hugo-smk 25.04.2024 12:52 пишет: Розказую свій досвід. Треба було поміняти/запаяти радіатор, заодно накупив оригінальних прокладок в систему, щоб вже виключити по максимуму варіанти витоків. Майстра знайшов наобум на ОЛХ, район Дарницької площі. В цілому враження непогані,але трохи здивував мене спосіб закачки фреону. По грошах - 1100 грн за 550 грам фреону. І на 1400 робото по заміні радіатора, ніпелів і прокладок(без вартості прокладок). Так щоб прям рекомендувати тут у відкриту, то не візьмусь, бо поки рано говорити за якість роботи.
Ось так виглядає радіатор. Сліди минулої пайки, але наче не звідти тече.
Dmitrik 22.04.2024 10:41 пишет: просто хлопцям гроші треба чи дійсно вже час?
Гроші потрібні, такий же самий разводняк як і чистка дросельної заслінки.
Не согласен. Каждое лето, после отлетавшего пуха с деревьев, продуваю воздухом бутерброд радиаторов. Не мою, это сложнее. Стараюсь совмещать с заменой воздушных фильтров.
hugo-smk 25.04.2024 20:15 пишет: То що, нормальний варіант так закачувати? Бо я так і не зрозумів із відповіді
Систему заправляти краще спец. апаратом.
Интересно, чем лучше? Особенно, если пустую систему заправлять.
Тому що спец апарат добавляє в фреон масло для змащування компресора. Якщо є можливість кустарним методом це зробити - без проблем... І перш ніж заправляти систему фреоном з неї потрібно відкачати повітря (вакумація).
Тому що спец апарат добавляє в фреон масло для змащування компресора. Якщо є можливість кустарним методом це зробити - без проблем... І перш ніж заправляти систему фреоном з неї потрібно відкачати повітря (вакумація).
В моєму випадку все це робилось за допомогою того самого девайсу.
hugo-smk 25.04.2024 20:15 пишет: То що, нормальний варіант так закачувати? Бо я так і не зрозумів із відповіді
Нормальний варіант. Краще хай заправить людина ручним інструментом, але яка розуміє що і для чого вона робить, ніж той, кому лише пояснили як натиснути три кнопки на автоматичній заправці.
Вручну робиться те саме - і вакуумується і додається мастило. І краще вже залити повністю новий фреон, по грошах там різниця несуттєва, оскільки ти не знаєш з якої машинити автоматичним апаратом скачували фреон до того (може там вже компресор мертвий чи майже мертвий - тобто купа бруду у системі) і коли останній раз у тому апараті замінювали фільтри (а вони недешеві і на них часто намагаються економити)
А заправочная станция в курсе про количество и тип применяемого в конкретной системе масла? Их под R134a видов 5, как минимум.
Нормальний варіант. Краще хай заправить людина ручним інструментом, але яка розуміє що і для чого вона робить, ніж той, кому лише пояснили як натиснути три кнопки на автоматичній заправці.
Другий раз за рік попав на заміну радіатора - був удар і його пробило, але майстер каже, що і без цього він вже був нецілим, "бо зсередини ржавіє ". В експлуатації у мене був з квітня цього року, купляв його б/у на ОЛХ, але він був буквально з парою мошок в сотах - очевидно мінімальний пробіг. Така якість Ніссенсу? Бо це вже несмішно - грошей в кондиціонер вбухано немало, а результат все гірше стає.
hugo-smk 11.09.2024 00:23 пишет: Другий раз за рік попав на заміну радіатора - був удар і його пробило, але майстер каже, що і без цього він вже був нецілим, "бо зсередини ржавіє ". В експлуатації у мене був з квітня цього року, купляв його б/у на ОЛХ, але він був буквально з парою мошок в сотах - очевидно мінімальний пробіг. Така якість Ніссенсу? Бо це вже несмішно - грошей в кондиціонер вбухано немало, а результат все гірше стає.
А що хотітити від вживаного радіатора? Полежав, ось і іржавіє. Хоча там іржавіти нема чому - алюміній.
hugo-smk 11.09.2024 00:23 пишет: Другий раз за рік попав на заміну радіатора - був удар і його пробило, .
Ти ж хотів зекономити, от і зекономив на покупці б/у радіатора. Довга експлуатація в пріоритети не входила?
В ответ на: з парою мошок в сотах
В кожного поняття пара мошок, своє, для когось це пара мошок, а для когось останні дні радіатору. ПС. Радіатор вмирає не від пробігу, а зачасту від часу, і підробки на розповсюджені бренди ніхто не відміняв.
hugo-smk 11.09.2024 00:23 пишет: Другий раз за рік попав на заміну радіатора - був удар і його пробило, але майстер каже, що і без цього він вже був нецілим, "бо зсередини ржавіє ". В експлуатації у мене був з квітня цього року, купляв його б/у на ОЛХ, але він був буквально з парою мошок в сотах - очевидно мінімальний пробіг. Така якість Ніссенсу? Бо це вже несмішно - грошей в кондиціонер вбухано немало, а результат все гірше стає.
А що хотітити від вживаного радіатора? Полежав, ось і іржавіє. Хоча там іржавіти нема чому - алюміній.
hugo-smk 11.09.2024 00:23 пишет: Другий раз за рік попав на заміну радіатора - був удар і його пробило, .
Ти ж хотів зекономити, от і зекономив на покупці б/у радіатора. Довга експлуатація в пріоритети не входила?
В ответ на: з парою мошок в сотах
В кожного поняття пара мошок, своє, для когось це пара мошок, а для когось останні дні радіатору. ПС. Радіатор вмирає не від пробігу, а зачасту від часу, і підробки на розповсюджені бренди ніхто не відміняв.
В мене не зберіглось його фото в стані при купівлі, але там була лялька, що навіть майстер здивувався. Якщо від часу - як їздять всі інші авто, кожні 2-3 роки міняють радіатори? Чи не купляють Ніссенс? Майстер, до речі, рекомендував Лузар
Якщо від часу - як їздять всі інші авто, кожні 2-3 роки міняють радіатори? Чи не купляють Ніссенс? Майстер, до речі, рекомендував Лузар
Не знаю, в мене на 10+ років авто на трьох авто які були, я міняв тільки радіатор охолодження на Хюндай на 11 році володіння авто. На всіх інших були ще оригінальні. Можливо це відповідь, чому оригінальна з/ч коштує дорожче, за те саме тільки в упаковці "Ніссенс"? Може воно не таке саме. Я не стверджую, а розмірковую. Чому оригінальна ходить 10років+-, а Ніссенс 2.5роки? 2.5 роки це радіатор кондиціонера чи охолодження?
Якщо від часу - як їздять всі інші авто, кожні 2-3 роки міняють радіатори? Чи не купляють Ніссенс? Майстер, до речі, рекомендував Лузар
Не знаю, в мене на 10+ років авто на трьох авто які були, я міняв тільки радіатор охолодження на Хюндай на 11 році володіння авто. На всіх інших були ще оригінальні. Можливо це відповідь, чому оригінальна з/ч коштує дорожче, за те саме тільки в упаковці "Ніссенс"? Може воно не таке саме. Я не стверджую, а розмірковую. Чому оригінальна ходить 10років+-, а Ніссенс 2.5роки? 2.5 роки це радіатор кондиціонера чи охолодження?
Кондиціонера. Рідний я застав, однак недолугі майстри його пошкодили. Інші майстри (хз чи "долугі") замість його паяти, сказали брати новий. Але радіатор основний теж Ніссенс в мене Мені неодноразово казали, що на нього є нарікання останнім часом, але особливого вибору на моє авто нема. Брати Лузар я принципово не стану, хоч майстер мене почав цим обсміювати.