Atalanta 01.12.2023 19:13 пишет: А дійсно На компресорі є манометр в 100% випадків
У мене, не дивлячись, що компресор гарний, його манометр таке собі. Якось працює влітку, взимку показує тиск в сусідній галактиці. Хоча спочатку працював досить точно.
В мене нормально показує, тільки коли ввімкнеш і почнеш качати. На холодну, показує на 0,5-0,7 менше. Но проблема в іншому. Це достань його з багажника, потім із сумки, розкрути кабель і шланг. Накрути "гайку" на ніпель, поки накручуєш, колесо вже починає спускати, потім відкрути гайку. Короче. маячня.
".. Давление, проверка Регулярно проверяйте давление в ши‐ [*****] Проверяйте давление воздуха в шинах: не реже двух раз в месяц и каждый раз перед дальней поездкой. Неверное давление в ши‐ [*****] отрицательно влияет на управляемость автомобиля, повышает риск повреждения шин и может привести к аварии.◀ После корректировки давления в шинах ини‐ циализируйте индикатор повреждения шин. Нормы давления Нормы давления для рекомендованных раз‐ меров шин указаны на стойке двери водителя. Если на шинах не указан индекс скорости, то действительно значение давления в шинах соответствующего размера, например, 255/50 R 19...."
І?
По-перше, це означає, що ти нарешті почав читати мануал. Але не дочитав до кінця.
По-друге, інший розділ
В ответ на: Проверка по значениям давления воздуха в шинах на стойке двери Значения давления воздуха в шинах на та‐ бличке на стойке двери рассчитываются только по холодным шинам или шинам с тем‐ пературой, равной температуре окружающей среды. Давление воздуха в шинах проверяйте только в холодных шинах, то есть: ▷ Пробег макс. 2 км не превышен. ▷ Если автомобиль был неподвижен в тече‐ ние как минимум 2 часов после поездки.
Если конечно не сложно, а из какого мануала ты это взял? Марка, модель, номер страницы. Просто интересно.
Если конечно не сложно, а из какого мануала ты это взял? Марка, модель, номер страницы. Просто интересно.
BMW X3 G01 стор. 345
Див. прикріплений файл.
Ну і? В мене E83, сторінок взагалі 183, 345 немає. Я ж написав" Аааа, ні.... В мене старі лампові автівки." Моя 2004 року, ти дав мануал на ту, що випускається зараз.
BMW X3 G01 стор. 345
Див. прикріплений файл.
Ну і? В мене E83, сторінок взагалі 183, 345 немає. Я ж написав" Аааа, ні.... В мене старі лампові автівки." Моя 2004 року, ти дав мануал на ту, що випускається зараз.
Так що, читав я мануал? До кінця?
тут дело даже не в страницах мануала, а в банальном здравом смысле. "Холодная" шина летним днём запросто может быть разогрета до +60 Та же самая шина, но в 5 утра может иметь +10 А "прогретая" шина морозной зимой может быть и ниже 0 :-) Так что все эти правила "пробег не более 2 км, стоянка не менее 2 часов"....вообще никакой практической пользы не несут.
Так що, читав я мануал? До кінця?
тут дело даже не в страницах мануала, а в банальном здравом смысле. "Холодная" шина летним днём запросто может быть разогрета до +60 Та же самая шина, но в 5 утра может иметь +10 А "прогретая" шина морозной зимой может быть и ниже 0 :-) Так что все эти правила "пробег не более 2 км, стоянка не менее 2 часов"....вообще никакой практической пользы не несут.
Взагалі тис в шинах треба перевіряти регулярно, хочаб раз на тиждень, а також при значній різниці температури навколишнього середовища з температурою коли накачувались шини. а наскільки змінюється тик в колесі в залежності від температури можна переглянути в таблиці нижче
Anatoliy 10.12.2023 17:33 пишет: Взагалі тис в шинах треба перевіряти регулярно, хочаб раз на тиждень, а також при значній різниці температури навколишнього середовища з температурою коли накачувались шини. а наскільки змінюється тик в колесі в залежності від температури можна переглянути в таблиці нижче
Покрышки накачал при +20, как на таблице. Сейчас - 10. Разница - 0.2. Полная фигня. Мало того, это ж какая резина? Которую качают при 20, а ездят при -10?
Маю років з 10 механічний, не самий копійковий, в металевому корпусі. Визначив методом кількох звірок на шинокачках що дає похибку +0.2. З врахуванням цього і користуюсь.
В серпні на АЗК перевірив тиск в колесах, виставив 2.3 спереду, 2.1 ззаду. Катався так аж доки на Подолі ледве не роззувся при перелаштуванні на трамвайних коліях. Дістав свій манометр - 1.6 спереду і десь майже 1.5 ззаду. Подумав що мій механічний манометр показує якусь чуйню, порівняв покази з іншим, вже електронним манометром - 1:1. Коли підкачав як треба, контролюючи своїм манометром, навіть колеса стали рівно, без овалу знизу. На днях був на іншій, теж дуже відомій АЗК, перевірив заради цікавості тиск - всюди майже 4 бара. Це так навмисно роблять аби вберегти компресори чи нащо?
Год назад купил на проме T72207 Ampro. На удивление точный, погрешность +-0.1 с другими манометрами на шиномонтажах/заправках. Цена до 150 грн. на сейчас.