autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Продаж авто після вступу в право спадщини

DreamFIX | forever_not_yours ***
13 августа 2023 в 19:47
У подруги в Бучі загинув чоловік.
Авто теж постраждало під час бойових дій, знаходиться в дворі її приватного будинку.
Вона вступила в право спащини в травні 2023
Хоче продати авто, але є питання

1. Коли подруга була за кордоном, приходила поліція і нібито заводила справи чи описувала пошкодження. Як можна дізнатись номер справи і отримати документи якісь на випадок, якщо будуть виплати по репараціях?
2. По праву спадщини, 50% авто належить донечці 11 років... чи це не давитиме перешкод на продаж авто?
3. Авто можна продати без переоформлення на неї?
tlgleonid | member **
Re: Продаж авто після вступу в право спадщини
[Re: DreamFIX] 28 сентября 2023 в 13:07
Знаю тільки, що без переоформлення на нового власника авто не продати за договором купівлі-продажу. Але можна спробувати це зробити "пакетом", тобто спочатку переоформити і тут же продати.
kaktys | V.I.P **
[Re: tlgleonid] 8 октября 2023 в 19:36
tlgleonid 28.09.2023 13:07 пишет:

Знаю тільки, що без переоформлення на нового власника авто не продати за договором купівлі-продажу. Але можна спробувати це зробити "пакетом", тобто спочатку переоформити і тут же продати.

не там слышали
kaktys | V.I.P **
[Re: DreamFIX] 8 октября 2023 в 19:39
DreamFIX 13.08.2023 19:47 пишет:

Авто теж постраждало під час бойових дій, знаходиться в дворі її приватного будинку.

1. Коли подруга була за кордоном, приходила поліція і нібито заводила справи чи описувала пошкодження. Як можна дізнатись номер справи і отримати документи якісь на випадок, якщо будуть виплати по репараціях?
2. По праву спадщини, 50% авто належить донечці 11 років... чи це не давитиме перешкод на продаж авто?

Спадщина на кого?
На неё?
Берет доки и в мрео оформлять сразу на покупателя
1. Полиция
2. Спадщина на неё
3. Да. Сразу на покупателя.
AlexAudiCoupe | V.I.P. ***
[Re: kaktys] 9 октября 2023 в 14:05
kaktys 08.10.2023 19:39 пишет:

DreamFIX 13.08.2023 19:47 пишет:

Спадщина на кого?
На неё?
Берет доки и в мрео оформлять сразу на покупателя
1. Полиция
2. Спадщина на неё
3. Да. Сразу на покупателя.

НЯЗ, у нее есть обяательная часть независимо от завещания.

"...Малолетние, несовершеннолетние дети наследодателя имеют право, независимо от содержания завещания на обязательную долю (половина доли, которая принадлежала каждому из них в случае наследования по закону)...."
darvas | новичок
[Re: DreamFIX] 10 октября 2023 в 11:46
Авто необхідно переоформити на себе,а потім продати(можна робити одночасно). Особистий досвід.
Evgeniy_R | патриарх ****
[Re: kaktys] 10 октября 2023 в 13:52
Ткніть мене носом в механізм який встановлює порядок продажу успадкованого майна без реєстрації на спадкоємця. Також, наскільки я зрозумів з умов задачі, в нас є неповнолітній співвласник...... а це вже зовсім інша справа
opexkiev | СуперСтар **
[Re: Evgeniy_R] 10 октября 2023 в 15:57
Evgeniy_R 10.10.2023 13:52 пишет:

Ткніть мене носом в механізм який встановлює порядок продажу успадкованого майна без реєстрації на спадкоємця.

Я думаю там в реальності одна за одною дії одразу відбуваються, тільки швидко. Оформлення на спадкоємця, а через півгодини - на покупця.
[Re: opexkiev] 10 октября 2023 в 17:05
згоден, але так не получиться через неповнолітню особу яка є співвласником
kaktys | V.I.P **
[Re: Evgeniy_R] 10 октября 2023 в 18:02
Evgeniy_R 10.10.2023 17:05 пишет:

згоден, але так не получиться через неповнолітню особу яка є співвласником

Наследство выдано
Там есть список наследников
AlexAudiCoupe | V.I.P. ***
[Re: Evgeniy_R] 10 октября 2023 в 19:34

Ткніть мене носом в механізм який встановлює порядок продажу успадкованого майна без реєстрації на спадкоємця. Також, наскільки я зрозумів з умов задачі, в нас є неповнолітній співвласник...... а це вже зовсім інша справа

Я колись читав: "..Здійснивши процедуру успадкування і ставши власником ТЗ, новоявлений власник машини може оголосити, що вона продається, знайти покупця і укласти з ним договір купівлі-продажу автомобіля у спадок. Можна оформити ТЗ на себе за стандартною процедурою, але це займе час, змусить вас пройти техогляд і купити страховий поліс ОСАГО, тобто витратити ще і достатньо грошових коштів.

Чинне законодавство допускає продаж машини без реєстрації на себе. Продавець і покупець приходять в МРЕВ (Міжрайонний реєстраційно-екзаменаційний відділ), де засіб пересування переоформляється на ім'я покупця. Необхідно пред'явити папери, що підтверджують вступ до спадкування, контракт купівлі-продажу. Обов'язки на виконання стандартних процедур переходять на покупця...."
[Re: AlexAudiCoupe] 12 октября 2023 в 10:11
В теорії все так, але в документах що регламентують процедуру перереєстрації транспортних засобів механізм проведення такої перереєстрації відсутній.......
kaktys | V.I.P **
[Re: Evgeniy_R] 14 августа 2024 в 13:57

Я не храню ссылок. А делаю это в сц постоянно
Года 3-4 как не надо на себя
kaktys | V.I.P **
[Re: opexkiev] 14 августа 2024 в 13:58
opexkiev 10.10.2023 15:57 пишет:

Ткніть мене носом в механізм який встановлює порядок продажу успадкованого майна без реєстрації на спадкоємця.

Я думаю там в реальності одна за одною дії одразу відбуваються, тільки швидко. Оформлення на спадкоємця, а через півгодини - на покупця.

Думать это другое
Делается одним этапом как я описал
BorisB | гроза таксистов * Модератор
[Re: kaktys] 14 августа 2024 в 14:02
1/2 офф. А в чем смысл апать прошлогоднюю тему?
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

Додаткова інформація
Модератор:

Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

0 користувачів і 7 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 3786