Djohny 26.09.2023 11:32 пишет: а у кого есть опыт акумов Monbat, отзывы как-то не сильно плохие но мало. И вообще смотрю появилось вагон производителей, не хочется купить что-то из видео про индусов пересыпающих акумуляторы вручную + не хочется платить за бренд, который окажется подделкой дяди Ляо. ЗЫ - использование акума дома как резерв на крайний случай подразумевается.
Продається у нас не перший рік. Наскільки розумію - трушна Болгарія. Особисто я,виходячи із того, що пишуть "в інтернетах", дійшов висновку, що то все лотерея з акумами, яка залежить від багатьох чинників. Тому для себе обираю закордонних виробників в "дешевшій" ціновій категорії. Брав би вітчизняні,але там кількадесят "брендів" з дебільним назвами,які кожен сезон міняються на нові. І хз де їх виробляють - на нормальному заводі,чи десь в підвалах кустарно. За останній рік брав собі Топлу, Фіамм і Шнайдер, але поки не так довго використовував, щоб радити комусь.
YSK 26.09.2023 14:43 пишет: Не раджу Mutlu. В мене почах не дотягнувши і до 3 років, у знайомого, купували практично в один час, почах ще раніше. Єдиний його плюс, гарний з виду.
У мене Mutlu вже 6-й рік працює на Субару і все з ним окей. Заводський Panasonic протримався менше.
YSK 26.09.2023 14:43 пишет: Не раджу Mutlu. В мене почах не дотягнувши і до 3 років, у знайомого, купували практично в один час, почах ще раніше. Єдиний його плюс, гарний з виду.
У мене Mutlu вже 6-й рік працює на Субару і все з ним окей. Заводський Panasonic протримався менше.
Ох уж ці Панасоніки... На Хонді стояв такий маленький, наче мотоциклетний, на 40 ампер, кажись. Довелося довго шукати заміну серед неоригіналу... Це ж треба, на паркетник CR-V з мотором 2,4 втулити на 40 ампер батарею.... А по темі, якщо Mutlu не підробка, то на 5-7 років точно вистачить. Головне, не доводити до повного розряджання.
Ох уж ці Панасоніки... На Хонді стояв такий маленький, наче мотоциклетний, на 40 ампер, кажись. Довелося довго шукати заміну серед неоригіналу... Це ж треба, на паркетник CR-V з мотором 2,4 втулити на 40 ампер батарею.... А по темі, якщо Mutlu не підробка, то на 5-7 років точно вистачить. Головне, не доводити до повного розряджання.
На Субару стояв традиційного розміру і ємності. От на Сітроєні С1 стояло якесь мацюпусіньке іранське диво FIAC ємністю 38. Працював більш менш, але коли здох, то виявилося що такого розміру на ринку лише одна модель - Бош S4 ємністю 42. Хоча у підсумку Бош пропрацював ті самі 5 років, що і іранське диво.
А по темі, якщо Mutlu не підробка, то на 5-7 років точно вистачить. Головне, не доводити до повного розряджання.
То не підробка була, точно. Жодного разу не був висажений. І все ж здох, при чому здох цікаво, було все ок, потім матнувся якраз перед війною в Чернігів, тоді місцями дорога була там не алє, тобто його добряче протрясло і на другий день просто не завівся, коротнула банка. Ну і по своєму досвіду, то вітчизняних акумів теж на 5-7 років вистачає.) Тобто сенсу переплачувати за бренд, жодного.
Критерии - с малым саморазрядом для длительных простоев, и таки чтоб после гарантии оставалась рабочей а не ушла в утиль.
у любого нормального аккумулятора саморазряд во много раз меньше, чем потребляет сигналка, так что.....едете туда, где берут старый в зачёт нового, и меняете
Критерии - с малым саморазрядом для длительных простоев, и таки чтоб после гарантии оставалась рабочей а не ушла в утиль.
у любого нормального аккумулятора саморазряд во много раз меньше, чем потребляет сигналка, так что.....едете туда, где берут старый в зачёт нового, и меняете
Старая Варта ща то же время пока стоящая на авто Веста стартстоп с 13.7 просела до 12.9 ушла с 13.5 до 11.5 просто стоящая дома. Уже купил sfb Весту. Решил не экономить на спичках разница таки всего 300 грн с обычным вышла. Ну или 500 с монбатом.