Не все в статті відповідає дійсності (перше що зустрілося - Кредобанк зменшив під час війну суму мб переказу без комісії до 10к гривень - воно так і було за декілька років до війни). А загалом так, умови змінюються і не завжди в кращу сторону, але головне добре їх розуміти, а у разі якихось не типових операцій - витратити 2-3 хвилини і запитати підтримку щоб не було неочікуваних комісій
Трршки не по темі. Останнім часом ніяк не моєу зняти готівку на касах магазинів з Візи Укрсиббанку. Банк прямо не каже, але натякає, що є проблема по Візах. Виглядає дивно ситуація...
А что за прикол с сегодняшнего дня, что банки будут стучать в НБУ про все транзакции по карточкам, независимо от сумм? Сорри, не могу ссылку на планшете вставить((
Як варіант уникнення цих комісій - відкрити якусь справді преміальну картку типу Mastercard World Black (принагідно отримати якийсь віп-статус клієнта і персонального менеджера), робити купівель на 10 К гривень щомісяця з цієї картки і не мати практично жодних комісій або платежів. Ще й кешбек налаштувати.
Alex2064 05.06.2023 08:19 пишет: А что за прикол с сегодняшнего дня, что банки будут стучать в НБУ про все транзакции по карточкам, независимо от сумм? Сорри, не могу ссылку на планшете вставить((
Це тупо "вброс" як і попередня стаття з мінфіну від топік стартера. З сьогоднішнього дня НБУ додав уточнення до щотижневого звіту, який вже подається вже півроку як. В цьому звіті в розрізі мерчантів (торговців) вказується кількість та сума отриманих ними коштів за типами операцій. Суть уточнення, деталізовані типи транзакцій, зокрема P2P платежі з використанням ЕПЗ мають враховуватися. Тобто мова виключно про мерчантів, жодного "все транзакції по карточкам" (с) або "перекидання з картки на картку між приватними особами" тут нема.
Щодо статті, вказаної ТС, в ній порівнюють тепле з м'яким. Я навіть коментувати не буду.
Поперше це форум, тут зазвичай спілкуються. Тому якщо "не хочу навіть коментувати" то це просто флуд від вас. Мене цікавить що не так в порівнянні? Якщо немає що сказати, то краще сидіти на не писати взагалі. UPD Зрозуміло що пішла боротьба з власниками хто має 2,3,4 дотаткові картки, та стимулюють користуватися їми , або закривати. Та топік був спрямований для інформування кому це цікаво. Не всі мають можливість та бажання слідкування нововведень. Отримуючи тільки по факту в деталізації списані кошти на користь банку.
Вибачаюсь, якщо "вбросом" зачепив. Тиждень тому я списав це на непрофесійність журналіста, але коли за тиждень бачу той самий мінфін приймає участь в розповсюдженні нісенітниць, стає зрозумілим, що це система. Я написав, що думаю по цій статті ще тиждень тому, але відправити забув, а повторно писати полінувався, тому поясню про "тепле з м'яким". Банки мають кілька карткових продуктів, які клієнт обирає під свої потреби. На якій підставі обрані продукти в порівняння в статті не говориться нічого. Райффайзену, яким я користуюся досить активно приділено більше уваги, більш того з інформації про нього починається стаття. Тому спробую розібрати інформацію по ньому.
В ответ на: Райффайзен Банк: запроваджено комісію за зняття готівки у банкоматах інших банків при знятті 10−20 тис. грн (залежно від виду картки). На 3 грн підвищено комісію за обслуговування карткового рахунку, збільшено комісію за смс-інформування клієнтів.
Комісія на зняття готівки в чужих банкоматах була прибрана (якщо не рахувати окремі преміальні пакети) з початком повномасштабного вторгнення та під час проблем з енергопостачанням. Зараз я не бачу чогось життєво необхідного для зняття готівки в першому найближчому банкоматі, та чому банк має субсидувати клієнта на це в обсягах більших 10 тисяч гривен. Комісії за обслуговування карткового рахунку та смс-інформування клієнтів, що дійсно користуються послугами банку, взагалі не знімаються. Якщо картка лежить "про запас" на ній нуль і комісія теж нуль.
P.S. Я тривалий користуюся від Райффу Фішкою яка перетворилася на Райфф+, але перед вторгненням Райф за своєю ініціативою надав мені кредитний ліміт і я отримав "2 кешбеки". В результаті, Райфф+ використовує виключно для СЕП та тримаю 5000 гривен (виконання умов пакету). Жодних комісій банку за цей рік не платив. Більш того, він платить мені максимальні 500 гривен кешбеку на місяць.