autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумПаливо, ПММ та двигуни

Температура мастила та ОР (+) (2/2)

Amateur | ExГазировщик ** Модератор
Re: Температура мастила та ОР (+)
[Re: Amateur] 11 апреля 2021 в 15:04
Чим насамперед маэ бути корисний двоклапаний темостат - він не буде давати переостивати мотору у зимку при/відкриваючи байпас на коротке коло. Для температури мастила він не буди видігравати якоїсь суттевої ролі, та буде то 82, або 76 градусів для мастила значення немеє. IMHO це все.
hollywood | Достоевский **
[Re: Amateur] 12 апреля 2021 в 21:24
Amateur 10.04.2021 21:00 пишет:

при раптовому прискоренні спочатку нагріється мастило, десь на пару градусів и тільки потім буде грітися ОР, поки прогріється ОР - раптове прискорення вже закінчится. Звичайно, якщо раптове прискорення не ростягнеться на 10Км у горку.

Ніт. Все навпаки. З початку нагрівається ОР від сорочки циліндрів.
А вже потім потроху масло, коли прогрівається голова, та від масла яке повертається від полива форсунками охолодження/змащування поршнів якщо є та кілец з турбіною.
В будь-якому випадку з холодного двигун температура росте швидше від ОР.
Traveler | Дядя Сь **
[Re: Amateur] 12 апреля 2021 в 21:38
О, а я тут в паніці забився, коли спостерігав в заторах коливання у межах 88-100 градусів
Amateur | ExГазировщик ** Модератор
[Re: hollywood] 13 апреля 2021 в 06:55
hollywood 12.04.2021 21:24 пишет:

Amateur 10.04.2021 21:00 пишет:

при раптовому прискоренні спочатку нагріється мастило, десь на пару градусів и тільки потім буде грітися ОР, поки прогріється ОР - раптове прискорення вже закінчится. Звичайно, якщо раптове прискорення не ростягнеться на 10Км у горку.

Ніт. Все навпаки. З початку нагрівається ОР від сорочки циліндрів.

Та от я сам так рахував, але за спостереженнями температура мастила завжди (навіть на прогріві) вища за температуру ОР, навіть коли відкрито тільки мале коло. Навіть при випередженні на трасі із тапокю у підлогу спочатку росте температура мастила і тільки потім трошки підростає ОР. Мабуть я всеж таки не зовсім правий, бо ОР завжди охолоджується... Сьогодні спробую уважно порівняти.

hollywood 12.04.2021 21:24 пишет:

А вже потім потроху масло, коли прогрівається голова, та від масла яке повертається від полива форсунками охолодження/змащування поршнів якщо є та кілец з турбіною.
В будь-якому випадку з холодного двигун температура росте швидше від ОР.

А ось тут я зовсім заплутався.
Autoua.netФорумПаливо, ПММ та двигуни

Температура мастила та ОР (+) (2/2)

Додаткова інформація
Модератор:

annex, Amateur, moderator 

0 користувачів і 5 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 32079