autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Що зараз з ремонтами квартир?

S0L | Супер писатель! *
19 сентября 2023 в 12:35
Вітаю! Ходять чутки, що у війну ціна ремонтів зросла у 3-4 рази - на скільки це правда? Хто стикався, або в цій темі? Чи дійсно зросла ціна у прив'язці до долара?
harald67 | подсевший на форум **
Re: Що зараз з ремонтами квартир?
[Re: S0L] 19 сентября 2023 в 12:40
S0L 19.09.2023 12:35 пишет:

Вітаю! Ходять чутки, що у війну ціна ремонтів зросла у 3-4 рази - на скільки це правда? Хто стикався, або в цій темі? Чи дійсно зросла ціна у прив'язці до долара?

Зтикався. У 3-4 рази точно не зросла. Десь майже як курс долара змінився, так і цінники. Може останні пару місяців ще трохи зросли розцінки, бо принаймні у Києві різко зріс попит на купівлю і оренду житла і, відповідно, різко зросли ціни на житло. Отже зріс попит на послуги ремонтників, а їх об'єктивно стало менше на ринку.
П.С. от вартість багатьох матеріалів для ремонту зросла більше, аніж курс долара. І багато матеріалів просто зникли і замістилися на ринку іншими - дорожчими.
Змінено harald67 (12:43 19/09/2023)
sly_fox | опытный писатель **
[Re: S0L] 19 сентября 2023 в 15:33
багато нормальних майстрів поїхало за кордон...
ціни зросли, якість впала.

Зараз роблю ремонт - з знайомих мені узкоспеціалізованих бригад майже нікого не залишилось. Або поїхали, або сидять вдома, щоб повістку не отримати.
[Re: sly_fox] 19 сентября 2023 в 17:08
Це кому як поталанило. Я перед війною займався трьома ремонтами протягом 5 років то з тих майстрів, до послуг яких я звертався, зараз ховається від ТЦК і тому переміщається обережно лише 1. Усі інші на місці і працюють. Шпалери і стелі робили дівчата - їм по барабану. Сантехніку та плиточнику вже 60+, сантехніку, який переварював стояки - у нього троє дітей - попервах виїхав до Чехії, але вже повернувся. Електрики - працюють у енергокомпанії та мають бронь.
Джангл | энтузиаст ***
[Re: S0L] 19 сентября 2023 в 19:10
Мій досвід - в доларах +/- лишилось однаково. Майстрів реально поменшало, хто виїхав, хто ховається.
ivatuning | Достоевский **
[Re: S0L] 19 сентября 2023 в 19:29
У долларах +30-50% ніж було 10 років тому. Інфляцію ніхто не відміняв, а деякі матеріали і справді стали 3Х.

Кум пару міс назад закінчив ремонт у хруші 2к, ремонт капітальний, але бюджетний, коли перевалило за 1 млн грн , рахувати перестав. 10 років тому, таке саме можна було зробити на половину дешевше.
AlexAudiCoupe | V.I.P. ***
[Re: ivatuning] 19 сентября 2023 в 19:47
ivatuning 19.09.2023 19:29 пишет:

У долларах +30-50% ніж було 10 років тому. Інфляцію ніхто не відміняв, а деякі матеріали і справді стали 3Х.

Кум пару міс назад закінчив ремонт у хруші 2к, ремонт капітальний, але бюджетний, коли перевалило за 1 млн грн , рахувати перестав. 10 років тому, таке саме можна було зробити на половину дешевше.

ОФФ. ???

В 2001 за 15 штук баксів ремонт в трьошці з перестилкою новим паркетом, новою сантехникою, перестройкою санвузла, металопластиковими вікнами, батареями, застікльоннимі балконами, кондіціонером, металевими дверима, шпалерами... коротше, все під ключ повністю, все нове.

Ото були часи.
S0L | Супер писатель! *
[Re: S0L] 19 сентября 2023 в 20:16
А як вважає шановне панство - скільки зараз в баксах буде коштувати ремонт двушки в новобудові?
Ніякий демонтаж не потрібен, вікна - є.
www050 | Супер писатель! *
[Re: Джангл] 19 сентября 2023 в 20:47
Джангл 19.09.2023 19:10 пишет:

Мій досвід - в доларах +/- лишилось однаково. Майстрів реально поменшало, хто виїхав, хто ховається.

Хто воює
[Re: S0L] 19 сентября 2023 в 21:08
S0L 19.09.2023 20:16 пишет:

А як вважає шановне панство - скільки зараз в баксах буде коштувати ремонт двушки в новобудові?

На це питання ніхто не відповість, бо дуже багато невизначених параметрів. Що включає термін ремонт? Чи потрібно врахувати вартість меблів та техніки. Та і наявність вікон "від забудовника" це швидше недолік - все одно міняти доведеться.
AlexAudiCoupe | V.I.P. ***
[Re: S0L] 19 сентября 2023 в 21:35

Ну от як можно відповість? От наприклад кахель у санвузлі є чи немає? Пол ламінат чи стяжка? Що сказати?
S0L | Супер писатель! *
[Re: harald67] 19 сентября 2023 в 21:36
Без меблів ітп. Вікна я б залишив, я не такий вибагливий... цікава хоча б якась приблизна цифра
[Re: S0L] 20 сентября 2023 в 09:31
S0L 19.09.2023 21:36 пишет:

Без меблів ітп. Вікна я б залишив, я не такий вибагливий... цікава хоча б якась приблизна цифра

Є ж купа нюансів, що впливають на підсумкову вартість:
- площа квартири;
- чи є міжкімнатні перегородки?
- що з комунікацій є: вода, каналізація, електрика, опалення - розведені чи ні, є радіатори, лічильники, редуктори, ...
- підлога - паркет, ламінат, кахель, ...
- стеля - висота, гіпсокартон, натяжна, ...
- сантехніка - яка, скільки,
- двері міжкімнатні - скільки, які, фурнітура, ....
- стіни - шпалери (які), фарба, ...
- санвузол (и), яке начиння - ванна є чи ні, бойлер,
- електрика - по мінімуму, чи як для себе розводка та перемикачі/розетки,..,
- що з техніки треба - холодильник, поверхня, духовка,
витяжка, свч, пральна(сушильна) бойлер, ....
-
Від відповідей на ці питання цінник може змінитися у 2-3 рази.
Щодо меблів - ну ладно там може є якась на іншій квартирі, а кухня, передпокій, ...?
мелкий-2 | СуперСтар **
[Re: S0L] 20 сентября 2023 в 10:00
Зроби дизайн проект для ремонту. Тоді і буде ясна вартість ремонту +/-.
ИМХО розпочинати ремонт без проекту я б не радив.
S0L | Супер писатель! *
[Re: harald67] 20 сентября 2023 в 12:10
harald67 20.09.2023 09:31 пишет:

Щодо меблів - ну ладно там може є якась на іншій квартирі, а кухня, передпокій, ...?

Меблі рахувати не складно, а от квадрат ремонтних робіт з матеріалами для мене загадка, бо називають принципово різні цифри. Свого часу відремонтував 3 квартири і будинок, але це було щонайменше 8 років тому і цифра була біля 15000$, а зараз лякають подорожчанням в $
Tarasoff | СуперСтар **
[Re: S0L] 22 сентября 2023 в 11:59
S0L 20.09.2023 12:10 пишет:

harald67 20.09.2023 09:31 пишет:

Меблі рахувати не складно, а от квадрат ремонтних робіт з матеріалами для мене загадка, бо називають принципово різні цифри. Свого часу відремонтував 3 квартири і будинок, але це було щонайменше 8 років тому і цифра була біля 15000$, а зараз лякають подорожчанням в $

Матеріали виросли, це зрозуміло. Частка експорту збільшилася, плюс валютна складова, паливо і т.д. Нехай. Але і робота поперла за матеріалами. Деякі майстри ціни собі скласти не можуть, киристуючись дефіцитом кадрів. Є певне відчуття, що потроху падіння продажів у новобудовах, і, як наслідок, зменшення кількості ремонтів у новобудовах, приведе їх до тями. Але це не точно )

P.S. Потрібен плиточник
Dosa | энтузиаст ***
[Re: S0L] 22 сентября 2023 в 12:10

В нашому місті майстри +/- беруть 70 доларів за м2 за свою роботу. Тобто вони заходять в сиру квартиру, ставлять плитку в санвузлі, ванну, унітаз, змішувачі, ламінат, гіпсокартон на стелю, точкові світильники, підвіконники, фарбують стіни...
Після них тільки треба занести меблі.

Матеріали окремо потрібно рахувати на свій смак і гаманець.
Змінено Dosa (12:12 22/09/2023)
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

3 користувачів і 35 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1939