Взагалі-то не зовсім зрозумів, куди саме з темою коптерів писати.. наче ближче фото-відео, ніж моделювання..на розсуд модераторів.
Отож. Маю дрона Mavic Air 2 2021-го року випуску, наліт нулячий, щось близько 100км та 12 годин.. Останній раз запускав в січні і ось сьогодні включив.. а там пачка помилок, в тому числі IMU Calibration required і кнопочка поруч calibrate яка веде в меню налаштувань, де якраз калібрування цього IMU і відбувається. Я трохи здивувався, все-ж таки за 3 роки володінням цього коптеру жодного разу такого не просив, але спробував. Зайшов в меню калібровки, кнопочка Start на білому фоні висить, однак вона тупо не нажимається, вірніше її нажимаю, і нічого не відбувається, взагалі. Ну дома прийшов, пообновляв все що можна, і контроллер, і сейф-зону, і firmware, не допомогло, все одно куча помилок. При чому камера працює, підвіс крутится, центрується, все наче ок с хардварної сторони..
Звернувся в саппорт-чат. Поставив на вінду dji assist, зайшов, підключив коптер, все без проблем, показує останню 01.01.1300 обнова стоїть, ну по рекомендації саппорту обновив ще раз її, і контроллер обновив, і апк на андроїді зніс і заново поставив, і другий телефон пробував.. нічого не допомогло. Саппорт каже "відправляй коптер нам, але скільки це буде коштувати і як довго - хз".
Блін, ну воно ж реально просто там софтварно збійнуло.. впевнений. Не хочется коптер відправляти.
Читаю, factory reset на мій коптер не робиться.. даунгрейд з 01.01.1300 не робиться. [*****] якась. Підкажіть, що можна ще зробити?
З.І. Коптер не падав, не врізався, не перегрівався, в туман чи воду не літав, коротше не було жодних причин ламатися. В саппорті якось так відповіли
В ответ на: I believe it must be the IMU error only and it could be due to aircraft turned off for a long time. Kindly try the steps above to see if the issue can be resolved or not.
ну і я ж сказав, що останній раз с січня місяці в шкафу валяється..
Так ось думаю, що мабуть десь в lock перейшов, і потрібно просто якусь десь галочку зняти.. але ж спробуй знайти як/де..
відправив в DJI сервіс, там зясувалось, що мій офіційно куплений в Україні типу в офіційного продавця дрон - насправді зроблений для Китая, не для Європейських країн. Вердикт - 72 євро (це вже з 50% знижкою!) за заміну IMU модуля.