Власне, сабж і є питання. Ніколи не садив, і тут спробував. поради в неті досить контроверсійні - хтось каже що дерево так пристосується, інші категоричні в потребі замотати, принаймні перед морозами - а очікуємо кілька днів(як мінімум) добротних морозів
А куди було її подіти? Жила в кімнаті, і давно виросла до стелі. Мурзилки читав- шанси, що протягнула би пару років за сприятливих зим -не нульові. Обмотали ще в листопаді.
а підкажіть чи можна щось зробити ще з тим персиком - бо він то наче живий, кора норм, зелена як підчепити, але...жодної бруньки, квітки чи листочка нема. сидить наче пам'ятник( бачив пораду на просторах інтернету що треба обрізати і лишити 50-60см, типу щоб стимулювати випустити нові пагони. Але неясно що зі старими, лишати чи теж прибрати
Sergio225 21.04.2024 12:55 пишет: а підкажіть чи можна щось зробити ще з тим персиком - бо він то наче живий, кора норм, зелена як підчепити, але...жодної бруньки, квітки чи листочка нема. сидить наче пам'ятник( бачив пораду на просторах інтернету що треба обрізати і лишити 50-60см, типу щоб стимулювати випустити нові пагони. Але неясно що зі старими, лишати чи теж прибрати
в мене зі схожими симптомами, була молода абрикоса...теж, стояла, наче жива, але розвитку бруньок/листків=нуль, почекав дива, 2-3 тижні...не дочекався( як вариант, то може бути робота хрущів(
Sergio225 21.04.2024 12:55 пишет: а підкажіть чи можна щось зробити ще з тим персиком - бо він то наче живий, кора норм, зелена як підчепити, але...жодної бруньки, квітки чи листочка нема. сидить наче пам'ятник( бачив пораду на просторах інтернету що треба обрізати і лишити 50-60см, типу щоб стимулювати випустити нові пагони. Але неясно що зі старими, лишати чи теж прибрати
в мене зі схожими симптомами, була молода абрикоса...теж, стояла, наче жива, але розвитку бруньок/листків=нуль, почекав дива, 2-3 тижні...не дочекався( як вариант, то може бути робота хрущів(
найсумніше те що садив на зиму, тобто 90% успіху вже є, принаймні так здалося...купив в посадив 2 грушки весною, в кінці березня - то тьфу-тьфу, одна цвіте як шалена, інша просто гарно прийнялася. не вгадаєш
Чекати. Чи допоможе обрізка - хз. У персика дуже погано зі сплячими бруньками. Я з персиками давно граюсь . Сплячих бруньок бачив пару раз за років 20 (3-5 дерев). Ще може щось вилізти з землі. Підвой. Це зазвичай алича. Вже на ці пагони щось нащепити. Абрикос, алича або персик. Один пенсик в мене давно крикнув, від підвою пішли паростки. Залишив 3 шт і зараз це дві аличі та один персик. Але алича забила персик і він вже доживає. Зараз є ще пару персиків, де щ землі полізла алича. Намагаюсь нащепити персик. Поки марно.
чекайте, років десять назад ми під осінь посадили персик, а весною він не прокинувся. теж думали різати чи корчувати, але десь аж в середині червня проклюнулися і бруньки і листочки. так що не спішіть
nickka 24.04.2024 08:51 пишет: абрикос квітнув дуже рясно, були вже малюсінькі абрикоски і всі померзли І що тут поробиш.
Це називається - зона ризикового землеробства. В мене молодий виноград підмерз. Ще є надія на сплячі бруньки всяки. По абрикосам поки нічого не скажу. Почекаю. А персик чекає на курчавість. Для цього - оптимальні умови. Особливо актуально для тих, хто вирощує за принципом "хай саме росте".
nickka 24.04.2024 08:51 пишет: абрикос квітнув дуже рясно, були вже малюсінькі абрикоски і всі померзли І що тут поробиш.
Це називається - зона ризикового землеробства. В мене молодий виноград підмерз. Ще є надія на сплячі бруньки всяки. По абрикосам поки нічого не скажу. Почекаю. А персик чекає на курчавість. Для цього - оптимальні умови. Особливо актуально для тих, хто вирощує за принципом "хай саме росте".
Хай сам росте у нас не виходить, курча курчавиться Допомагає бордоська суміш пізно осінню і ранньою весною. Осінню я зробив, а от з весняною промахав, через оту саму ранню весну. Ну бо коли ми в першій половині квітня ходили в шортах і футболках? Так що тепер тримаю пальці схрещеними, щоб персик витягнув на осінній обробці.