Як я чекав цього питання... Навіть кошти можна було ставити. Дачний басейн, це не іграшки а великий гемор.. До речі а який об'єм води? Може краще зливати і набирати? Якщо до 4-5 кубів то однозначно.
Та не такий то вже і гемор. До того 4 роки був безкаркасний басейн, але меньший. Чистив пергідролем. З цим вже теж розібрався. Тут 18 кубів, тож зливати не варіант. Потроху відфільтровується, треба було просто коагулянта додати, швидше би вичистився. Але вода вже наближається до ідеальної чистоти.
Був каркасний 17т. Одразу купив пісочний фільтр, засипав кварцевого піску + пергідроль, як писали вже. Жовта вода стала як сльоза прозора. Все село збіглося подивитися )) Запорука чистоти - работа пісочного фільтру, та час від часу пергідроль. Все! Ще можна зробити купол з плівки (15шт 25 або 32 труб армованих + плівка), вода буде з травня по вересень тепла. Ще ставлять дровяной підігрів, у кого маленькі діти, або хто з квітня сезон починає. За пару годин + 10 градусів робить.
Label 26.06.2023 19:46 пишет: Був каркасний 17т. Одразу купив пісочний фільтр, засипав кварцевого піску + пергідроль, як писали вже. Жовта вода стала як сльоза прозора. Все село збіглося подивитися )) Запорука чистоти - работа пісочного фільтру, та час від часу пергідроль. Все! Ще можна зробити купол з плівки (15шт 25 або 32 труб армованих + плівка), вода буде з травня по вересень тепла. Ще ставлять дровяной підігрів, у кого маленькі діти, або хто з квітня сезон починає. За пару годин + 10 градусів робить.
Я поки роздумую що далі з цим робити. У мене на ділянці, штук 6 великих берез. При вітрі в басейн постійно сиплеться насіння та листя. Фільтр не встигає справлятись. Постійно треба чистити дно. Тент комплектний постійно здуває вітром.
Джангл 31.05.2023 08:21 пишет: З власного досвіду можу порадити для нагрівання солярну плівку. Зараз в середньому +1 градус за добу на басейні приблизно 25 м3. Це з урахуванням низької температури вночі.
Солярна плівка нагріває 1, максимум 2 градуси. То тільки в рекламі 5+ градусів. Для прогріву потрібен тепловий насос, але там ціна.
Є зараз одна проблема з басейном. Так як ми знаходимось у сільській місцевості, то коли починаємо купась починають злітатися гедзі, яких там достньо так як на пасовищах є корови. Гедзі лякають дітей, тай взагалі доставляють дискомфорт своїми намаганнями сісти і спробувати вкусити. Хочу побудувати накривку для басейну а-ля тіпі. Щоб накривати басейн чимось типу москітної сітки чи тюлі. Хочу зробити її легкою щоб могла встановити одна людина максимум двоє. І тому чухаю голову з чого зробити каркас. Гнути стальну труббу то хіба для стаціонарного тенту. Підкиньте ідею з чого можна зробити каркас щоб був достатньо міцним щоб утримувати сітку на вітрі, легким і гнутись щоб зробити потрібну форму? Поки нічого не прийшло в голову. Думав над металопластиковою водопровідною трубою, але вона не достатньо жорстка щоб тримати форму.
Я, когда делал басейна, решил себе сделать каркас. Но когда цену озвучили режил нафиг надо. Бас 6х3 от 5 тыс (непонятно шо) до 18 тыс евро (ну да красота стоит денег)
Если надо держать сетку на ветру, то можно попробовать посмотреть в єпицентре и ижесним павильйоны садовые (если бас помещается + хлипкое оно визуально). или такого плана
Я ось кумекаю, а якщо захист на басейн зробити на основі такої штуки як захисна сітка для батуту? Які думки? Сітка досить щільна щоб від комах, але і продувається. Стійки - оцинковані. Висота стійок у 2,5 м мабуть що достатня. Діаметр підходящий. Застібка-блискавка є. Тільки но верх ще сіткою затягнути. Усє ж надійніше це буде ніж плівка. В ютубі правда таке не зустрічалося Якщо що, то батути якось з басейнами чомусь по розмірам уніфіковані. Сітка і для діаметру 366 є і 457 теж є
Mutant 14.07.2023 14:10 пишет: Покурив ютуб, попробую зробити ось таку конструкцію з композитної арматури. Плюси, що складати-розкладати зможе навіть дитина. https://www.youtube.com/watch?v=WE49MVd02kk