Desmond132 22.04.2024 10:57 пишет: Власне питання в заголовку. Як завжди є дві думки, одні миють відразу і катаються на своєму мастилі, інші ж говорять, що заводське набагато краще, а як робите ви?
однозначно мити та знежирювати, після сушити, ставити на вел там мастити.
hollywood 26.04.2024 13:54 пишет: а мийка виского тиску разом з шампунем збиває залишки парафіну з ланцюга. На виході з мийки отримуємо чистий ланцюг.
+бонусом мертвий хаб, втулки та все куди дотягується високий тиск. Не мийте вели високим тиском, прошу
Це міф з совєцькіх часів. Розбирав я хаб, ані натяку на іржу. Там все досить щильно, плюс ззовні сидять гумові сальники. Це я про кульковий Shimano. Про бустовий хаб взагалі мовчу. Окрім цього, мій велосипед іноді використовуються в якості амфібії для подолання водяних перешкод, з повним зануренням трансмісії, системи, вісей колес під воду. Недовго, якихось 15-45 сек, проте.... Ані води, ані іржі. Плюс їзда під дощем....
Катати під дощем це інше питання, просушив і нічого йому не станеться. А ось великий тиск це зло для хабу, для каретки та й для всього куди цей тиск дотягується.
Вел миється чи в душі, чи садовим шлангом та чимось накшталт шампуня сквірт (мій улюблений), та невелокою кисточкою. 10 хвилин на все.