но бандаж решает Жена ездит редко Я тоже не фанат, но детей надо двигать) Футбол, баскетбол, ягоды, грибы, рыбалка, увидеть живьём косулю или лося, покупаться на море где нет людей-… сами не поедут)
у ардіса є різні моделі. відрізняються по ціні і якості комплектуючих. брав сину саму дорогу модель за 16000 . типа мтб. то там нема таких зауважень. вище вже писав. поворюсь. рама якісна сучасний дизайн під карбон, вся проводка захована в рамі, якісний покрас. майже весь обвіс шимано, манетки, перекидки, гальма гідравлічні, колісні втулки, шатуни. амортизаційна втулка простенька сантуп, але працює нормально. а не китай, як заразу ставлять інші виробники. по ціні співвідношення якість ціна був найкращий у цьому ціновому діапазоні. єдиний недолік жорсткувата сідушка. чудес нема, чим дешевший велосипед, тим гірше якість комплектуючих. про налаштування. навіть дорогі нові велосипеди потребують то, налаштування.
Й тепер, є дилема - новий "вітчизняний"(а ля Харківський або Ардіс)
Оцей китайський ширпотріб не купляв би. Краще вже б/у.
+1 Купил жене Ардис Часа 3 ждал пока настроят. Жутко. Смазки пожалели, колёса даже ровно не стояли… Покраска рамы так себе Корзинка - очень функциональна. за лето использования уже рассыпается Сидушка не комфортна ни ей ни дочке Ручки на руле рассыпаются Болты и гайки оч нежная резьба, заменил на Бу с авто.
На след год буду обновлять 4 вела, думаю будет Бу, Встал вопрос : 1. Город или горные 2. Есть мысли взять электро, тк ездим в лес, магазин, море… круг 7-10км
Електро на такі мінімальні відстані не мають сенсу (крім варіантів дуже поганюї фізичної форми, інвалідності і таке інше (імно)) Зараз частково обновив свій велопарк. Є на продаж жіночий Fuji 16дюймів (зріст приблизно 155-165) та мій Kellys Viper 17” (прибл 168-180 см). Колеса 26дюймів. В гарному стані. На наступний рік, вирогідно, вел дочки буде продаватися. Giant колеса 24 на 140-150 см. Продаж по низу ринка