autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумSubaru форум

Масло CVT Oil Lineartronic ll оригінальне і не дорого?

Нафаня | Достоевский **
22 декабря 2023 в 00:19
60к пробіга, CVT Deterioration показує 2.90, нібито можна ще їздити щонайменше до 75к але вирішив розглянути питання заміни маса в варіаторі.

Цікавить, а десь (окрім офіциального СТО) можна купити оригінальне масло K0425Y0711 на розлив? Так оно продається бочками по 20л по ціні трохи менше ніж 1000гр/л але планую часткову заміну (як рекомендує виробник) на яку потрібно 6-7л., купувати бочку ну зовсім не варіант.

Чи тільки спробувати знайти ще двох субаристів і купити 20л на трьох, якраз має вистачити на три часткових заміни але, здається, це досить складно буде організувати.

PS. Офіціали десь по 1350 за л його пропонують, тобто мова йде про 2.3к різниці, нібито і не мало, навіть у офіційного ділера вистачить на саму заміну.
PPS. Не оригінал купувати не хочу.
harald67 | подсевший на форум **
Re: Масло CVT Oil Lineartronic ll оригінальне і не дорого?
[Re: Нафаня] 22 декабря 2023 в 06:11
Якщо мова про субару, то в Києві є кілька неофіційних сервісів, які мають гарну репутацію. Звернися до них і запитай ціну за цю операцію з урахуванням вартості і робіт і оливи. І запитай яку оливу литимуть. Оригінальна олива Subaru то просто паперова наклейка - усередині усе одно рідина від якогось відомого виробника. Я б оту часткову заміну у варіаторі самотужки б не робив.
П.С. На таких неофф сто тобі можуть і продати оливу для варіатора у потрібній кількості.
Змінено harald67 (06:14 22/12/2023)
civic | старый писатель *
[Re: Нафаня] 22 декабря 2023 в 11:36
Нафаня 22.12.2023 00:19 пишет:

60к пробіга, CVT Deterioration показує 2.90, нібито можна ще їздити щонайменше до 75к але вирішив розглянути питання заміни маса в варіаторі.

Цікавить, а десь (окрім офіциального СТО) можна купити оригінальне масло K0425Y0711 на розлив? Так оно продається бочками по 20л по ціні трохи менше ніж 1000гр/л але планую часткову заміну (як рекомендує виробник) на яку потрібно 6-7л., купувати бочку ну зовсім не варіант.

Чи тільки спробувати знайти ще двох субаристів і купити 20л на трьох, якраз має вистачити на три часткових заміни але, здається, це досить складно буде організувати.

PS. Офіціали десь по 1350 за л його пропонують, тобто мова йде про 2.3к різниці, нібито і не мало, навіть у офіційного ділера вистачить на саму заміну.
PPS. Не оригінал купувати не хочу.

В минулому році замінював мастило у варіаторі на Outback. Вирішив міняти частковою заміною, пробіг ще не великий. Коли обзвонював СТО, щоб взнати вартість, виявилося що у офіційних дилерів вартість мастила з роботою була дешевше, ніж на інших типа "профільних" СТО.
По ітогу замінив все у VIDI на Окружній. В них ще були додаткові знижки для власників не гарантійних авто та знижка вихідного дня.
Крім того, вони скільки треба, стільки мастила з бочки візьмуть, не треба шукати компанію

Це звісно, якщо дуже хочеться саме оригінального мастила. А так, то люди заливають інше і теж все нормально працює.
Нафаня | Достоевский **
[Re: harald67] 25 декабря 2023 в 17:31
harald67 22.12.2023 06:11 пишет:

Якщо мова про субару, то в Києві є кілька неофіційних сервісів, які мають гарну репутацію. Звернися до них і запитай ціну за цю операцію з урахуванням вартості і робіт і оливи. І запитай яку оливу литимуть. Оригінальна олива Subaru то просто паперова наклейка - усередині усе одно рідина від якогось відомого виробника. Я б оту часткову заміну у варіаторі самотужки б не робив.
П.С. На таких неофф сто тобі можуть і продати оливу для варіатора у потрібній кількості.

Питав, ті що біля американського посольства - мастило на 50гр/л, а роботи ан 500гр дешевше від офіциалів. Ті що на лівому березі - оригінального мастила не мають, що пропонують і ціни додатково не питав.

Оригінальну робить Idemitsu. У них є рекомендуєме для мого варіатора але не бачу його в продажу у нас.
Є ще SOA427V1660, нібито те що треба і щироко розповсюджено в роздріб і ціна норм, але поки не знайшов, щоб на сайті субару було це прямо зазначено.

Часткова заміна по сервіс мануалу це відкрутити одну пробку - злити, відкрутити другу - залити (контролюючи температуру), попередньо зняти захист. З спецінструменту - динамометричний ключ тільки потрібен, температуру можна дивитися через OBD. Якщо є де це робити і вільний час - не бачу суттевих перешкод для самостійної заміни. Не агітую за самостійну та й сам скоріш за все поїду на сервіс.
Нафаня | Достоевский **
[Re: civic] 25 декабря 2023 в 17:38
civic 22.12.2023 11:36 пишет:

По ітогу замінив все у VIDI на Окружній. В них ще були додаткові знижки для власників не гарантійних авто та знижка вихідного дня.

Гарна ідея, спитаю ще у них що почьом і які є акції.

А на якому пробігу міняли?

PS. В офіциалах ще є додатковий плюс, що лишається слід в їх БД, може колись буде корисно. За плюс-мінус однакової ціни скоріш поїду до официалів хоча не вважаю що вони зроблять якісніше ніж спеціалізований неофіційний сервіс, з заміною мастила важко накосячити, операція типова.
[Re: Нафаня] 26 декабря 2023 в 05:59
Нафаня 25.12.2023 17:31 пишет:

harald67 22.12.2023 06:11 пишет:

Питав, ті що біля американського посольства - мастило на 50гр/л, а роботи ан 500гр дешевше від офіциалів. Ті що на лівому березі - оригінального мастила не мають, що пропонують і ціни додатково не питав.

Оригінальну робить Idemitsu. У них є рекомендуєме для мого варіатора але не бачу його в продажу у нас.
Є ще SOA427V1660, нібито те що треба і щироко розповсюджено в роздріб і ціна норм, але поки не знайшов, щоб на сайті субару було це прямо зазначено.

Часткова заміна по сервіс мануалу це відкрутити одну пробку - злити, відкрутити другу - залити (контролюючи температуру), попередньо зняти захист. З спецінструменту - динамометричний ключ тільки потрібен, температуру можна дивитися через OBD. Якщо є де це робити і вільний час - не бачу суттевих перешкод для самостійної заміни. Не агітую за самостійну та й сам скоріш за все поїду на сервіс.

Коли чую згадку про Idemitsu у мене виникає алергія. Знов фетішисти збоченці намагаються зробити ікону з виробника середньобюджетноі оливи. У в
європейського виробника олив набагато вищого рівня Motul є олива для варіаторів, на каністрі якоі прямо надруковано що схвалене для варіаторів Субару. Коштує 600 грн/літрова каністра . сторінка .
Для поцінувачів "оригіналу від Idemitsu " є і оригінал у продажу сторінка
У чому проблема?
batal | V.I.P *
[Re: Нафаня] 26 декабря 2023 в 14:27
Подивився по записах

Після доставки мінялти масло на Motul CVTF. Роботи 500 грн, масло 2300 за 5 литрів

Я не рекомендуаю, просто до відома. Це було ще в Одесі, де машинку відновлювали
---------------

В регулярній експлуатації все міняю на неофіційному СТО, якщо треба - можу дати контакти (але це в Буче). Допускаю, що вони моижуть і офіційне залити
Нафаня | Достоевский **
[Re: harald67] 27 декабря 2023 в 10:05
harald67 26.12.2023 05:59 пишет:

на каністрі якоі прямо надруковано що схвалене для варіаторів Субару. Коштує 600 грн/літрова каністра . сторінка .

Часткова заміна, то є думка що краще залити таке як було не зважаючи на те що є краще чи дешевше. Нехай вже якщо змішуєтсья старе і нове то хочаб одне і те саме. Логічно?

Для поцінувачів "оригіналу від Idemitsu " є і оригінал у продажу ...
У чому проблема?

Про нього я згадував вище:

ось воно є на сайті parts.subaru.com, чому б там прямо не вказати для яких моделей, яких років воно підходить?
Але, скоріш за все його і візьму.
[Re: Нафаня] 27 декабря 2023 в 14:50
Взагалі не факт, що буде одне і те саме мастило, навіть якщо заливати з банки з написом Subaru. Коли вироблялося авто, постачальником мастила для Субару могла бути одна фірма, а зараз може бути вже геть інша.
На попередньому Outback BR два рази робив часткову заміну мастила в варіаторі. Перший раз заливали Мотюль, а в другий офіціали залили оригінал. Ніякої різниці Все працювало точно так, як і до цього.
На Outback BS зробив часткову заміну оригінальним мастилом, оскільки у офіціалів була дуже гарна ціна на нього.
Нафаня 27.12.2023 10:05 пишет:

на каністрі якоі прямо надруковано що схвалене для варіаторів Субару. Коштує 600 грн/літрова каністра . сторінка .

Часткова заміна, то є думка що краще залити таке як було не зважаючи на те що є краще чи дешевше. Нехай вже якщо змішуєтсья старе і нове то хочаб одне і те саме. Логічно?

Для поцінувачів "оригіналу від Idemitsu " є і оригінал у продажу ...
У чому проблема?

Про нього я згадував вище:

ось воно є на сайті parts.subaru.com, чому б там прямо не вказати для яких моделей, яких років воно підходить?

Змінено civic (14:51 27/12/2023)
[Re: Нафаня] 27 декабря 2023 в 15:08

Щось ніколи не чув щоб Субару змінювала рекомендації стосовно оливи у варіаторі з 2010 року, коли вони почали ставити цей варіатор, у якому механічна частина виробництва німецької фірми LUK, практично та сама, що йшла у варіаторах multitronic Audi.
[Re: harald67] 28 декабря 2023 в 11:38
harald67 27.12.2023 15:08 пишет:

Щось ніколи не чув щоб Субару змінювала рекомендації стосовно оливи у варіаторі з 2010 року, коли вони почали ставити цей варіатор, у якому механічна частина виробництва німецької фірми LUK, практично та сама, що йшла у варіаторах multitronic Audi.

Та навіть в BR та BS трохи різні рідини варіатора йдуть. Є просто Subaru Lineartronic CVTF fluid, а є Subaru Lineartronic CVTF-2 fluid. Якщо не помиляюсь, для 3.6 там ще інше мастило.
batal | V.I.P *
[Re: harald67] 28 декабря 2023 в 14:05
Прикріплені файли (0 завантажити)
!

.
[Re: civic] 28 декабря 2023 в 17:50
civic 28.12.2023 11:38 пишет:

Та навіть в BR та BS трохи різні рідини варіатора йдуть. Є просто Subaru Lineartronic CVTF fluid, а є Subaru Lineartronic CVTF-2 fluid. Якщо не помиляюсь, для 3.6 там ще інше мастило.

А з двигуном 3.6 ставили варіатор?
batal | V.I.P *
[Re: harald67] 28 декабря 2023 в 19:17
В ответ на:

Ага, десь з 15 року. І зараз ставлять разом з 2.4 турбо
[Re: batal] 28 декабря 2023 в 20:09
batal 28.12.2023 19:17 пишет:

В ответ на:

Те що варіатор стали ставити на 2,4 турбо я знаю ще з моменту виходу Ескента, бо для нього взагалі не пропонували інших варіантів двигуна чи коробки. А от легасі/аутбек з 3,6 я зустрічав лише з 5АТ. Подивився в інеті - таки бували і з варіаторами, перед самою смертю цього двигуна.;
[Re: harald67] 28 декабря 2023 в 22:09
harald67 28.12.2023 20:09 пишет:

batal 28.12.2023 19:17 пишет:

В ответ на:

Те що варіатор стали ставити на 2,4 турбо я знаю ще з моменту виходу Ескента, бо для нього взагалі не пропонували інших варіантів двигуна чи коробки. А от легасі/аутбек з 3,6 я зустрічав лише з 5АТ. Подивився в інеті - таки бували і з варіаторами, перед самою смертю цього двигуна.;

Outback в кузові BS з двигуном 3.6 тільки з варіатором й були.
То у BR з 3.6 ставили звичайний автомат.
batal | V.I.P *
[Re: harald67] 28 декабря 2023 в 22:20
В ответ на:

Подивився в інеті - таки бували і з варіаторами, перед самою смертю цього двигуна.;

https://www.youtube.com/watch?v=BId7ZjJWA4s

2015 рік, це дорест цього кузова

Якщо хочеш з картинками і схемами: https://www.subarupartsdeal.com/parts-li...n_assembly.html, як приклад
[Re: batal] 29 декабря 2023 в 05:30
batal 28.12.2023 22:20 пишет:

В ответ на:

Подивився в інеті - таки бували і з варіаторами, перед самою смертю цього двигуна.;

https://www.youtube.com/watch?v=BId7ZjJWA4s

2015 рік, це дорест цього кузова

Якщо хочеш з картинками і схемами: https://www.subarupartsdeal.com/parts-li...n_assembly.html, як приклад

Дякую за інформацію. Я не заперечую що бували і такі. Наскільки пам,ятаю BR і у нас і у ЄС ще пропонувалися з двигуном 3.6 і автоматом, а от BS офіційно у нас, та здається і у ЄС з цим двигуном вже не продавалися, тому і не бачив таких. Зате з ЄС тягнули сюди 2.0 дизель, який отримав у Європі вкрай негативну пресу. Коли потягнули до нас битки зі штатів то везти 3.6 було невигідно економічно, от я і не зустрічав BS з 3.6. А хтось таке у нас вживу бачив?
batal | V.I.P *
[Re: harald67] 29 декабря 2023 в 09:51
В ответ на:

Наскільки пам,ятаю BR і у нас і у ЄС ще пропонувалися з двигуном 3.6 і автоматом, а от BS офіційно у нас, та здається і у ЄС з цим двигуном вже не продавалися, тому і не бачив таких. Зате з ЄС тягнули сюди 2.0 дизель, який отримав у Європі вкрай негативну пресу. Коли потягнули до нас битки зі штатів то везти 3.6 було невигідно економічно, от я і не зустрічав BS з 3.6. А хтось таке у нас вживу бачив?

В рашці пропонували, але на варіаторі знову (маю ділерську інструкцію з рашистського сайту, там розписано). В Європі - думаю ні. Я просто коли був в офіційного ділера в Загребі (то окрема історія, через те що моя машинка в Європі не продавалася взагалі), то в них в сканера немає опції для 3.6. Мою тільки в Загребі відсканували, в Спліті вже офіційний не зміг

В нас є, я коли вибирав свою - бачив обїяви, але биті сильно було. Не було сенсу розглядати
Maqss | приверженец **
[Re: Нафаня] 29 декабря 2023 в 17:06
Для інфо
В аутбек 2016 десь на 310т.км залив мотул десь літрів 8 (змімали піддон і міняли ще фільтр). Зараз 330 все ок.
Після заміни з відчуттів на холодку ручка перемикання стала легше ходити без зусиль.
Хз чи хтось в америці до цього масло міняв.
Autoua.netФорумSubaru форум

Додаткова інформація
Модератор:

Bivaliy, moderator 

0 користувачів і 26 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2484