Paulskit 16.08.2024 21:39 пишет: Це масляне ТО, фільтр салона подивились, міняти не стали. Якби міняли, то був би ще фільтр в витратних матеріалах. По пунктам, згоден, максимально зашифровано. Наскільки я зрозумів "стандартний обсяг" це підключити до компа, перевірити на акції, скинути інтервал і т.д. Далі OilService - все зрозуміло. І ось те останнє "з перевіркою автомобіля" це якраз де я думаю, що мене нагріли на 1200 грн, там типу розширене з перевіркою кузова, підвіски і т.д. Доречі, що досі дивує, обовʼязково роблять контрольну поїздку після ТО, окрема людина все обходить, перевіряє, включно з тиском в шинах і рідиною омивача (мені долили 1.5 л). Щоб коли ти виїхав, все було в ідеалі. Дрібниця, а приємно.
это как я приехал с ошибкой на приборке по уровню охлаждайки. они с меня 650 грн взяли за "выслушать жалобу клиента" (так и написано в чеке)
Питання чи було б краще, якби ця само послуга була завуальована в якісь "діагностичні роботи по результатам первинного огляду"? Для мене ідеальним є варіант, коли кожна конкретна робота чітко описана, бо ось ці "ТО в стандартному обсязі", "ТО в повному обсязі" невідомо що, насправді. Наче на словах пояснили, але повного розуміння все одно немає.
Paulskit 19.08.2024 10:04 пишет: Питання чи було б краще, якби ця само послуга була завуальована в якісь "діагностичні роботи по результатам первинного огляду"? Для мене ідеальним є варіант, коли кожна конкретна робота чітко описана, бо ось ці "ТО в стандартному обсязі", "ТО в повному обсязі" невідомо що, насправді. Наче на словах пояснили, але повного розуміння все одно немає.
для меня вообще непонятно как может диагностика и выслушать жалобу - быть отдельными пунктами. бавария ох..ла
Теоретично я можу пояснити, бо це різні роботи, які робляться різними людьми. Можливо у них якось ЗП привʼязана до кількості прийнятих машин чи кількості робіт, хз. Але 650 за прийомку це щось занадто дофіга
Paulskit 19.08.2024 10:15 пишет: Теоретично я можу пояснити, бо це різні роботи, які робляться різними людьми. Можливо у них якось ЗП привʼязана до кількості прийнятих машин чи кількості робіт, хз. Але 650 за прийомку це щось занадто дофіга
кожна "робота" (пункт виконаних робіт) має свої нормочаси майстра і з одного пункта в ЗП може йти умовно 80% грошей а з іншого тільки 10% (підозрюю з "вислухати жалобу клієнта" майстру йде щось дуже мале проте йде на "офіс")
Фактично питання обліку. У тебе є людина (прийомщик), якій треба платити гроші, організувати робоче місце, техніку, ліцензії, провести навчання і т.д. Ти можеш рахувати затрати на нього по непрямим показникам, наприклад, не брати ті самі 650 грн за "вислухати звернення", а включити ці 650 грн в саму діагностику. Або порахувати прямо, і записати 650 грн окремою строчкою в чек клієнта. Особисто у мене була б така само реакція, ВТФ 650 грн за те щоб я з тобою поговорив? Власне я за ось ті 1200 грн якраз сьогодні з Баварією спілкуюсь, якого хресна я повинен платити за ваші внутрішні процеси і роботу, яку я не просив. Але, реалістично, без прийомщика на СТО не можливо, його робота повинна бути оплачена, тому ти за це все одно заплатиш, окремою строчкою в чеку чи ні, але заплатиш.
Mookker 19.08.2024 08:28 пишет: они с меня 650 грн взяли за "выслушать жалобу клиента" (так и написано в чеке)
Поговорити з адвокатом впродовж 15 хвилин (телефоном). 100 доларів плюс податки 15% У "чеку" так і буде написано.
так я ж не поговорить, я приехал оставил машину - сказал делайте. это явно часть диагностики. п.с. в итоге не то поменяли, потом еще раз пришлось ехать
Mookker 20.08.2024 15:36 пишет: ...это явно часть...
В бізнесі воно так не працює.
Гіпотетично уявімо, що я взяв в оренду приміщення, заліз в кредити, накупив інструментів. Оренда приміщення скажімо коштує на місяць 3.000 Або 5.000 Плюс податки. Плюс комуналка, плюс власні витрати, плюс зарплата робітника якщо такий є.
У підсумку: вранці ти тільки відчинив ворота, а вже одразу "торчиш" доларів 300, чи 500. Ще й гайки крутити не починав.
Робочий день зазвичай триває 8 годин. Розбиваєш ті 300 чи 500 на 8 і отримуєш цифру, яку має оцей весь двіж принести на рахунок (в гаманець). Ще ж собі гроші треба не забути заплатити. Отже в реалі буде ще додатково +300/500
У адвокатів - та ж сама історія. Час - це бабло. Хоч і 15 хвилин. Відмінність лише, що 1 годину консультації тобі продадуть за 300 доларів плюс 15% податку. А 15 хвилин продадуть за 100 (плюс податок). І зовсім необов'язково за годину буде 4 консультації вроздріб. Ні. Скоріш за все 1-2. Плюс робота з документами у час який залишився. Все розписане.
Той, хто теревені правитиме зі мною чи тобою нібито забезкоштовно - насправді буде це робити власним коштом (бо свої 300-500 він за цей час не заробив, але мусить сплатити).
глухому или, там, безногому - то фигня. А вот что будет в счёте, если неполадку устратить не получилось? "выслушать клиента и сокрушенно развести руками" ?
Paulskit 01.03.2024 12:33 пишет: Попросились на заміну через 2 тисячі км задні колодки. Зараз пробіг 13к. Тобто в сумі 15к всього Передні, на диво, почувають себе краще. На Леоні задні поміняв десь на 100к, хоч і могли ще їздити. За потужність і вагу доводиться платити.
В мене теж задні проїхали 14 тис км, довелось замінити
Paulskit 01.03.2024 12:33 пишет: Попросились на заміну через 2 тисячі км задні колодки. Зараз пробіг 13к. Тобто в сумі 15к всього Передні, на диво, почувають себе краще. На Леоні задні поміняв десь на 100к, хоч і могли ще їздити. За потужність і вагу доводиться платити.
В мене теж задні проїхали 14 тис км, довелось замінити