Процедура відключення виписана в законі. Так що, в теорії, це не буде раптово. Але нагадаю, що відновлення послуги, після оплати заборгованості, платне.
мелкий-2 10.01.2024 23:31 пишет: Процедура відключення виписана в законі. Так що, в теорії, це не буде раптово. Але нагадаю, що відновлення послуги, після оплати заборгованості, платне.
Відключення після рішення суду? Чи постачальник вирішив що в тебе борг десять тисяч, надіслав тобі папірець з цього приводу і може відключити якщо ти не згоден і не сплатив? Питання не в раптовості.Питання в тому що я кажу що ти мені гроши винен і вирубаю світло, а ти або плати, або бігай по судам доказуй що не винен, а поки посидиш без світла.
Михей 10.01.2024 22:36 пишет: Доречі з цими відключеннями дійсно цікаво виходить.Вигадав постачальник собі що у тебе борг, взяв і відключив.А ти бігай доказуй.
Так є ж "особистий кабінет", komunalka.ua... як можна "вигадати борг"?
Alex2064 11.01.2024 08:31 пишет: если память не изменяет, должны быть письменные предупреждения об отключении. а только потом режут провода
два роки тому восени у приватному секторі тупо відрубили. Різати нічого не потрібно було - лічильник видключили дістанційно. Просто зранку прокинувся, а у будинку холодно та світла немає... На підключення пішов майже тиждень, хоча вмикали також дистанційно.
Їм пофіг на попередження, письмове чи будь-яке. Мене тоді врятувало те, що в мене є ще ділянка поруч з лічильником - кинув переноску та так жив тиждень, навіть електрокотел працював, бо було холодно...
Тоді я сам профукав, але було й таке, що на тому самому "вільному" лічильнику раптом з'являвся борг після років простою.
мелкий-2 11.01.2024 11:13 пишет: Закон про ЖКП, ст. 26 Самостійно наглити вийде?
там немає про газ та електрику
В ответ на: Обмеження (припинення) надання комунальних послуг з постачання та розподілу електричної енергії та природного газу здійснюється відповідно до законів, що регулюють сфери електричної енергії та природного газу.
Михей 10.01.2024 22:36 пишет: Доречі з цими відключеннями дійсно цікаво виходить.Вигадав постачальник собі що у тебе борг, взяв і відключив.А ти бігай доказуй.
Так є ж "особистий кабінет", komunalka.ua... як можна "вигадати борг"?
Ну вон один з прикладів вище є:
"на такой и писал... - ноль реакции причем я вложил и фото счетчиков и акты поверок и объяснял словами и счета оплат до того как... непробиваемые..."
Це в теорії все гарно, а як до реальності доходить то з цими комунальними конторами все по іншому.Нє, ну якщо що можна звичайно гугл показувати, а потім як не допоможе до суду подавати це да.Як доведете то підключать назад .
Не розумію чому люди захвилювались? Пеня 0.01% (одна сота) в день але не більше чим сумма боргу. Відключення: тут недавно був у знайомих, водоканаові вивісили на під'їзді борги . Так ось в одній квартирі лише за воду/канашку борг трошки більше 100,00 тис грн. Сто тисяч гривень.
мелкий-2 11.01.2024 18:14 пишет: Не розумію чому люди захвилювались? Пеня 0.01% (одна сота) в день але не більше чим сумма боргу. Відключення: тут недавно був у знайомих, водоканаові вивісили на під'їзді борги . Так ось в одній квартирі лише за воду/канашку борг трошки більше 100,00 тис грн. Сто тисяч гривень.
Можливо, коли до суду подадуть, можуть "зробити боляче".
alexkit 11.01.2024 20:52 пишет: До конца войны и полгода после, ага, сейчас
Пруфа нема, але наче з квітня 2023 відновлено можливість стягнення заборгованості у судовому порядку. Можливо не розповсюджується на регіони активних бойових дій.