autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Тема для вангования по ошибке.

kkk_GAZ240 | Шкодоволгный Вазотавр *
19 июня 2023 в 11:38
АКПП падает в аварию по ошибке со стороны двигателя - "потеря мощносты двигателя". Других существенных ощибок в системе нет.
У движка уже не первый год бывают мелкие тупняки типа давится пока на тапку не надавиш до пола.

Куда копать?
Ded_Mazday | Супер писатель! ****
Re: Тема для вангования по ошибке.
[Re: kkk_GAZ240] 22 июня 2023 в 10:28
інткркулер? може глюки там і він блокує турбіну?
nickka | продавець овочів **
[Re: kkk_GAZ240] 22 июня 2023 в 10:35
я в особисті написав свої міркування з цього приводу
[Re: kkk_GAZ240] 23 июня 2023 в 10:25
Приватні опять паламалі
Турбины нет.
Итак мои немного наблюдения, рискнул поездить.
двигатель 6VD1, коробка 4L30E. Машина васями и хренасями не читается, только родным прибором и софтом. Но прочитали из ошибок важных - одна вот это про потерю мощности.
Кто отвечает?
Датчик коленвала - маловероятно т.к. заводится с полоборота и не глохнет
Датчик распредвала - ну совсем ничего не указывает на него.
Датчик абсолюного давления (он-же Map Sensor) - о, вот на него очень похоже, да и кушали мы последнее время больше обычного на 2-3 литра. Датчик родной и ему 30 лет. Ну и самый доступный по расположению. Да и с его наличием нет проблем, потому что он-же ставится на GMовские 1.5 моторы, в том числе на Ланос.
Ехаю в ближайший шоп и покупаю дешман за 350 грн.
Вылетает в ошибку гораздо реже и только при плавном наборе скорости. В режиме "тапка в пол" едет без проблем, как и в режиме "не тронь педаль в тянучке".
После одного отрезка поездок остановился и не глушил машину - появилось неправильное повеедние на холостых. Оно когда-то было несколько лет назад и тоже глючила коробка пару раз.
Поведение следующие - на холостых машина как подгазовывает до 1200-1300 оборотов, но очень коротко потом обороты падают на примерно 400-500. и так несколько раз, потом на норму становятся 750-800
Может почистить трубку на сенсор ипосмотреть ее на герметичность?
VovkZ | V.I.P **
[Re: kkk_GAZ240] 23 июня 2023 в 10:41
Я хз, що у вас, але нещодавно зробив собі наступну корисну процедуру (і у моєму випадку - дуже просту): перевірив трубки системи вентиляції картерних газів (в мене вони згори і легко доступні), промив клапан PCV (цієї ж вентиляції), промив дросельну заслонку (без знімання), промив відповідною спец.рідиною MAP-сенсор (після промивання дроселю). Може і вам щось таке варто, якщо з холостими бувають проблеми?
А як лямбда себе веде? Чи давно її міняли?
Gavik | Достоевский *
[Re: kkk_GAZ240] 23 июня 2023 в 11:22
Воно все разом працює , там ще повинен бути датчик детонаціі , потенціометр заслонки і т.д . Після заміни одного , вилізе щось іше і т.д. поки все не заміниться новим .
Так і не розумію про яке авто йде мова
Maksimus | V.I.P ***
[Re: kkk_GAZ240] 23 июня 2023 в 11:33
дроссельная заслонка: износ втулок приводит к дребезжанию, лишнему воздуху, и датчик тоже бывает глбючит как от перекоса вала, так и от износа. это ж про монтерей речь?
еще исходя из возраста - проводка могла где-то перетереться или подломиться.
[Re: Gavik] 23 июня 2023 в 12:43
Gavik 23.06.2023 11:22 пишет:

Воно все разом працює , там ще повинен бути датчик детонаціі , потенціометр заслонки і т.д . Після заміни одного , вилізе щось іше і т.д. поки все не заміниться новим .
Так і не розумію про яке авто йде мова

Монтерей, он-же Трупер2
[Re: Maksimus] 23 июня 2023 в 13:40
Maksimus 23.06.2023 11:33 пишет:

дроссельная заслонка: износ втулок приводит к дребезжанию, лишнему воздуху, и датчик тоже бывает глбючит как от перекоса вала, так и от износа. это ж про монтерей речь?
еще исходя из возраста - проводка могла где-то перетереться или подломиться.

Проводка - допускаю. Дроссель? ХЗ так смотрел, не грязный - привод шаговый ( стоит космос)
[Re: VovkZ] 23 июня 2023 в 13:43
VovkZ 23.06.2023 10:41 пишет:

Я хз, що у вас, але нещодавно зробив собі наступну корисну процедуру (і у моєму випадку - дуже просту): перевірив трубки системи вентиляції картерних газів (в мене вони згори і легко доступні), промив клапан PCV (цієї ж вентиляції), промив дросельну заслонку (без знімання), промив відповідною спец.рідиною MAP-сенсор (після промивання дроселю). Може і вам щось таке варто, якщо з холостими бувають проблеми?
А як лямбда себе веде? Чи давно її міняли?

МАР мой ни мыть не продувать нельзя. лямбда не менялась никогда.
[Re: kkk_GAZ240] 23 июня 2023 в 14:09
Сейчас выезжал - на тапка в пол разгон отменный, раскрутка до 4-4200 и...
полная потеря динамики и ошибка.
Как вторая передача не включилась

я уже не знаю что думать.
Allodin | СуперСтар ***
[Re: kkk_GAZ240] 23 июня 2023 в 14:38
Костя, а шо свічки кажуть, колір вихлопу і т.і?
Якщо помилка у стехіометрії - вони сам знаєш - нормальними не будуть.
Тапка в підлогу (воно там по різному настроюється - 80, 90, 95% відкриття ДЗ) - якщо не помиляюсь в такому разі їде не по карті з коригуваннями, а вступу по прошитому в блоці керування (тобто показника з лямбди,МАП і т.і. -ігноруються)
Багата бідна суміш - дає падіння крутного, що вписується.
Особисто в мене була біда з ДПКВ, який хитро помер, при нагрівання переставав давати сигнали. Доки їдеш і обороти +- високі - все норм, а як на ХХ - глохне і фіг заведеш, боки не охолоне.
Але це було добре видно звичайною ОБД.
Ну і "відчуй" як змінюється робота двигуна при перемиканні P-D-P чи смикання навантаження (кондьор, гієна(фари, обігріву і т.і).
[Re: Allodin] 23 июня 2023 в 14:58
Свечи не выкручивал ( нечем), выхлоп чистый, движок работает ровно.
Все егр-ы и прочие всеры на месте. Ничего не глушилось, не снималось за 29 лет
Вредный Хряк | V.I.P ***
[Re: kkk_GAZ240] 23 июня 2023 в 15:08
тільки бензин, чи і газ?

а там взагалі є якийсь діагностичний роз'єм? можна подивитись як себе поводить long-term fuel trim?
Vladocaster | старожил ***
[Re: kkk_GAZ240] 23 июня 2023 в 15:29
У мене подібним грішив Фокус - після прогріву починали плавати холості в діапазоні між 400 і 2500-3000 обертів. Замінили витратомір - все нормалізувалося. Їхав при цьому норм, але щойно стає на холості - починає ковбасити, стріляти у вихлоп і т.д. Із цікавого - одночасно з витратоміром подохла дросельна заслінка - тупо перестала працювати Воно сталося так одночасно, що я навіть не знаю, що раніше - в один момент машина просто не завелась. Завелася лише після того, як заслінку вручну привідкрили під час запуску, але після скидання на холості - машина глохла. Поміняв заслінку, виявив нестабільну роботу двигуна як описав вище - поміняв після діагностики витратомір. Стало все ок.

Новий витратомір потім десь через років півтора знову здох, але симптоми були дещо інші - машина глохла на ходу, а на холостих стабільно окрім пари раз.

Якось так. Імхо - двигун не може утворити суміш нормально. В останньому випадку у мене обидві корекції були врізнобій і далеко від нуля: одна сильно в плюс, інша в мінус, бо ніяк не балансувалося

Уточнення: форд фокус бензин 1.6 115 кс 2007 рік.
Змінено Vladocaster (15:54 23/06/2023)
[Re: Vladocaster] 23 июня 2023 в 22:26
Газа никогда не было. этому мотору он не рекомендован.
Машина не глохнет, заводится с полоборота.

Сегодня попробовал поставить коробку на "2" т.е. работает толко один клапан 1-2 передачи. Разгон со светофора ,переход на вторую... и ее как нет. Вылет в ошибку, отпускаю газулю и передача как потом довтыкается и машина едет.
Может все таки клапан дохлый? Хотя его меняли на новый и стоит как колесо от самолета.
[Re: kkk_GAZ240] 24 июня 2023 в 17:18
Еще симптомов.
Не работет режим "winter" - это как раз типа плавное трогание и пару раз в разгоне коробка крутила мотор как в спортрежиме до 6000
Allodin | СуперСтар ***
[Re: kkk_GAZ240] 24 июня 2023 в 18:01
датчик температури( що б обмеження були поки не прогріється)? при цьому явно якийсь додатковий, тіпа оливи в картері чи АТФ? ну або знову - дпкв/дпрв, звідки береться інфо по обертам двигуна
Змінено Allodin (18:02 24/06/2023)
[Re: kkk_GAZ240] 28 июня 2023 в 10:27
kkk_GAZ240 24.06.2023 17:18 пишет:

Еще симптомов.
Не работет режим "winter" - это как раз типа плавное трогание и пару раз в разгоне коробка крутила мотор как в спортрежиме до 6000

Сошлись на том что надо снимать коробку и смотреть состояние второго селектора ( да у меня он двойной)
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Додаткова інформація
Модератор:

Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

0 користувачів і 19 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1454