Re: Я перерос газ ? Газ, дизель, гибрид. Экономная езда.
[Re: Веталь] 31 мая 2023 в 18:13
Веталь 31.05.2023 08:54 пишет:
це не так) технічно обгрунтуйте.
Я не Травніков і технічно обгрунтувати мабуть не зможу. В мене є статистика і з неї виходить що дизеля це по блоку від пів мільйона до мільйона пробігу повинно бути. Так мабуть ходили тільки старі опелёвськи чугунні бензинові мотори.
[Re: Демьян_Dnepr] 31 мая 2023 в 18:41
Демьян_Dnepr 31.05.2023 18:13 пишет:
Я не Травніков і технічно обгрунтувати мабуть не зможу. В мене є статистика і з неї виходить що дизеля це по блоку від пів мільйона до мільйона пробігу повинно бути. Так мабуть ходили тільки старі опелёвськи чугунні бензинові мотори.
ну тут як повезе. у мене були наприклад ауді рс 2.2т бензін.продав коли було 450000.ремонт не потребував. ауді а6 2.7тт теж 450+сил.досі гоняє сусід.400+пробіг. фаетон 6.0 продав коли було 230+ а8 4.0 бенз продав на 100 пробігу.статистики не було. зараз 5.7 бензин рам.250000 вже.ніяких проблем. дизеля т5 2.5тді.постійно виносив мозги.2 раза робив голову.але там такий конструктив. ку7 3.0тді-стружку погнав тнвд. а8 4.2 тді продав на 88к.проблем не було) взагалі бензин конструктивно простіший)тому і проблем меньше.
[Re: Демьян_Dnepr] 1 июня 2023 в 08:09
Демьян_Dnepr 31.05.2023 18:13 пишет:
Я не Травніков і технічно обгрунтувати мабуть не зможу.
Навіщо тоді стверджувати?
Демьян_Dnepr 31.05.2023 18:13 пишет: В мене є статистика і з неї виходить що дизеля це по блоку від пів мільйона до мільйона пробігу повинно бути. Так мабуть ходили тільки старі опелёвськи чугунні бензинові мотори.
Ститистика від таксистів? Так в таксі пробігі від ляма і більше на газу не рідкість - це по моїй статистиці.
Тема очікувано знов переростає у срач що "краще газ/бензин/дизель", якщо буде рух у цьому напрямку тему буде закрито. Модератор.
[Re: garlic_ua] 1 июня 2023 в 10:09
garlic_ua 31.05.2023 13:03 пишет: система дизеля в разы сложнее и дороже. С другой стороны, нет системы зажигания (но это не компенсирует повышенную сложность системы питания).
тоді перерахуйте бензинові двигуни нових автомобілей де ще немає безпосереднього впорскування та турбонадуву з інтеркулером?
[Re: Веталь] 1 июня 2023 в 13:56
Веталь 29.05.2023 19:45 пишет:
Eugen3d 29.05.2023 16:09 пишет: Якщо головне це економічність, то рано чи пізно ви прийдете до електромобілів. А от чи зможете на них їздити з урахуванням їх особливостей - то вже суто індивідуальне питання. Чим раніше почнете - тим швидше адаптуєтесь
а де в електро економія?))) хіба шо є своя розетка)
100% Без своей розетки что газ что электро - в грн/км выходит +- одинаково
[Re: Веталь] 1 июня 2023 в 14:00
Веталь 30.05.2023 20:19 пишет:
дизель це економія в кредит) він повинен бути новий і їздити пока гарантія. потім продавати) бензин тихіший,паливо не воняє)
Про то что если и брать - тот новый - согласен. Но на топливную аппаратуру гарантия не распространяется... В любом случае газ выходит выгоднее как по топливу в грн/км так и по стоимости ремонтов. Например берём дизель типа логана - расход в городе 8. 1л 45 грн. 45х8=360. Теперь берём Лексус RX350 - не самая мелкая машина на 276 коней, расход в городе 18 газа. 1л газа= 20 грн. 20х18=360...
[Re: Демьян_Dnepr] 1 июня 2023 в 15:24
Моя думка така, що старі бензинові двигуни їздять. Саме на них і треба встановлювати газ. Нові бензинові двигуни багато не ходять. А дизельні двигуни продовжують виконувати, як і раніше, надійними. Наприклад канонічне Рено К7J бензин, та К9К дизель пройдуть приблизно однаково, але К7J потребує ГБО. А сучасні бензинові двигуни не будуть мати тих пробігів 500+.
[Re: Демьян_Dnepr] 1 июня 2023 в 18:02
Демьян_Dnepr 01.06.2023 15:24 пишет: Моя думка така, що старі бензинові двигуни їздять. Саме на них і треба встановлювати газ. Нові бензинові двигуни багато не ходять. А дизельні двигуни продовжують виконувати, як і раніше, надійними.
современные дизеля точно так же становятся всё сложнее и дороже в обслуживании/ремонте :-) Потому что экология, шумность, приёмистость и т.д. Да, если рассматривать изолировано поршневую группу - у неё может быть ресурс и миллион км. Но турбина, топливная аппаратура высокого давления будут периодически требовать немалых денег и нивелировать топливную экономичность. Ну, и, опять же, цена "входного билета" - прежде чем начать получать дизельную экономию, надо сначала отбить первоначальную переплату.