autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумПаливо, ПММ та двигуни

Нужно ли шлифовать ГБЦ при замене прокладки?

Vadym77 | member *
16 февраля 2024 в 19:36
Доброго дня камарады.

Собственно вопрос - Нужно ли обязательно шлифовать ГБЦ или достаточно линейкой проверить ? Прогорел клапан - меняют седла, клапана, направляющие, притирают клапана и тд.
ZLOY | пользователь *
Re: Нужно ли шлифовать ГБЦ при замене прокладки?
[Re: Vadym77] 16 февраля 2024 в 20:22
не треба. якщо геометрія у нормі
Vadym77 | member *
[Re: ZLOY] 17 февраля 2024 в 09:55
Дякую
Khimik | Супер писатель! **
[Re: Vadym77] 17 февраля 2024 в 10:08
Провіряти (і при потребі шліфувати) треба не лиш голову, але і блок теж
krabik | СуперСтар **
[Re: Vadym77] 20 февраля 2024 в 13:51
обязательно шлифовать (как по мне) и блок и голову...чтобы на 100% быть уверенным.
Maksimus | V.I.P ***
[Re: Khimik] 20 февраля 2024 в 14:01
Khimik 17.02.2024 10:08 пишет:

Провіряти (і при потребі шліфувати) треба не лиш голову, але і блок теж

але бути уважним - у деких двигунів поршні можуть підійматися до площини блоку і після шліфовки або прокладка більша, або треба поршні трохи проточувати.
на zd30 (дизель патрол) робили капіталку, хлопці побачили що блок шліфували - закинули поршні, проміряли і довелося поршні на 0,25 точити, бо прокладкою вже не вирішувалось.
Sashok_Accent | IesuiT ***
[Re: Vadym77] 20 февраля 2024 в 16:25
Vadym77 16.02.2024 19:36 пишет:

Доброго дня камарады.

Собственно вопрос - Нужно ли обязательно шлифовать ГБЦ или достаточно линейкой проверить ? Прогорел клапан - меняют седла, клапана, направляющие, притирают клапана и тд.

машина профільна?
я би і то і то робив
бо я на граблі наступив з 1.6 Чератою
Шліфанув голову
а потім через місяць знову розбирали блок шліфувать, бо теж кривий був.
3tоn | важничающий писатель ***
[Re: Vadym77] 20 февраля 2024 в 17:49
Від двигуна залежить, мабуть. На Ланосі 1.6 міняв прокладку ГБЦ десь на 140 тис. км пробігу (через підтікання антифризу) без шліфування, все було добре і знаю, що до пробігу в 400 тис км в той двигун більше не лазили далі прокладки клапанної кришки.
w.w.w | патриарх *
[Re: Vadym77] 20 февраля 2024 в 19:44

Доброго дня камарады.

В даному випадку нічого "планувати" не треба. Блок і голову просто так не веде, тільки від перегріву.
krabik | СуперСтар **
[Re: w.w.w] 21 февраля 2024 в 13:32
w.w.w 20.02.2024 19:44 пишет:

Доброго дня камарады.

В даному випадку нічого "планувати" не треба. Блок і голову просто так не веде, тільки від перегріву.

не верно...легкосплавный блок, в отличие от "головы" может спокойно "сыграть" на турбированном или высоконагруженном двигателе без перегрева...
w.w.w | патриарх *
[Re: krabik] 21 февраля 2024 в 22:55
В ответ на:

турбированном или высоконагруженном

Окрім вас тут більше ніхто такого не писав, для чого допридумовати.
Взагалі майстер який буде виконувати цю роботу сам вирішить що і як треба робити, інакше відповідальність буде на клієнті і гарантії ніхто не дасть
w.w.w | патриарх *
[Re: w.w.w] 22 февраля 2024 в 07:55
Я наприклад перший раз коли міняв прокладку під головою, звісно начитався таких як ви "експертів" шліфував голову. Вдруге побоювався, але вже нічого не робив і все було добре. Втретє та вчетверте, вже кажу що це майже немає сенсу, якщо тількі ви не їздили з пустим блоком (без ОЖ) і тапкою в підлогу. Це все я пишу про класичний двигун - чугун + алюміній.
Навіть якщо буде алюміній і алюміній, то ще ніде не зустрічав щоб планували блок отак от просто, тільки вже на капіталці
juristkostya | СуперСтар *
[Re: w.w.w] 22 февраля 2024 в 10:58
w.w.w 22.02.2024 07:55 пишет:

Я наприклад перший раз коли міняв прокладку під головою, звісно начитався таких як ви "експертів" шліфував голову. Вдруге побоювався, але вже нічого не робив і все було добре. Втретє та вчетверте, вже кажу що це майже немає сенсу, якщо тількі ви не їздили з пустим блоком (без ОЖ) і тапкою в підлогу. Це все я пишу про класичний двигун - чугун + алюміній.
Навіть якщо буде алюміній і алюміній, то ще ніде не зустрічав щоб планували блок отак от просто, тільки вже на капіталці

не совсем по теме, но хочу уточнить: это вы на одном двигателе 4 раза меняли прокладку под ГБЦ?
w.w.w | патриарх *
[Re: juristkostya] 22 февраля 2024 в 18:31
В ответ на:

не совсем по теме, но хочу уточнить: это вы на одном двигателе 4 раза меняли прокладку под ГБЦ?

Ні два двигуни, з різних машин.
Заміна трьох прокладок на одному з двигунів не була пов'язана з площиною в ньому
Просто вдосконавлював навики (більш детально можна почитати про мої ремонти, в гілці про китайців, там це все описано)
Змінено w.w.w (18:45 22/02/2024)
Autoua.netФорумПаливо, ПММ та двигуни

Додаткова інформація
Модератор:

annex, Amateur, moderator 

1 користувачів і 2 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2370