По часу - зранку норм, більшість бігають зранку і ніхто не чекає 2 години після підйому.
Дякую, я для себе вирішив так само. Поки що про "на всі гроші" мова не йде, я не в тій формі та без нагляду кардіолога якось боязко. Вчора мене вистачило всього на 5 хвилин мінімального навантаження (з 24-х рівнів), сьогодні на 10, але думаю за тиждень втягнуся.
В ответ на: Щодо найкращого часу для зайнять: - з ранку до сніданку; - ні в якому разі не раніше ніж 2 годин після підйому.
Щодо пиття води: - обов'язково пити воду до, під час та після; - ні в якому разі не пити воду, максиму полоскати рота.
По часу - зранку норм, більшість бігають зранку і ніхто не чекає 2 години після підйому. Головне темп плавно нарощувати хвилин 10 а не одразу на всі гроші) Ну і загалом, як і будь який активний спорт, після їжі бажано паузу 1,5-2 години, якщо ми не про ранкове заняття.
Щодо пиття - ну після так точно не обмежено. Під час - краще таки не дудлити літрами, якщо це не марафон протягом якого ті літри з тебе і виходять. Тобто під час занять по ковтку 200-300 мл думаю норм. Перед - десь за пів години я б сказав за власними відчуттями, ну і теж вміру, 200-300 мл.
Одним словом - підйом, випив склянку води, далі поки зуби почистив, перевдягнувся, глянув що там нового на автоюа - і на орбітрек)
Я особисто чищу "щоб прокинутися". 3 тижня зайнять. Увійшов в ритм, ранком 10-15 хвилин в якості ранкової гімнастики, але з пульсом до 150. Сьогодні проспав на півгодини, тому фактично просто розім'явся 5 хвилин, часу на душ вже не було. В суботу-неділю 20 хвилин з більшим навантаженням, але поки що намагаюся не надто перебирати. Відчуваю, що по сходах бігати стало значно простіше. Вага практично не змінилася (184см, 89кг).
Wave 22.01.2024 15:52 пишет: На вагу більше впливає те, що ми їмо, ніж фізична активність
Ну не зовсім так. За рік припинення активних зайнять спортом я набрав 20+кг.
20+ кг за рік точно не можна набрати виключно через відсутність спорту. 20 кг - це дуже грубо в середньому 100 000 ккалорій. Щоб їх витратити - треба весь рік бігати по 15 км раз на 3-4 дні. Звісно це не працює так лінійно, але просто для розуміння навряд чи Ваша інтенсивність занять спортом до того відповідала таким енерговтратам
Wave 22.01.2024 17:48 пишет: Ваша інтенсивність занять спортом до того відповідала таким енерговтратам
Думаю відповідала, 5 днів на тиждень тренування (бокс) по 4 години на добу + на вихідних дома з гантелями та біг. Єдине, я не вказав що це відбулося у віці 17 років. І окрім 25кг я додав 10см росту .
Wave 22.01.2024 17:48 пишет: Ваша інтенсивність занять спортом до того відповідала таким енерговтратам
Думаю відповідала, 5 днів на тиждень тренування (бокс) по 4 години на добу + на вихідних дома з гантелями та біг. Єдине, я не вказав що це відбулося у віці 17 років. І окрім 25кг я додав 10см росту .