Хто робить дома джерки з курятини поділіться рецептом. Купив цього сезону сушарку. З овочами закінчили, хочу спробувати м"яса насушити. Поки погуглив, більшість рецептів з нітритною сіілю. Ви з нею робите чи без?
Mutant 25.10.2023 19:38 пишет: Хто робить дома джерки з курятини поділіться рецептом. Купив цього сезону сушарку. З овочами закінчили, хочу спробувати м"яса насушити. Поки погуглив, більшість рецептів з нітритною сіілю. Ви з нею робите чи без?
Моя дружина робить. Нітритна сіль + паприка (для кольору) + сіль + перець. Фарш з курятини (з цими спеціями) через обрізаний тюбік від майонеза викладає "сосисками" в сушарку. Сушаться десь годин 8/ніч. На смак як кабаноси.
на днях саме робив, спеції за смаком(я даю перець, сухий часник, соєвий соус, сванську сіль), сіль звичайна, 2-3 дні мариную. Різати грудку краще поперек, а не вздовж волокон - краще просушується - але я і сушу до повної готовності, стань камінців на виході. Влітку треба краще в холодильнику зберігати, якщо довше ніж пару тижнів. Зараз, просто відношу в неопалювану кладовку, може тижнями лежати - але зазвичай тижнів за 2 вже роблю нові
Зробив першу партію, по пропорціям з посилання. Але вийшли засолоні. Я відчуваю що неправильно прочитав рецепт. там сказано: Що стосується солі в цьому рецепті, можна використовувати сіль із вмістом нітриту натрію 0,6 відсотків із розрахунку 10 г/кг і також звичайну кухонну 10 г/кг. Ну я і взяв 10г нітритної і 10г звичайної.ю А зараз догадуюсь що вони мали на увазі або нітритну або звичайну...
Mutant 30.10.2023 22:45 пишет: Я дав 20г на кілограм: 10г нітритної і 10 звичайної, і вони вийшли явно пересолені.
1. Маринували м'ясо, чи одразу у сушарку? Можливо, сіль залишилася назовні? 2. На смак і колір - самі розумієте... треба підбирати солоність за своїм вподобанням.
необязательно покупать сушарку, можно и в духовке(мясо нанизать на шпажки прийдеться), но нужен в ней вентилятор, включить режим конвекция 1ч 70 градусов и 5-6 часов 50 градусов - крышку духовки плотно не закрывать, оставить зазор 5 мм(я вставляю лопатку деревянную)
насчет рецепта лучше в ютубе посмотреть пару роликов и выбрать те специи, которые тебе по вкусу