autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Як відкрутити гайку упору рульової рейки?

10ccm | новичок **
20 июня 2023 в 10:52
Прикріплені файли (0 завантажити)
Добрий день,

Підкажіть будь ласка як відкрутити гайку упору рульової рейки? (Фото доклав) Не вистачає сил, грані майже злизалися.
Я не бачу чи є там контр гайка – зовні кільце без зачепів та граней. Хотів уже наварити зверху таку ж гайку на 17, але стирчить якась гумка. Що це за гумка? Але все ж таки хотів би відкрутити без зайвих рухів.

Добрий день,Підкажіть будь ласка як відкрутити гайку упору рульової рейки. (Фото доклав) Не вистачає сил, грані майже злизалися
Researcher | СуперСтар ***
Re: Як відкрутити гайку упору рульової рейки?
[Re: 10ccm] 20 июня 2023 в 11:00
Чим це ви її так?
10ccm | новичок **
[Re: Researcher] 20 июня 2023 в 11:06
Researcher 20.06.2023 11:00 пишет:

Чим це ви її так?

торцевою головкою на 17
Maniachello | Супер писатель! *
[Re: 10ccm] 20 июня 2023 в 12:02
там точно резинка?

может, такая гайка?
https://restauto.com.ua/ru/product/250850-13155674499/

и не факт, что Вы в нужную сторону откручиваете... может, там левая резьба
10ccm | новичок **
[Re: Maniachello] 20 июня 2023 в 12:19
Maniachello 20.06.2023 12:02 пишет:

там точно резинка?

может, такая гайка?

Дякую!!! Зрозуміло тепер. Сьогодні спробую в інший бік покрутити, якщо не зірвав.
Виходить у мене затягнута максимально. Декілька років тому реставрували рейку, машина потім стояла. Кермо назад не повертається після повороту.

Так, схожа гайка. Гумка точно.
Djohny | V.I.P **
[Re: 10ccm] 20 июня 2023 в 17:23
10ccm 20.06.2023 12:19 пишет:

Maniachello 20.06.2023 12:02 пишет:

там точно резинка?

может, такая гайка?

Дякую!!! Зрозуміло тепер. Сьогодні спробую в інший бік покрутити, якщо не зірвав.
Виходить у мене затягнута максимально. Декілька років тому реставрували рейку, машина потім стояла. Кермо назад не повертається після повороту.

Так, схожа гайка. Гумка точно.

1 резьба (ну на фелиции так точно ) там зеркально.
2 откручивается ударником аж на раз, пневмопистолетом.
3 не центрируется - смотри схождение и кастор - рейка тут не причем. Даже на полуживой оно в центр рвется если кастор и схождение в норме.
shcherb | опытный писатель **
[Re: Djohny] 20 июня 2023 в 20:17
В ответ на:

не центрируется - смотри схождение и кастор - рейка тут не причем. Даже на полуживой оно в центр рвется если кастор и схождение в норме.

дуже навіть при чому. На напівживій "рветься в центр" якщо не підтягувати цю прижимну гайку. А якщо її підтягнути занадто - то туго ходить рейка і в центр колеса не повертаються самостійно.
Researcher | СуперСтар ***
[Re: 10ccm] 20 июня 2023 в 22:42
І там здається головка на сідає повністю на гайку, потрібна головка з меншою товщиною стінок. Або сточить ті стінки.
10ccm | новичок **
[Re: Researcher] 21 июня 2023 в 14:17
Різьба права. Зателефонував на сервіс, мене там налаяли, щоби читав технічну літературу. Підсвердлив гайку, щоб упиралося зубило та потроху відбив на 60 градусів. Кермо відпустило. Рейку не б'є.

Всім дякую.
Djohny | V.I.P **
[Re: 10ccm] 21 июня 2023 в 19:37
10ccm 21.06.2023 14:17 пишет:

Різьба права. Зателефонував на сервіс, мене там налаяли, щоби читав технічну літературу. Підсвердлив гайку, щоб упиралося зубило та потроху відбив на 60 градусів. Кермо відпустило. Рейку не б'є.

Всім дякую.

тобто "грюквикрутка" та головки до пневмопиштоля могли б вирішити проблему? В мене була таки проблема та що озвучував - сходження на 3 градуси в - та кастор на 5 градусів в + тому дорогу не тримало, не центрувало, але коли за рахунок баферів та підкладок під опорний вирівняв кастор то почало центруватись, але сіпало руль вправо вліво від дороги за рахунок сходження. Саме цим попередню рейку уграло так що літр рідини на 100 км ... На помніняній +- відрегулювали та іхати стало в задоволення. Лишилось перед підняти на 20 мм щоб кастор в ідеал зробити.
Sashok_Accent | IesuiT ***
[Re: Djohny] 21 июня 2023 в 21:49
Djohny 21.06.2023 19:37 пишет:

Всім дякую.

тобто "грюквикрутка" та головки до пневмопиштоля могли б вирішити проблему? В мене була таки проблема та що озвучував - сходження на 3 градуси в - та кастор на 5 градусів в + тому дорогу не тримало, не центрувало, але коли за рахунок баферів та підкладок під опорний вирівняв кастор то почало центруватись, але сіпало руль вправо вліво від дороги за рахунок сходження. Саме цим попередню рейку уграло так що літр рідини на 100 км ... На помніняній +- відрегулювали та іхати стало в задоволення. Лишилось перед підняти на 20 мм щоб кастор в ідеал зробити.

Загнаних коней треба пристрілювати
Djohny | V.I.P **
[Re: Sashok_Accent] 21 июня 2023 в 22:41
Sashok_Accent 21.06.2023 21:49 пишет:

Djohny 21.06.2023 19:37 пишет:

Всім дякую.

Загнаних коней треба пристрілювати

Та можна було розібрати "підняту дупу" після попереднього хазяїна, тоді б було рівно по заводу, але пакет "бровка пофігу" таки в пригоді ставав
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Додаткова інформація
Модератор:

Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

0 користувачів і 35 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1403