Отримав від прокатної контори повідомлення про штраф в Італії за в'їзд до зони обмеженого трафіку (ZTL). Готель запевняв, що номер авто вони внесли в базу поліції і жодних штрафів не буде, але здається що нічого вони не зробили і зараз взагалі не відповідають на листи. Спробував оплатити штраф онлайн, але всі мої картки не проходять. Тому питання - забити на це, чи якось знайти варіанти оплатити? Які можуть бути наслідки несплати штрафу?
orange 07.07.2023 11:24 пишет: Отримав від прокатної контори повідомлення про штраф в Італії за в'їзд до зони обмеженого трафіку (ZTL). Готель запевняв, що номер авто вони внесли в базу поліції і жодних штрафів не буде, але здається що нічого вони не зробили і зараз взагалі не відповідають на листи. Спробував оплатити штраф онлайн, але всі мої картки не проходять. Тому питання - забити на це, чи якось знайти варіанти оплатити? Які можуть бути наслідки несплати штрафу?
Зазвичай, коли прокатна лавка отримує твій штраф, вона сама його сплачує, а потім списує з твоєї картки штраф та комісію за опрацювання. На чию користь цей платіж, і від кого вимога надійшла?
orange 07.07.2023 11:24 пишет: Отримав від прокатної контори повідомлення про штраф в Італії за в'їзд до зони обмеженого трафіку (ZTL). Готель запевняв, що номер авто вони внесли в базу поліції і жодних штрафів не буде, але здається що нічого вони не зробили і зараз взагалі не відповідають на листи. Спробував оплатити штраф онлайн, але всі мої картки не проходять. Тому питання - забити на це, чи якось знайти варіанти оплатити? Які можуть бути наслідки несплати штрафу?
Сам ты инициировать платёж с карты не сможешь если карта гривневая. Может с евровой получиться заплатить. Однако прокат запросто может снять штраф с карты. Но я бы им про отель написал. И в отель тоже. Наслидки... крату заблокируешь? Штраф обычно через 10 дней удваивается. Это и все. Тут один уникум еще имя хотел поменять чтоб потом пускали.
Зазвичай, коли прокатна лавка отримує твій штраф, вона сама його сплачує, а потім списує з твоєї картки штраф та комісію за опрацювання. На чию користь цей платіж, і від кого вимога надійшла?
Прокатна контора з мене гроші вже зняла за свої "послуги". А щодо штрафу пишуть що я повинен сплатити його сам, і надіслали купу документів від поліції, як то фото, де і коли, за що штраф і т.п.
Сам ты инициировать платёж с карты не сможешь если карта гривневая. Может с евровой получиться заплатить. Однако прокат запросто может снять штраф с карты. Но я бы им про отель написал. И в отель тоже. Наслидки... крату заблокируешь? Штраф обычно через 10 дней удваивается. Это и все. Тут один уникум еще имя хотел поменять чтоб потом пускали.
Это локальный прокат на Сицилии, они обычно ни на что не отвечают. И отель молчит, уже два раза им писал. Пробовал с евро карты приятеля заплатить - тоже отбивает с ошибкой. Уже штук 5 разных карт перепробовал, результат отрицательный. Сам штраф 80 евро, но в письме написано, что через 2 месяца будет уже 200. Вопрос в том, чем грозит неоплата штрафа? Ну кроме как невозможности воспользоваться этой прокатной конторой в будущем.
Это локальный прокат на Сицилии, они обычно ни на что не отвечают. И отель молчит, уже два раза им писал. Пробовал с евро карты приятеля заплатить - тоже отбивает с ошибкой. Уже штук 5 разных карт перепробовал, результат отрицательный. Сам штраф 80 евро, но в письме написано, что через 2 месяца будет уже 200. Вопрос в том, чем грозит неоплата штрафа? Ну кроме как невозможности воспользоваться этой прокатной конторой в будущем.
Если деньги не спишут с карты (что ты и сам хочешь) то ничем тебе не грозит.
Зазвичай, коли прокатна лавка отримує твій штраф, вона сама його сплачує, а потім списує з твоєї картки штраф та комісію за опрацювання.
В Италии это не так работает.
Штраф присылают прокатной конторе (даже не ей, а лизинговой, которая фактический владелец)
Контора отсылает ответ, типа, я не я и хата не моя, а за рулём был такой-то, вот вам его данные, пишите!
И за это списывает с карты за услугу по передаче данных водилы полиции (о чем в договоре мелким шрифтом прописано, да кто ж все это читает?)
Полиция получив ваши данные пишет вам в надежде хоть что-то поиметь
Так что если коротко - забить! Карту закрыть на всякий случай. Максимально возможный гемор это не получить больше машину в том самом локальном прокате.
Если религия позволяет, у винского это 100500 раз обсосано со всех сторон, почитайте!
Я б не призывал поступать так, но если хотите, чтоб все было по всем правилам - поимеете кучу доп.проблем, потеряете уйму времени и пр.
В 14му році отримав 3 штрафи за тиждень катання по Італії на прокатному авто, за швидкість, парковку і зону. Прокат зняв 40 евро за передачу даних в поліцію, потім пришли поштою папірці італійською вже від поліції. Відразу забив, так як наприклад штраф за стоянку у Венеції був за 20-секундну зупинку під знаком стоянка заборонена (саме стоянка, а не зупинка). Так от, 3 роки регулярно слали листи з погрозами арештувати майно, самостійно нічого не зняли, а через 3 роки сплив термін давності і листи слати перестали. В Европу пілся того їздив і авто на прокат брав, проблем не було, в Італію теж, правда наступний раз тільки у 18му.
Если ты в Италии не зафиксировал резиденство по какому то адресу-то ничего не будет.