1 - позиція оф. сервісу - масло залите на весь термін експлуатації. Заміна не потрібна.
Позициія оф сервісу підігнана під гарантії і евро норми. Це як колись вони міняли масло кожні 10 тис, а потім в один прекрасний день почали міняти раз в 15 тис, той самий двигун і те саме масло? Хіба це не диво? Подзвони на сервіс по коробкам і запитай. Я би міняв раз в 50-60 тис, якщо це міська їзда. Якщо це часткова, то краще злили 2л, залили новго, поїздив 1000км, злили 2л, залили нового. Дивлячись скільки масла в коробці і скільки зливається. Знайомий міняв в коробці масло на 140 тис, правда механіка, воно тупо чорне злилось. Як аналогія, налий в сковороду масло і не міняй його місяцями, смаж і розігрівай їжу в ньому.
В одній із тем рекомендували СТО у Вишневому, але контактів не знайшов.
https://akpp.kiev.ua/ 2Саши посилають з проблемами у коробці саме туди. Мого Гольфа туди возила дружина, але як виявилося, АКПП на Гольф лохматих років відсутня в переліку їх ходових "запчастин", натомість колегу з Пасатом тих самих років обслужили максимально швидко.
P.S. 2Саши роблять тільки те, що роблять. Вони не лізуть в "агрегати", бо не вважають там себе професіоналами.
Вони не лізуть в старі агрегати, так само як і багато пригонщиків ганяють авто від 18-19 року. Не потрібно пояснювати чого?
Мій пепелац вперше поїхав до Саш в досить поважному віці (11 років та 270 тик), в такому віці звісно проблеми по дрібноті вилазять в багатьох місцях. Останні 5 років та 60 тисяч доглядається виключно у Саш. З проблем, що вилізли за цей час, вони не взялися за АКПП, гофри глушника та розвал/сходження. Всі інші питання вирішувалися, не обов'язково повною заміною запчастини. Наприклад, супорт вони слюсарили не власноруч, а у партнера. В усіх випадках вартість робіт була нижче очікуваної, якість - як треба. Вартість запчастин - абсолютно адекватна, власноруч можна знайти нижче, але не факт, що вони будуть достатньої якості.
vvvolf 26.12.2023 10:26 пишет: бив вручну+спорт режим адекватний, але бісить полярність інформації про обслуговування: 1 - позиція оф. сервісу - масло залите на весь термін експлуатації. Заміна не потрібна. 2 - позиція брошури Aisin, яка гуляє по інтернету - часткова заміна кожні 20 тис 3 - позиція інтернет-громади (правда в основному угрофінської) - часткова заміна кожні 60 тис.
Безвідносно ВАГу. На профільній теж стоїть Aisin. І та ж фігня: офіційно - заміни не потребує, неофіційно: Mobil 3309 нашефсьо кожні 50-60ккм хоча би часткова заміна:)
Так що... Будь яка коробка потребує заміни масла. Якщо виробник авто "не потребує", читаємо мурзилку виробника АКПП і дивуємось
Так. В Америці оливу не міняли 150 тисяч, скоріш за все, хоча машина доволі обслужена приїхала. Я міняю раз в 20к. Лию Toyota WS. Наразі пробіг біля 185 тис. Коробка працює ок. Але думаю, що стейдж трохи вкоротить їй віку)) Перед очима є Октавія з пробігом 380к. З проблем - іноді тикається при переході 3-2. Певен, що заміна гідроблока (а може й пари соленоїдів) і теплообмінника вилікує цей трабл.
Тобто після 150 тис. почли робити часткові заміни і від цього їй гірше не стало, так? Бо є така думка, що або міняти регулярно зразу, або якщо вже великий пробіг без замін то взагалі краще не міняти )). Ну, зрозуміло, що це все теоретично (хоча таку думку мені озвучили на оф. сервісі Пежо. В них теж Айсін-6). А блокування ГТ? Все ок на такому пробігу, відчувається що блокує адекватно? Зараз нова. Поведінка зараз дуже подобається. Якраз десь так переключає як би це я робив вручну+спорт режим адекватний, але бісить полярність інформації про обслуговування: 1 - позиція оф. сервісу - масло залите на весь термін експлуатації. Заміна не потрібна. 2 - позиція брошури Aisin, яка гуляє по інтернету - часткова заміна кожні 20 тис 3 - позиція інтернет-громади (правда в основному угрофінської) - часткова заміна кожні 60 тис. Найцікавіше, що розумію, що яку-б з цих позицій я не вибрав коробка від'їздить скільки треба без проблем, але все-таки хотілося би докопатись до істини.
Це ж Айсін тойотівський. Він ставиться на купу Тойот. Міняй раз на 60 тис. Toyota WS AT і не заморочуйся. Коробка ця точно переживе двигун.