Знаю, що вже запізно. Але так склалося. Буду садити на наступних вихідних. А що робити? чекати поки насіння за зиму згніє? Чи сподіватися, що проросте на вЕсну?
я теж сподіваюсь, що проросте на вЕсну. ще не садив. проте я саджаю завжди пізно і нагрібаю дуже багато листя зверху, пригнічую гілляччям, щоб вітер не розносив і тварини не греблися. сходить все, або майже - листя захищає від морозу і підживлює.
ale_xey 13.11.2023 15:13 пишет: Знаю, що вже запізно. Але так склалося. Буду садити на наступних вихідних. А що робити? чекати поки насіння за зиму згніє? Чи сподіватися, що проросте на вЕсну?
За цибулю не скажу, а от часник закапував і у грудні, перед самими морозами, от тільки не зрозумів що саме ті садитимеш, насіння, чи зубчики? Зараз осені теплі, якщо закопати рано - часник встигає прорости, то треба вкривати чимось, якщо закопати перед саміми морозами - вже не проростає, а от навесні все сходить норм.
ale_xey 13.11.2023 15:13 пишет: Знаю, що вже запізно. Але так склалося. Буду садити на наступних вихідних. А що робити? чекати поки насіння за зиму згніє? Чи сподіватися, що проросте на вЕсну?
Як на мене (з свого досвіду), то ще й зарано...бо з такими температурами цибуля у грудні вже може зійти. Я ще почекаю трохи, в останні роки саджаю десь ближче до кінця листопада/початку грудня. На вихіді, прогнозують до -4...то не факт, що зможеш вколупати землю. В будь-якому разі: -можна через тиждень-два висіяти -насіння до весни не згниє -можна ранньою весною висадити
Як на мене (з свого досвіду), то ще й зарано...бо з такими температурами цибуля у грудні вже може зійти. Я ще почекаю трохи, в останні роки саджаю десь ближче до кінця листопада/початку грудня. На вихіді, прогнозують до -4...то не факт, що зможеш вколупати землю. В будь-якому разі: -можна через тиждень-два висіяти -насіння до весни не згниє -можна ранньою весною висадити
-4 чотири то повітря. Земля до -4 охолоне десь через тиждень. А "вколупувати" треба не на штик лопати :-)
воно то можна, але прикол всіх цих озимих - у них коріння розвиваються восени, зимою та навесні. Це дозволяє краще діставати вологу та давати більший врожай.
Вєсті с палєй: Учора було +0 +1 - скопав, уночі і вранці було -2 -3 - зверху поприхвачувало грудки морозом, але нижче земля пухка. Повтикав і часник і цибулю, закрив шаром прибл.15см листя, накилав гілля. Минулий рік так робив - то на весні з того листя прибл.3см лишалося, під час відлиг перегнивало. Сподіваюсь щось виросте, як доживу
26 листопада(-1 опівдні, вночі -3_Київщина) посадив цибулю...попередньо, сокирою прорубав рядочки, бо верхній шар грунту(сатиметри 3-4) був примерзлий, і у ті просіки) напхав цибулини. Здається, в тому/позатому році ще пізніше садив - десь у 10-х числах грудня...виросло(й цибуля й часник), нікуди не ділося
Alex2064 23.12.2023 17:02 пишет: смотрю тема ожила, думал уже урожай копают))) почки на деревьях не распустились?
та без сміху, подивися прогноз на найближчі дні, вже через тиждень - бруньки розпустяться, що не є рідкісним явищем, у ближні попередні роки ...а якщо так далі піде, вже у лютому почнуть квітнути...