autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Chmln | V.I.P **
Re: Купівля квартири
[Re: Абрвалг] 23 февраля 2024 в 13:47
Абрвалг 22.02.2024 13:49 пишет:

Как пример, ЖК Бережанский, дома стоят, три из них введены в эксплуатацию на руках все документы, фасады покрашены, красота:)). Но вода и электрика по коммерческому, отопления нет. Может что изменилось за последние года 1.5, я не знаю. Но сомневаюсь. Тут, на автоу вроде есть те кто там живут, пусть подскжут.

вони там влипли з техумовами на електрику і воду, не виконали, частково і не по своїй вині, по суті, а через примхи ДТЕК, але маємо те що маємо, як то кажуть
Абрвалг | IesuiT **
[Re: Chmln] 23 февраля 2024 в 14:17
Chmln 23.02.2024 13:47 пишет:

Как пример, ЖК Бережанский, дома стоят, три из них введены в эксплуатацию на руках все документы, фасады покрашены, красота:)). Но вода и электрика по коммерческому, отопления нет. Может что изменилось за последние года 1.5, я не знаю. Но сомневаюсь. Тут, на автоу вроде есть те кто там живут, пусть подскжут.

вони там влипли з техумовами на електрику і воду, не виконали, частково і не по своїй вині, по суті, а через примхи ДТЕК, але маємо те що маємо, як то кажуть

т.е. так все и есть, на "строительном тарифе" и вода и электрика, отопления нет, ничего не сдвинулось с точки?

п.с. "примхи ДТЕК" гасятся деньгами, но видать львовский горе застройщик кинул все и умотал к себе туда. там ему роднее все.
maksym | V.I.P **
[Re: Chmln] 23 февраля 2024 в 14:17
Chmln 23.02.2024 13:47 пишет:

ага, стандартна відмазка забудовників.
З того, що я бачив, забудовник не встановлював трансформатор, підстанцію проєктної потужності. А мешканцям згодовував тезу про поганий ДТЕК. Це ж ахметов, а він апріорі поганий.
Краще піти "на Бажана".
Chmln | V.I.P **
[Re: maksym] 23 февраля 2024 в 19:42
maksym 23.02.2024 14:17 пишет:

З того, що я бачив, забудовник не встановлював трансформатор, підстанцію проєктної потужності. А мешканцям згодовував тезу про поганий ДТЕК. Це ж ахметов, а він апріорі поганий.
Краще піти "на Бажана".

Там не в потужності питання.
ДТЕК така прикольна організація, яка може видати техумови, погодити тобі проект, а потім змінити свій "техрегламент". Це в них внутрішній документ, який говорить, яке обладнання вони приймають в експлуатацію, а яке ні. І Бережанський як раз попав на те, що придбав і встановив один тип трансформатора, а ДТЕК вирішив, що такі він вже не бере в експлуатацію. І почали бодатися, бо це не один мільйон (це вже мовчимо про те, що обладнання за мільйон ДТЕК оцінює і купляє в забудовника за тисяч 50).
junior | V.I.P *
[Re: junior] 4 июня 2024 в 16:36
А от ще питання
Продаж через доручення
Є власник, виписав доручення на матір
Чи не є це якась схемати, типу варіанті оспорити договір?

При купівлі де перевіряти доки? Тільки нотаріус чи в ОСББ/ЖЕК, ще десь?
Vodnik | опытный писатель **
[Re: junior] 4 июня 2024 в 17:02
По доверенности покупать всегда нежелательно, лучше чтобы продавал сам хозяин
Насчет проверки документов обратитесь к юристам, они пусть этим занимаются, там куча нюансов (но с пониманием того, что проверить все на 100% невозможно)
SeMeNUA | опытный писатель ***
[Re: junior] 4 июня 2024 в 17:09
junior 04.06.2024 16:36 пишет:

А от ще питання
Продаж через доручення
Є власник, виписав доручення на матір
Чи не є це якась схемати, типу варіанті оспорити договір?

Как я помню из прочитанного ранее, продажа по доверенности несет в себе уязвимость в виде потенциальной схемы кидка типа "квартиру продаем по доверенности, а потом через суд доказываем, что доверенность была выписана под принуждением либо человеком, который не отдавал отчет своим действиям". Проверить это нотариус не сможет (он только может проверить отсутствие ареста, актуальность документов на квартиру и что доверенность настоящая и действительная на день осуществления сделки)
Т.е. по доверенности продают-покупают, но риски надо учитывать. Если это известный ранее человек, который на виду - это одно. Если просто случайный продавец с олх - другое.
zyoma | важничающий писатель ***
[Re: junior] 4 июня 2024 в 17:42
junior 04.06.2024 16:36 пишет:

Доки має перевіряти юрист в ідеалі. Нотаріус бачить в реєстрі лише право власності, юрист має запитати у продавця документи, на основі яких воно отримане, ну і розбиратися, якщо там щось не те.

Не впевнена, що таке доручення. Я продавала за довіреністю 2 об'єкти нерухомості за останні 7 років. В одному випадку з боку покупця була дуже класна ріелтор, вона дізналася, що моя бабуся, власник квартири, стояла на той час на обліку в пнд, про що ніхто з родини не знав, включаючи фігурантку. Відповідно, можна було б опротестувати купівлю, за довіреністю чи ні. Коли з обліку зняли, щодо довіреності запитань не було. В другому випадку з боку покупця був юрист, щодо довіреності питань не було. В обох випадках був повний і чистий комплект документів, на основі яких було набуто право власності, і там не було спадку.

В документах на спадок, наскільки я уявляю, може бути багато підводних каменів.
Караванщик | опытный писатель **
[Re: Абрвалг] 4 июня 2024 в 22:57

ЖК Бережанский, он же ОСББ Б15. Все хорошо. Отопление есть. ДТЕК прямые договора. Если есть вопросы в ЛС.
Змінено Караванщик (23:00 04/06/2024)
Абрвалг | IesuiT **
[Re: Караванщик] 5 июня 2024 в 12:42
Добили таки эти три дома или скидывались жильцы?
Поздравляю, хорошо если все хорошо:)
junior | V.I.P *
[Re: junior] 8 июня 2024 в 00:26
а хто саме з юристів може перевірити доки? адвокат?
Абрвалг | IesuiT **
[Re: junior] 8 июня 2024 в 19:46
ты сам, тебе ж нужнее всего
ну и адвокат .
потом нотариус
AlexAudiCoupe | V.I.P. ***
[Re: junior] 8 июня 2024 в 20:32
junior 08.06.2024 00:26 пишет:

Чому саме адвокат? Адвокат - то трохи не те. Бакато маклерів з юридичною освітою. Та і сам нотаріус може перевірити доки. Чи його помічник.
Змінено AlexAudiCoupe (20:33 08/06/2024)
harald67 | подсевший на форум **
[Re: AlexAudiCoupe] 9 июня 2024 в 10:28
AlexAudiCoupe 08.06.2024 20:32 пишет:

Чому саме адвокат? Адвокат - то трохи не те. Бакато маклерів з юридичною освітою. Та і сам нотаріус може перевірити доки. Чи його помічник.

+1.
Якщо мати нотаріуса, якому довіряєш, то саме він найкраще перевірить усі доки, бо має доступ до необхідних реєстрів. Взяти за 33 грн. інфу з державно реєстру речових прав на нерухоме майно може будь хто з ецп. А от перевірити історію перепродажів квартири, обтяжень, довіреностей, успадкувань, ...та інших моментів, які можуть виникнути у процесі та після укладення угоди найкраще може саме кваліфікований та сумлінний нотаріус. Хоча і йому не усі реєстри доступні - наприклад стосовно осіб, які були зареєстровані у квартирі на момент приватизації, але тут вже складно щось зробити - хіба що приватного детектива наймати
AlexAudiCoupe | V.I.P. ***
[Re: harald67] 9 июня 2024 в 13:38
harald67 09.06.2024 10:28 пишет:

AlexAudiCoupe 08.06.2024 20:32 пишет:

+1.
Якщо мати нотаріуса, якому довіряєш, то саме він найкраще перевірить усі доки, бо має доступ до необхідних реєстрів. Взяти за 33 грн. інфу з державно реєстру речових прав на нерухоме майно може будь хто з ецп. А от перевірити історію перепродажів квартири, обтяжень, довіреностей, успадкувань, ...та інших моментів, які можуть виникнути у процесі та після укладення угоди найкраще може саме кваліфікований та сумлінний нотаріус. Хоча і йому не усі реєстри доступні - наприклад стосовно осіб, які були зареєстровані у квартирі на момент приватизації, але тут вже складно щось зробити - хіба що приватного детектива наймати

Більш того, нотаріуси зазвичай один одного якось знають, можуть зателефонувати та поцікавитись.

Я особисто бачив як в контору привели якогось терпилу, і він продав квартиру. Був трохи не в собі. Привели кілька таких кремезних чоловиків. Потім розказали, що це для друга, який з зони откинувся.

А ще був випадок, коли терпилу начебто і до контори привезли, і все шло добре, а потім він сказав що його привезли силою. Шум, гам, крики... Вивели його, через хвилин 15 привели, він вже був згоден, але нотаріус відмовилась.

Тому це теж +
Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

1 користувачів і 41 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 13265