autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумДача

Сітка від кротів

Mutant | Достоевский **
Сітка від кротів
25 февраля 2024 в 13:10
Цього року планую потроху вирівнювати ділянку, додавати до пісчаного грунту трохи аля чорнозему, і відповідно думаю постелити сітку від кротів. Бо поки хімічними засобами нічого з ними не вдалося зробити.
Хтось використовував вже стіку? Дієва річ?
igg | V.I.P **
Re: Сітка від кротів
[Re: Mutant] 25 февраля 2024 в 14:29
Mutant 25.02.2024 13:10 пишет:

Цього року планую потроху вирівнювати ділянку, додавати до пісчаного грунту трохи аля чорнозему, і відповідно думаю постелити сітку від кротів. Бо поки хімічними засобами нічого з ними не вдалося зробити.

А які саме хім.засоби застосовували? Невже, й отой модний фостоксин не допоміг??

Сітка, за відгуками - то є найдієвіше та найгуманніше. Але, щоби зробити це технологічно, для отримання бажаного ефекту/результату, то є дуже трудоміский процес...Я тільки мріяти можу про таке, бо сам таке вже не подужаю, а якщо найняти "спеців", то буде дуууже дорого.
Жэка | Достоевский ***
[Re: Mutant] 25 февраля 2024 в 15:36
у нас сетка с 2015 года. Вещь! Раскатывали при устройстве газона, сразу после покупки дачи. Укладывать на глубину примерно 10см., т.е. процесс трудоемкий- снять слой земли, раскатать сетку, уложить обратно. Но про кротов забыли. есть несколько небольших участков, куда сетку не укладывали, так там они время от времени вылазят, а газон целехонек. Если есть возможность, горяче рекомендую.
Mutant | Достоевский **
[Re: Жэка] 25 февраля 2024 в 15:57
Жэка 25.02.2024 15:36 пишет:

у нас сетка с 2015 года. Вещь! Раскатывали при устройстве газона, сразу после покупки дачи. Укладывать на глубину примерно 10см., т.е. процесс трудоемкий- снять слой земли, раскатать сетку, уложить обратно. Но про кротов забыли. есть несколько небольших участков, куда сетку не укладывали, так там они время от времени вылазят, а газон целехонек. Если есть возможность, горяче рекомендую.

А ви яку використовувати пластикову чи залізну?
Mutant | Достоевский **
[Re: igg] 25 февраля 2024 в 16:00
igg 25.02.2024 14:29 пишет:

Mutant 25.02.2024 13:10 пишет:

А які саме хім.засоби застосовували? Невже, й отой модний фостоксин не допоміг??

Сітка, за відгуками - то є найдієвіше та найгуманніше. Але, щоби зробити це технологічно, для отримання бажаного ефекту/результату, то є дуже трудоміский процес...Я тільки мріяти можу про таке, бо сам таке вже не подужаю, а якщо найняти "спеців", то буде дуууже дорого.

Фотоксин мабуть єдине що не пробував. Але з ним є проблема, власне мабуть через неї і інші засоби не діяли.
Грунт у нас чистий пісок. І кроти риють нори по перше під самим верхом, по друге нори у них "одноразові", кожен раз ртють в іншому місці. Також майже нерально відкопати "чисту" нору щоб покрасти хімію. Як би я обережно не копав, пісок обсипається і нора завалюється.
Жэка | Достоевский ***
[Re: Mutant] 25 февраля 2024 в 22:34
Пластиковую конечно.
lopa | опытный писатель *
[Re: Жэка] 26 февраля 2024 в 06:33
Сітка від кротів, пластик, вже пару років як. Проблема з кротами на ділянці вирішена. У сусідів поруч терикони як звичайний природній пейзаж без надії на зміни)))). І таки да, покласти сітку - то був незабутній досвід)))
Mutant | Достоевский **
[Re: lopa] 26 февраля 2024 в 20:12
lopa 26.02.2024 06:33 пишет:

Сітка від кротів, пластик, вже пару років як. Проблема з кротами на ділянці вирішена. У сусідів поруч терикони як звичайний природній пейзаж без надії на зміни)))). І таки да, покласти сітку - то був незабутній досвід)))

По краям закопували на метр в глибину як рекомендується? Чи просто у тих місцях де газон клали?
І як вона щодо дерев?
Жэка | Достоевский ***
[Re: Mutant] 26 февраля 2024 в 20:42
Зачем ее на метр закапывать, что это даст? Просто до края газона довести. Деревьям она абсолютно не мешает- если нужно посадить что-нибудь, я разрезаю в этом месте сетку крестом, края подгибаю или обрезаю, и пришпиливаю скобами из оцинковки. Но это больше для самоуспокоения. Ни разу не бело, чтоб крот пролез в эту дырку. Из-за сетки один раз только нарисовалась проблема- посадили сдуру пару Сумах. Два года радовались красоте и тени, а потом всполошились- сумах пускает корни вдоль земли во все стороны, и из них лезут побеги. Можно было бы все выкорчевать, но пришлось бы это делать только с сеткой. Выкрутился в итоге ядом в пенек. Так что нужно думать, что сажать, если лежит сетка.
Змінено Жэка (20:45 26/02/2024)
Mutant | Достоевский **
[Re: Жэка] 26 февраля 2024 в 23:38
Просто я навряд чи покрию всю ділянку сіткою, 24 сотки все таки. І є наприклад город, думаю вони будуть туди лазити під сіткою. Тому наприклад по краям города логічно закопати, як рекомендують, сітку на метр вглиб, щоб вони не могли туди пролізти.
Жэка | Достоевский ***
[Re: Mutant] 27 февраля 2024 в 03:40
вот что пишут-Глубина залегания данного препятствия должна быть не менее 0,8 метра, хотя кроты копают с глубиной до 2 метров, что было проверено практикой.
Так что ТОЛЬКО бортики из сетки на глубину 1 метр вам вряд ли помогут. По крайней мере газон на 100% спасет именно сетка, уложенная под ним. Остальное полумеры.
Autoua.netФорумДача

Сітка від кротів

Додаткова інформація
Модератор:

moderator, Outdriver 

0 користувачів і 2 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1540