АКПП падает в аварию по ошибке со стороны двигателя - "потеря мощносты двигателя". Других существенных ощибок в системе нет. У движка уже не первый год бывают мелкие тупняки типа давится пока на тапку не надавиш до пола.
Приватні опять паламалі Турбины нет. Итак мои немного наблюдения, рискнул поездить. двигатель 6VD1, коробка 4L30E. Машина васями и хренасями не читается, только родным прибором и софтом. Но прочитали из ошибок важных - одна вот это про потерю мощности. Кто отвечает? Датчик коленвала - маловероятно т.к. заводится с полоборота и не глохнет Датчик распредвала - ну совсем ничего не указывает на него. Датчик абсолюного давления (он-же Map Sensor) - о, вот на него очень похоже, да и кушали мы последнее время больше обычного на 2-3 литра. Датчик родной и ему 30 лет. Ну и самый доступный по расположению. Да и с его наличием нет проблем, потому что он-же ставится на GMовские 1.5 моторы, в том числе на Ланос. Ехаю в ближайший шоп и покупаю дешман за 350 грн. Вылетает в ошибку гораздо реже и только при плавном наборе скорости. В режиме "тапка в пол" едет без проблем, как и в режиме "не тронь педаль в тянучке". После одного отрезка поездок остановился и не глушил машину - появилось неправильное повеедние на холостых. Оно когда-то было несколько лет назад и тоже глючила коробка пару раз. Поведение следующие - на холостых машина как подгазовывает до 1200-1300 оборотов, но очень коротко потом обороты падают на примерно 400-500. и так несколько раз, потом на норму становятся 750-800 Может почистить трубку на сенсор ипосмотреть ее на герметичность?
Я хз, що у вас, але нещодавно зробив собі наступну корисну процедуру (і у моєму випадку - дуже просту): перевірив трубки системи вентиляції картерних газів (в мене вони згори і легко доступні), промив клапан PCV (цієї ж вентиляції), промив дросельну заслонку (без знімання), промив відповідною спец.рідиною MAP-сенсор (після промивання дроселю). Може і вам щось таке варто, якщо з холостими бувають проблеми? А як лямбда себе веде? Чи давно її міняли?
Воно все разом працює , там ще повинен бути датчик детонаціі , потенціометр заслонки і т.д . Після заміни одного , вилізе щось іше і т.д. поки все не заміниться новим . Так і не розумію про яке авто йде мова
дроссельная заслонка: износ втулок приводит к дребезжанию, лишнему воздуху, и датчик тоже бывает глбючит как от перекоса вала, так и от износа. это ж про монтерей речь? еще исходя из возраста - проводка могла где-то перетереться или подломиться.
Gavik 23.06.2023 11:22 пишет: Воно все разом працює , там ще повинен бути датчик детонаціі , потенціометр заслонки і т.д . Після заміни одного , вилізе щось іше і т.д. поки все не заміниться новим . Так і не розумію про яке авто йде мова
Maksimus 23.06.2023 11:33 пишет: дроссельная заслонка: износ втулок приводит к дребезжанию, лишнему воздуху, и датчик тоже бывает глбючит как от перекоса вала, так и от износа. это ж про монтерей речь? еще исходя из возраста - проводка могла где-то перетереться или подломиться.
Проводка - допускаю. Дроссель? ХЗ так смотрел, не грязный - привод шаговый ( стоит космос)
VovkZ 23.06.2023 10:41 пишет: Я хз, що у вас, але нещодавно зробив собі наступну корисну процедуру (і у моєму випадку - дуже просту): перевірив трубки системи вентиляції картерних газів (в мене вони згори і легко доступні), промив клапан PCV (цієї ж вентиляції), промив дросельну заслонку (без знімання), промив відповідною спец.рідиною MAP-сенсор (після промивання дроселю). Може і вам щось таке варто, якщо з холостими бувають проблеми? А як лямбда себе веде? Чи давно її міняли?
МАР мой ни мыть не продувать нельзя. лямбда не менялась никогда.
Костя, а шо свічки кажуть, колір вихлопу і т.і? Якщо помилка у стехіометрії - вони сам знаєш - нормальними не будуть. Тапка в підлогу (воно там по різному настроюється - 80, 90, 95% відкриття ДЗ) - якщо не помиляюсь в такому разі їде не по карті з коригуваннями, а вступу по прошитому в блоці керування (тобто показника з лямбди,МАП і т.і. -ігноруються) Багата бідна суміш - дає падіння крутного, що вписується. Особисто в мене була біда з ДПКВ, який хитро помер, при нагрівання переставав давати сигнали. Доки їдеш і обороти +- високі - все норм, а як на ХХ - глохне і фіг заведеш, боки не охолоне. Але це було добре видно звичайною ОБД. Ну і "відчуй" як змінюється робота двигуна при перемиканні P-D-P чи смикання навантаження (кондьор, гієна(фари, обігріву і т.і).
У мене подібним грішив Фокус - після прогріву починали плавати холості в діапазоні між 400 і 2500-3000 обертів. Замінили витратомір - все нормалізувалося. Їхав при цьому норм, але щойно стає на холості - починає ковбасити, стріляти у вихлоп і т.д. Із цікавого - одночасно з витратоміром подохла дросельна заслінка - тупо перестала працювати Воно сталося так одночасно, що я навіть не знаю, що раніше - в один момент машина просто не завелась. Завелася лише після того, як заслінку вручну привідкрили під час запуску, але після скидання на холості - машина глохла. Поміняв заслінку, виявив нестабільну роботу двигуна як описав вище - поміняв після діагностики витратомір. Стало все ок.
Новий витратомір потім десь через років півтора знову здох, але симптоми були дещо інші - машина глохла на ходу, а на холостих стабільно окрім пари раз.
Якось так. Імхо - двигун не може утворити суміш нормально. В останньому випадку у мене обидві корекції були врізнобій і далеко від нуля: одна сильно в плюс, інша в мінус, бо ніяк не балансувалося
Газа никогда не было. этому мотору он не рекомендован. Машина не глохнет, заводится с полоборота.
Сегодня попробовал поставить коробку на "2" т.е. работает толко один клапан 1-2 передачи. Разгон со светофора ,переход на вторую... и ее как нет. Вылет в ошибку, отпускаю газулю и передача как потом довтыкается и машина едет. Может все таки клапан дохлый? Хотя его меняли на новый и стоит как колесо от самолета.
датчик температури( що б обмеження були поки не прогріється)? при цьому явно якийсь додатковий, тіпа оливи в картері чи АТФ? ну або знову - дпкв/дпрв, звідки береться інфо по обертам двигуна
kkk_GAZ240 24.06.2023 17:18 пишет: Еще симптомов. Не работет режим "winter" - это как раз типа плавное трогание и пару раз в разгоне коробка крутила мотор как в спортрежиме до 6000
Сошлись на том что надо снимать коробку и смотреть состояние второго селектора ( да у меня он двойной)