Порадбте адекватний садовий інструмент, а саме лопати. Колись давно купив відмінні заступи центроінструмент, але я так розумію то москальські. Зараз треба обновити. В епіцентрі продається або якийсь фарбований шлак, або фіскарси з незрозумілою функціональністю. Ви чим користуєтесь?
Mutant 28.03.2024 16:12 пишет: Порадбте адекватний садовий інструмент, а саме лопати. Колись давно купив відмінні заступи центроінструмент, але я так розумію то москальські. Зараз треба обновити. В епіцентрі продається або якийсь фарбований шлак, або фіскарси з незрозумілою функціональністю. Ви чим користуєтесь?
Саперна лопатка фіскарс і совкова лопата для снігу фіскарс. Якість і функціональність - супер. Іншими лопатами давно не користувався, тому і не скажу.
В ответ на: Колись давно купив відмінні заступи центроінструмент, але я так розумію то москальські. Зараз треба обновити.
колись давно, у далекому 2009-му, купив два відмінні заступи Фіскарс, я так розумію, то - фінляндські. Наразі (та схоже й у найближчі 100+ років, я не шуткую), жодної потреби їх онолювати не вбачається.
Alex2064 29.03.2024 08:24 пишет: Этот фискарс по целине не того. По вскопанному класс
"по целине" - навіть не всякий мотоблок/культиватор "того" ...тому в мене 2 фіскарса(звичайний+трохи потужніший)...той звичайний, він дійсно хліпкуватий для цілини. може дійсно, існує щось краще більш адекватне за Фіскарс? ...але я про таке не чув/не бачив.
На олх є купа варіантів "лопата ссср". 7 років тому також купляв лопату в Епіку. Вистачило рівно на одну неділю. Взяв у батьків з дачі (лопата ще з 80-х), до сих пір користуюсь. По такому ж принципу купляв лещата на олх. Вартість/якість не порівняти з сучасними варіантами.
пройтися по барахолкам і взяти у діда лопату срср, там на лопаті у верхній частині стоїть клеймо. або купити таку, у яких тримання держака на заклепах. Багато залежить від грунту, якщо тяжко .... то не в лопаті діло. тре механічно "здобрювати" грунт, щоб не рвати жили і життя.
Alex2064 29.03.2024 08:24 пишет: Этот фискарс по целине не того. По вскопанному класс
Як людина яка окрім дачних ділов займається копом (з металодетектором) з 2010 року, та має чимало камрадів по цій тематиці, то відвето вражений вашою заявою. Фіскарс бере ЛЮБУ цілину. Перевірено сотнями копарів. У нього є лише один недолік - важкуватий. Особисто користуюся і саперкою і повноцінним Солідом. П.С. А от "СРСР лопати" точняк - лише для перекопування копаного раніше, по цілині вони тріскаються поперек по полотну, тому краще їх приберегти саме для перекопування городів, а не для цілини.
Спробуйте ще зламати). Є дві в господарстві: ще фінська і вже польська. Фінська краща) і по корозійній стійкості і по покриттю лопати. Нову треба підгострити.
Спробуйте ще зламати). Є дві в господарстві: ще фінська і вже польська. Фінська краща) і по корозійній стійкості і по покриттю лопати. Нову треба підгострити.