Собственно вопрос - Нужно ли обязательно шлифовать ГБЦ или достаточно линейкой проверить ? Прогорел клапан - меняют седла, клапана, направляющие, притирают клапана и тд.
Khimik 17.02.2024 10:08 пишет: Провіряти (і при потребі шліфувати) треба не лиш голову, але і блок теж
але бути уважним - у деких двигунів поршні можуть підійматися до площини блоку і після шліфовки або прокладка більша, або треба поршні трохи проточувати. на zd30 (дизель патрол) робили капіталку, хлопці побачили що блок шліфували - закинули поршні, проміряли і довелося поршні на 0,25 точити, бо прокладкою вже не вирішувалось.
Vadym77 16.02.2024 19:36 пишет: Доброго дня камарады.
Собственно вопрос - Нужно ли обязательно шлифовать ГБЦ или достаточно линейкой проверить ? Прогорел клапан - меняют седла, клапана, направляющие, притирают клапана и тд.
машина профільна? я би і то і то робив бо я на граблі наступив з 1.6 Чератою Шліфанув голову а потім через місяць знову розбирали блок шліфувать, бо теж кривий був.
Від двигуна залежить, мабуть. На Ланосі 1.6 міняв прокладку ГБЦ десь на 140 тис. км пробігу (через підтікання антифризу) без шліфування, все було добре і знаю, що до пробігу в 400 тис км в той двигун більше не лазили далі прокладки клапанної кришки.
В даному випадку нічого "планувати" не треба. Блок і голову просто так не веде, тільки від перегріву.
В даному випадку нічого "планувати" не треба. Блок і голову просто так не веде, тільки від перегріву.
не верно...легкосплавный блок, в отличие от "головы" может спокойно "сыграть" на турбированном или высоконагруженном двигателе без перегрева...
Окрім вас тут більше ніхто такого не писав, для чого допридумовати. Взагалі майстер який буде виконувати цю роботу сам вирішить що і як треба робити, інакше відповідальність буде на клієнті і гарантії ніхто не дасть
Я наприклад перший раз коли міняв прокладку під головою, звісно начитався таких як ви "експертів" шліфував голову. Вдруге побоювався, але вже нічого не робив і все було добре. Втретє та вчетверте, вже кажу що це майже немає сенсу, якщо тількі ви не їздили з пустим блоком (без ОЖ) і тапкою в підлогу. Це все я пишу про класичний двигун - чугун + алюміній. Навіть якщо буде алюміній і алюміній, то ще ніде не зустрічав щоб планували блок отак от просто, тільки вже на капіталці
w.w.w 22.02.2024 07:55 пишет: Я наприклад перший раз коли міняв прокладку під головою, звісно начитався таких як ви "експертів" шліфував голову. Вдруге побоювався, але вже нічого не робив і все було добре. Втретє та вчетверте, вже кажу що це майже немає сенсу, якщо тількі ви не їздили з пустим блоком (без ОЖ) і тапкою в підлогу. Це все я пишу про класичний двигун - чугун + алюміній. Навіть якщо буде алюміній і алюміній, то ще ніде не зустрічав щоб планували блок отак от просто, тільки вже на капіталці
не совсем по теме, но хочу уточнить: это вы на одном двигателе 4 раза меняли прокладку под ГБЦ?
не совсем по теме, но хочу уточнить: это вы на одном двигателе 4 раза меняли прокладку под ГБЦ?
Ні два двигуни, з різних машин. Заміна трьох прокладок на одному з двигунів не була пов'язана з площиною в ньому Просто вдосконавлював навики (більш детально можна почитати про мої ремонти, в гілці про китайців, там це все описано)