Andrey-Mil 21.07.2023 21:42 пишет: Панове дачники та домоволодарі! А шо це пишуть що на свердловину тре лічильника? https://kyiv.ukrainianwall.com/uk/104510...platiti-za-vodu куди бігти? шо робити? хто контролюватиме та штрафуватиме?
В тебе свердловина більше 100м і підіймає артезіанську воду?
Бо там мова про артезіанські свердловини.
Артезіанська свердловина - це споруда, в якому після буріння рівень води встановився вище підошви верхнього водотривкому шару.
Andrey-Mil 21.07.2023 22:18 пишет: У мене гірше. У мене мама на дачі, а їй сусід сказав і понеслося
В мене теж є свердловина, але це звичайна свердловина з занурювальним насосом. До речі артезіанські свердловини реєструються і на їх установку необхідно отримувати дозвіл. Так, що можеш маму заспокоїти.
Але щодо артезіанських скважир. Визначення з цієї простанови (№ 963 від 8 жовтня 2012 р.)
В ответ на: артезіанська свердловина - інженерна водозабірна споруда, яка є вертикальною гірничою виробкою з невеликим розміром поперечного перерізу, що призначена для забору підземних вод з різних водоносних горизонтів.
І в ньому немає нічого про тиск води та засіб підйому. Під це визначення підпадають усі свердловини. Треба читати далі... почитав трохи
В ответ на: Дані та інформація, що містяться у паспортах (паспортах та описах) артезіанських свердловин, вносяться до 1 грудня поточного року до електронного кабінету надрокористувача відповідно до Положення про електронний кабінет надрокористувача, затвердженого наказом Міндовкілля від 28 березня 2023 р. № 177, суб’єктами господарювання, які є власниками або користувачами земельних ділянок, у межах яких розташовані та експлуатуються артезіанські свердловини (далі - водокористувачі).
виділене не стосується приватних людей Є ще таке ПОРЯДОК ведення Державного реєстру артезіанських свердловин там таке
В ответ на: заявник - власник або користувач земельної ділянки (юридична особа або фізична особа - підприємець), у межах якої розташовані та експлуатуються артезіанські свердловини, що подає документи в електронній формі для реєстрації таких свердловин в Державному реєстрі;
тут теж немає приватників. Схоже, це стосується тільки юриків та підприємців