autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

вібрація авто на R та D (2/2)

kvadjagan | Достоевский *
Re: вібрація авто на R та D
[Re: VovkZ] 28 июня 2023 в 14:13
VovkZ 28.06.2023 13:58 пишет:

kvadjagan 28.06.2023 12:34 пишет:

А ті значення по тиску які ви озвучили, но десь фігурють в офіційних сервіс мануалах по двигуну?

Цю інформацію я отримав з форуму Great Wall (коли він ще працював), від людей, що займаються сервісом цих та інших авто.
В мене є книга по ремонту авто (це, мабуть, не сервіс-мануал) - то там нічого саме про про це немає (хоча багато іншої інформації для перевірки та регулювання), ні в розділі про двигун, ні в розділі про впуск-випуск.

трошки погуглив, конкретики не було, запитав у Bard - той пише The normal intake manifold pressure for a 2AZ-FE engine is about 18 to 20 inches of mercury (Hg) at idle, which is equivalent to about 5 psi.
Тобто бльзько 34 КПА. Думаю це граничний тиск.
kraev | V.I.P **
[Re: markush] 28 июня 2023 в 17:55
markush 28.06.2023 08:39 пишет:

Тре адаптувати дросель

Он сам должен довольно быстро адаптироваться.
kraev | V.I.P **
[Re: Gavik] 28 июня 2023 в 17:57
Gavik 28.06.2023 12:28 пишет:

В ответ на:

Тре адаптувати дросель

+ 1 , та почитани мануал з приводу зніманя клеми

Да в какой последовательности не откидывай провода - не имеет значения. Без питания эбу обнулится.
kraev | V.I.P **
[Re: kvadjagan] 28 июня 2023 в 18:02
kvadjagan 28.06.2023 12:37 пишет:

YSK 28.06.2023 12:17 пишет:

Вібрація на кузов на ХХ, чи не подушка КПП часом.

я теж думав про подушки, але така проблема не просто на холостих була, а саме холості + драйв або реверс. Доречі, вчора вечером проблема пропала і сього пів дня мотався по справам - все чудово. Я ще думаю може вплив температури на роботу на низьких обертах, вчора було +35 мінумум в обід, під вечір +20, а сьогодні з ранку дощ і температура низька, в атмосферний двигун більше входить атмосферного холодного повітря.

У вас просто коррекции обнулились при сбросе клеммы и холостой ход чуть ниже стал, поэтому под нагрузкой в режиме езды (д или эр) стала сильнее ощущаться вибрация. Вообще рав4 сильно вибрирует под нагрузкой, когда тормозом удерживаешь. Обычно владельцы совершенно не ощущают этого, привыкнув и принимая это за норму. Ничего не поделаешь -скорлупень японская.
[Re: kraev] 28 июня 2023 в 18:18
kraev 28.06.2023 18:02 пишет:

kvadjagan 28.06.2023 12:37 пишет:

YSK 28.06.2023 12:17 пишет:

Вібрація на кузов на ХХ, чи не подушка КПП часом.

я теж думав про подушки, але така проблема не просто на холостих була, а саме холості + драйв або реверс. Доречі, вчора вечером проблема пропала і сього пів дня мотався по справам - все чудово. Я ще думаю може вплив температури на роботу на низьких обертах, вчора було +35 мінумум в обід, під вечір +20, а сьогодні з ранку дощ і температура низька, в атмосферний двигун більше входить атмосферного холодного повітря.

Ничего не поделаешь -скорлупень японская.

ну ця скорлупень досить міцна - тросом багацько автомобілів витягнув з болота, піска та снігу. Тобто коробка і взагалі вся трансмісія тримає навантаження. До війни автомобіль кожні вихідні мотався по лісу. за будь-якої погоди, +- схожа ситуація з полями.
Aeneas | подмастерье
[Re: kvadjagan] 28 июня 2023 в 18:46
kvadjagan 27.06.2023 12:54 пишет:

Ставлю реверс - по троху газую - вібрація, аж пасажирске сидиння вібрує вперед-назад. Виїхав з парковки - включив драйв - тільки піднялись оберти вище 1000 всі вібрації пропали, далі біля супермаркету ситуація повністью повторилась - коли обрети падають майже до мінімуму (600 обретів +-) і підкочуєшся до бордюру на драйві - є вібрація, аналогічний маневр на низьких обертах коли виїхав, Тільки увімкнув драйв і поїхав в нормальному режимі - все зникло - двигуна не чуть взагалі - режим електрокару (хоча обертів десь під 1500+-). Чи варто шукати причини в КПП чи все пройде з часов адаптації блоку управління двигуном? Це так впали холості оберти в мене що коробка і двигун так вібрує? Вібрація один в один як на механіці коли дав мало обертів і відпустив педаль муфти, машина їде але дрижить вся.

Один в один - аналогічно було тільки на Хонда СРВ 2,4 дивився все що можна, а по факту було виявлено, що в жару при влюченому клімат контролі (муфта компресора кондиціонера вже почала "говорити" допобачення - почала брати на себе багато напруги). Обійшлося заміною муфти. Прислухайтесь до роботи двигуна при включеному кондиціонері особливо в жару, але це було при + 25 і вище і особливо відчувалось в пробках.
[Re: Aeneas] 28 июня 2023 в 19:32
Aeneas 28.06.2023 18:46 пишет:

kvadjagan 27.06.2023 12:54 пишет:

Ставлю реверс - по троху газую - вібрація, аж пасажирске сидиння вібрує вперед-назад. Виїхав з парковки - включив драйв - тільки піднялись оберти вище 1000 всі вібрації пропали, далі біля супермаркету ситуація повністью повторилась - коли обрети падають майже до мінімуму (600 обретів +-) і підкочуєшся до бордюру на драйві - є вібрація, аналогічний маневр на низьких обертах коли виїхав, Тільки увімкнув драйв і поїхав в нормальному режимі - все зникло - двигуна не чуть взагалі - режим електрокару (хоча обертів десь під 1500+-). Чи варто шукати причини в КПП чи все пройде з часов адаптації блоку управління двигуном? Це так впали холості оберти в мене що коробка і двигун так вібрує? Вібрація один в один як на механіці коли дав мало обертів і відпустив педаль муфти, машина їде але дрижить вся.

Один в один - аналогічно було тільки на Хонда СРВ 2,4 дивився все що можна, а по факту було виявлено, що в жару при влюченому клімат контролі (муфта компресора кондиціонера вже почала "говорити" допобачення - почала брати на себе багато напруги). Обійшлося заміною муфти. Прислухайтесь до роботи двигуна при включеному кондиціонері особливо в жару, але це було при + 25 і вище і особливо відчувалось в пробках.

дякую за інформацію, в кондіціонер та його муфту ніколи не влазив, тому припускаю що її ресурс на підході. Але кондіціонером майже рік не користуюсь - у матері від нього одразу застуда. А так згоден з вами - в минулі роки коли в Херсоні 40+ і пробки в місті - то кліматконтроль давав вібрації додаткові. Автомобіль арабський тому кондіціонер потужний.
Манита71 | СуперСтар *
[Re: kvadjagan] 28 июня 2023 в 19:57
Я канєшно такий собі автомеханік, так як за освітою авіаційний інженер, але прошу шановне панство пояснити, яким чином чистка закисленої клеми АКБ може поліпшити роботу двигуна, динаміку, відгук на педаль акселератора? Заздалегідь вдячний за лікбез.
[Re: Манита71] 28 июня 2023 в 20:43
Манита71 28.06.2023 19:57 пишет:

Я канєшно такий собі автомеханік, так як за освітою авіаційний інженер, але прошу шановне панство пояснити, яким чином чистка закисленої клеми АКБ може поліпшити роботу двигуна, динаміку, відгук на педаль акселератора? Заздалегідь вдячний за лікбез.

клему чистив щоб прибрати закисленість, що краще був контакт на -
А там після збросу налаштувань всіх контроллерів налаштування як з заводу, тобто фішка не в очисткі клеми.
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

вібрація авто на R та D (2/2)

Додаткова інформація
Модератор:

Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

0 користувачів і 27 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2430