autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Amateur | ExГазировщик **
Датчик TPMS (+)
6 ноября 2023 в 19:25
Схоже загнувся один з датчиків тиску у колесі, з рекоменації СТОшників пробував спустити всі 4 колеса, а потім накачати знов - не допомогло.

Хто в курсі як вирахувати саме якій датчик не працює?
У СТО-шників є пара битих коліс, якщо вирахувати датчик та замінити, то чи потрібні ще якійсь дії, чи побачить? Якщо потрібні - то чи можна обійтися без офіціалів?
batal | V.I.P *
Re: Датчик TPMS (+)
[Re: Amateur] 6 ноября 2023 в 20:17
Самому стало цікаво. По ходу, треба перепрописувати: https://www.subaru-tpms.com/

Але може знайдеш іншу інфу
[Re: batal] 7 ноября 2023 в 07:26
Так, учора теж перейнявся, схоже на те, що треба перезаписувати, але на скільки я зрозумів той приборчик має бути ледь не на кожному шиномонтажу. Поїду до своїх, послухаю що вони скажуть.
Smap | Достоевский ***
[Re: Amateur] 7 ноября 2023 в 08:49
коли в мене на FIAT 500X відпомив один з датчиків тиску, я приїхав до майстра, який мав на продаж новий датчик. У нього був невеличкий аналізатор. Він його підносив до кожного колеса і дивився, чи є сигнал чи немає. І таким чином вираховував проблемо колесо.
До речі, коли розбортували колесо, з'ясувалось, что датчик просто відпав і бовтався всередині колеса. Він живий, але треба змінити його кріплення. Не став цим займатися і встановив новий.
UPD: і так, новий датчик потрібно "прив'язати" за допомогою того аналізатора до потрібного колеса.
Змінено Smap (09:01 07/11/2023)
Нафаня | Достоевский **
[Re: Amateur] 8 ноября 2023 в 20:09
Блимає значок?

Є датчики універсальні, тобто записуєш код і він стає клоном твого рідного, в авто нічого перепрописувати не потрібно. Але треба зчитати потрібний код або з датчика, датчик має працювати, або зчитати з авто (потрібен шнурок та SSM3/4).

Або береш оригінальний датчик (з іншого авто, наприклад) його код не перепропишеш в самому датчику, але можна записати в авто.

PS. В датчику, можливо, закінчилася батарейка, можна спробувати заколхозити нову.

PPS. Може датчик ще не до кінця помер і код вдасться зчитати у теплі безпосередньо з датчика. Простий програматор вимагає прикласти датчик до нього, з колеса не зчитає, а професійний може і зможе.

PPPS. Все імхо
[Re: Amateur] 13 ноября 2023 в 10:53
Шара не проканала , на СТО скинули помилку по TPMS, проїхався десь з 5Км - помилки не вилізло, зрадів та поїхав додому. Але після ще 15км знов вилізла та ж сама помилка. Доведеться ще їхати, та вже розбиратьися з датчиком.
zumnuj | старый писатель *
[Re: Amateur] 15 ноября 2023 в 18:55
В мене теж з похолоданням загорілася помилка по TPMS. Діагностика показала два датчики (відсутній сигнал), мабуть елемент живлення в датчику закінчився (строк служби 7-8 років пишуть). Далі є різні варіанти:
1) новий оригінальний датчик (мінус ціна)
2) перепайка батарейки в рідному (але не факт що батарейки які є в нас в продажі пропрацюють довго, а хороша батарейка, типу тої яка з заводу ціна ~20$)
3) новий універсальний датчик (я пішов цим шляхом, замовив два Autel, всі їх хвалять).
4) для ризикових є ще варіант на аліекспресі на 700 грн купити жменю цих датчиків, і можливо вони навіть будуть робочі, але з відгуків прописуються лише один раз.

І ще, наскільки я зрозумів, на олх валом датчиків з алі, які підробки оригінальних. Краще зразу брати нормальний унверсальний ніж ці.
Змінено zumnuj (18:59 15/11/2023)
[Re: zumnuj] 17 ноября 2023 в 22:18
zumnuj 15.11.2023 18:55 пишет:

В мене теж з похолоданням загорілася помилка по TPMS. Діагностика показала два датчики (відсутній сигнал), мабуть елемент живлення в датчику закінчився (строк служби 7-8 років пишуть). Далі є різні варіанти:
1) новий оригінальний датчик (мінус ціна)
2) перепайка батарейки в рідному (але не факт що батарейки які є в нас в продажі пропрацюють довго, а хороша батарейка, типу тої яка з заводу ціна ~20$)
3) новий універсальний датчик (я пішов цим шляхом, замовив два Autel, всі їх хвалять).
4) для ризикових є ще варіант на аліекспресі на 700 грн купити жменю цих датчиків, і можливо вони навіть будуть робочі, але з відгуків прописуються лише один раз.

І ще, наскільки я зрозумів, на олх валом датчиків з алі, які підробки оригінальних. Краще зразу брати нормальний унверсальний ніж ці.

Це про РАВ-4 чи про субару? На субрі-амерікосі свої нюанси - датчики працюють на іньших частотах.. Є орігінальні датчики з битих коліс, на дружньому СТО вже для мене припасли парочку, питання лише у записати їх, та у часі на приїхати, бо їхати у Бучу, зі сквозняків це не ближній світ.
zumnuj | старый писатель *
[Re: Amateur] 17 ноября 2023 в 23:39
Це про Рав-4, американця. Частоти ті ж самі. Універсальні датчики йдуть зразу на дві частоти 315 МГц + 433 МГц, на те вони і універсальні.

Сьогодні поставив, все ок. Але раджу купляти там же де і будете ставити. Бо я наприклад придбав в інеті, а ставив по місцю, і датчики на вигляд однакові, а прописати не вдалося, довелося взяти на шиномонтажі, а свої повертати. Не зрозуміло чи шиномонтаж вирішив заробити на продажі своїх датчиків, чи дійсно в інеті були придбані датчики несправні/підроблені.

В покупці б.у. оригінальних датчиків з битих коліс, як на мене є один великий мінус - те що вони вже б.у. і ви точно не знаєте скільки проживе батарейка в тому датчику.
[Re: zumnuj] 21 ноября 2023 в 07:27
zumnuj 17.11.2023 23:39 пишет:

Це про Рав-4, американця. Частоти ті ж самі. Універсальні датчики йдуть зразу на дві частоти 315 МГц + 433 МГц, на те вони і універсальні.

Сьогодні поставив, все ок. Але раджу купляти там же де і будете ставити. Бо я наприклад придбав в інеті, а ставив по місцю, і датчики на вигляд однакові, а прописати не вдалося, довелося взяти на шиномонтажі, а свої повертати. Не зрозуміло чи шиномонтаж вирішив заробити на продажі своїх датчиків, чи дійсно в інеті були придбані датчики несправні/підроблені.

В покупці б.у. оригінальних датчиків з битих коліс, як на мене є один великий мінус - те що вони вже б.у. і ви точно не знаєте скільки проживе батарейка в тому датчику.

На цьому тижні буду перевзуватися, якщо на шиномонтажі будуть датчики - поміняю. Якщо ні - знов буду їхати до своїх майстрів.
Додаткова інформація
Модератор:

Bivaliy, moderator 

0 користувачів і 2 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2100