В ответ на: Ты действительно веришь, что автор сможет перевоспитать МВД-шника?
Якщо це буде одна людина - навряд чи. Але якщо більшість в суспільстві не буде займати позицію страуса - нічого не бачу не чую, знати не хочу - аби не чіпали, тоді шанси є. Ясна річ, що починати все одно треба з себе.
Хоча, як варіант, можна емігрувати кудись, де більшість давно застроїла своїх службовців, і один окремо взятий хронічний страус картини не зіпсує.
А если большинство в обществе такие, как этот МВД-шник?
В ответ на: А если большинство в обществе такие, как этот МВД-шник?
За визначенням більшість не може служити в МВД. Економіка не витримає.
Єдина причина такої поведінки оцього поца - менталітет, виражений у "афоризмі": я начальник - ти дурак, ти начальник - я дурак. Тому чудо, що видерлось на якийсь щабель службових сходів, починає роздуватись від усвідомлення своєї могутності, і срати на голову клієнтам, щоб закріпити свій статус. І найкраще йому в цьому допомагає поведінка самих клієнтів, які сповідують оту саму "мудрість" про начальника та дурня.
Насправді те, що чмо в погонах зайняло якусь посаду в сервісній організації, не означає нічого. Тому що в наших відносинах начальник та хазяїн - _Я_. Я клієнт і в мене гроші. Він може відтягуватись на своїх підлеглих - але не на клієнтах. Я - не його підлеглий. І переважна більшість населення - не його підлеглі. От тільки в декого на генному рівні сидить образ "гражданина начальника".