В ответ на: якщо уважно читати гілку, то моя ремарка була стосовно наступної цитати
Я пам'ятаю
Просто тоді не було зелених і якби треба було виробляти електоренергію, спалюючи мільони тон "нафти" - то палили б і не парились.
Тобто як іде логіка. "Зелені" кажуть. Ось нафтове лоббі, вбили перспективні електрички, а якби не вони - то Теслу б винайшли в 50х.
На що їм кажуть - да просто ні хера технологій не було
----------
Я навіть думаю, що технології доставки, балансування електрики тих часів банально б не змогли реалізувати мережу такої потужності. Електрика ж не лежить в резервуарі Тому ймовірніше за все, взагалі електормережі тих часів були не готові для електромобілів.
batal 30.10.2023 20:46 пишет: Ось нафтове лоббі, вбили перспективні електрички, а якби не вони - то Теслу б винайшли в 50х.
А с учетом того, что литий-ионные батарейки попали в "Теслу" из "мобильников", то это получается, что нефтяная мафия еще и сдерживала развитие мобильной связи.
В ответ на: А с учетом того, что литий-ионные батарейки попали в "Теслу" из "мобильников", то это получается, что нефтяная мафия еще и сдерживала развитие мобильной связи.
Я ще от тут подумав, ми маєжмо казати "дякую" нафтовії мафії, бо інакше німці в свої підводні човени пхали батарейки АА і могли б перемогти в битві за Атлантику. І ромель би їздив на броньованих теслах, і тоді не стикнувся б з дефіцитом палива.
І бісмарк би не втратив топливо внаслідок влучання торпеди, а спокійно б на батарейках повернувся на базу у Францію
А щоб зробила Японія з Штатами, маючи нормальні аккумулятори ... уяви, Ямато на батарейках. Він би тобі міг не маринуватися на базі, а економічно плавати кожного дня бомбардувати Штати, підзаражаючись на проміжних суперчарджерах на аттолах
Все зіпсувала мафія заради перемоги над гітлером і ко в другий світовій
-----------
Треба якомусь фантасту продати ідею, світ без нафтовох мафії на батарейках. І переграти всі події з врахуванням чього факту