Проставки можна і потрібно ставити, коли пружини просіли, щоб їх не міняти. В мене на Рено на задній вісі стояли. За 50тис км нічого не вирвало і нічого в підвісці не робив.
воду пити чи не пити? питання в тому, які саме проставки і яка мета, які очікування. собі буду ставити, між опорою стойки і кузовом, тому що дуже гарні аммортизатори поставив (koni), а вони для стандартної підвіски, тож трошки підняти можна, але якщо пружинами, то аммортизатори будуть процювати за межами нормальної експлуатації і довго не протримаються.
Temp 29.03.2024 20:51 пишет: Хто користувався, поділіться досвідом.
Я пользуюсь. Поднял только задок ибо сильно низко сидит. По факту за счёт того, что постоянно вожу полный бак бензина + баллон с газом + саб в багажнике очень тяжёлый. Проставки поставил под пружины и под опоры аммортизаторов. Поднял на 2.5 см. Без проставок, как медленно не еду, все лежачие полицейские бетонные - мои.
Temp 29.03.2024 20:51 пишет: Хто користувався, поділіться досвідом.
Я пользуюсь. Поднял только задок ибо сильно низко сидит. По факту за счёт того, что постоянно вожу полный бак бензина + баллон с газом + саб в багажнике очень тяжёлый. Проставки поставил под пружины и под опоры аммортизаторов. Поднял на 2.5 см. Без проставок, как медленно не еду, все лежачие полицейские бетонные - мои.
Якщо задні пружини пусті - то туди можна просто вставити балони, та й годі. Вони беруть на себе лишнє навантаження, і при цьому підвіска працює як заводська.
VovkZ 31.03.2024 18:36 пишет: Якщо задні пружини пусті - то туди можна просто вставити балони, та й годі. Вони беруть на себе лишнє навантаження, і при цьому підвіска працює як заводська.
Машина жёстче становится. Так что уже как заводская точно не работает. Если же проставки ставить. То подвеска как раз работает как штатная, ибо обжатие пружины, её ход и жёсткость не изменяется.
kkk_GAZ240 30.03.2024 10:17 пишет: Очередной развод для бедных. Пройдено еще 2000е
В семье была машина проставками в задних стойках. За 5 лет эксплуатации в конце 90х - начале 2000х никто туда не лазил, ничего не порвало, не вытекло и не застучало. Себе бы специально не ставил. Разве что усиленные пружины или пневмобаллоны.
якщо ви шумахер, і на дорозі постійно елозите із полоси вв полосу то різниця є, якщо ні - то різницю не помітно крім більшого кліренсу, ( їзжу на авто з алю проставками 20мм)