autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Як знайти детальку фари?

AL® | аццкая сотона **
Як знайти детальку фари?
23 апреля 2024 в 23:24
Трохи не розрахував силу, і кріплення, куди зажим-кліпса лампочки прижамає до фари зламалась і впала всередину фари. Це кріплення в принципі в середині фари було, просто воно трималось зовні на зажимах..
Ну те зламане кріплення я якось спробую дістати, а ось як знайти заміну?

Ще раз. Рефлекторна фара. Коли вставляю лампочку, таке кріплення:

до якого потім ця кліпса кріпиться:

і має притиснути до корпуса фари цю лампочку.
Є фари, де цю під цю кліпсу спеціальні отвори є, а у мене в фарі це кріплення всередині фари. Нагуглити навіть фото не можу, не те що сам товар..

Допоможіть знайти, бо інакше альтернатива - всю фару в зборі під заміну, мабуть...
Змінено AL® (00:00 24/04/2024)
ssb | Достоевский **
Re: Як знайти детальку фари?
[Re: AL®] 23 апреля 2024 в 23:27
Тобто шматок пластику відламався? Приклеїти (точніше, правильно тут говорити "приварити") назад дихлорметаном чи бутилацетатом
AL® | аццкая сотона **
[Re: ssb] 23 апреля 2024 в 23:38
ssb 23.04.2024 23:27 пишет:

Тобто шматок пластику відламався? Приклеїти (точніше, правильно тут говорити "приварити") назад дихлорметаном чи бутилацетатом

ні, не пластик. там наче алюміній на дотик був..
AL® | аццкая сотона **
[Re: AL®] 23 апреля 2024 в 23:43
Знайшов фото фари, де схожа конструкція.

Бачите всередині фари, там де типу лампочка - там така наче заглушка на кінці лампи?
Оце ж таке кріплення-тримач для кліпси зажиму.
AL® | аццкая сотона **
[Re: AL®] 23 апреля 2024 в 23:55
ось, знайшов таки свою фару, ось це кріплення, обвів кружочком:

Детальне фото: посилання на картинку
egorka | продавець прохолоди **
[Re: AL®] 24 апреля 2024 в 12:54
Десь знайти биту фару але з цілою той запчастиною , може на форумі по Вашій автівці, або на розборці, може в ФБ е групи по Вашому авто
Pepko | Супер писатель! *
[Re: egorka] 24 апреля 2024 в 14:18
клей стронг пласт двохкомпонентний приклеїть пластик фари
Aziz | СуперСтар **
[Re: AL®] 24 апреля 2024 в 15:04
окремо воно точно не продається. Я такі виламував в фарах своєї попередньої машини, коли ставив лінзи. Чи навіть не виламував, а просто знімав, вже не пам'ятаю. Можливо десь досі валяється в гаражі
AL® | аццкая сотона **
[Re: AL®] 24 апреля 2024 в 16:00
Доповідаю.
Купив дріт з магнітом, просунув в отвір, і зміг дістати зломану деталь із середини фари. Вона магнітилась, тобто не пластмаска.
Ось ці дві частини:

Конструкція фари, куди вставляється лампа:

З кліпсою-зажимом конструкція має виглядати приблизно так (без верху)

І фінальний результат на фарі цей механізм зажиму має виглядати так:

По ідеї, цю центральну заглушку можна відламати повністю, її призначення по суті закривати світло лампи прямо мабуть тільки.
Aziz | СуперСтар **
[Re: AL®] 24 апреля 2024 в 16:03
це ж на ближнє світло, тому ковпачок не можна викидати з конструкції. І схоже на те, що він фіксується вусиками в пазах, тобто можна встановити назад
AL® | аццкая сотона **
[Re: Aziz] 24 апреля 2024 в 16:11
Aziz 24.04.2024 16:03 пишет:

це ж на ближнє світло, тому ковпачок не можна викидати з конструкції. І схоже на те, що він фіксується вусиками в пазах, тобто можна встановити назад

так якраз верхній вусик відломався. По ідеї можна запаяти. Це не силова конструкція, тож має тримати ок.
Але, у мене ЛЕД лампа, там світло тільки по бокам діод світить, по центру не світить.

Звичайно, якщо в авральній ситуації (яка якраз не так давно була, лед лампа почала глючить) потрібно буде змінити лампу на звичайну галогенку - то буде трохи сліпити інших, мабуть.. Але в мене вже 3 комплекти лед ламп, тож якась та й буде на запас.
[Re: AL®] 24 апреля 2024 в 16:17
AL® 24.04.2024 16:11 пишет:

так якраз верхній вусик відломався. По ідеї можна запаяти. Це не силова конструкція, тож має тримати ок.
Але, у мене ЛЕД лампа, там світло тільки по бокам діод світить, по центру не світить.

Звичайно, якщо в авральній ситуації (яка якраз не так давно була, лед лампа почала глючить) потрібно буде змінити лампу на звичайну галогенку - то буде трохи сліпити інших, мабуть.. Але в мене вже 3 комплекти лед ламп, тож якась та й буде на запас.

запитай в них http://forum.autoua.net/showflat.php?Cat=0&Number=12590785&page=0&fpart=4&vc=1 може в них е така штука як Вам потрібна, Ps, а у Вас лед Лампи в галогенових фарах чи лінзи стоять?
AL® | аццкая сотона **
[Re: egorka] 24 апреля 2024 в 16:25
egorka 24.04.2024 16:17 пишет:

запитай в них http://forum.autoua.net/showflat.php?Cat=0&Number=12590785&page=0&fpart=4&vc=1 може в них е така штука як Вам потрібна, Ps, а у Вас лед Лампи в галогенових фарах чи лінзи стоять?

я поки поставив з центральною заглушкою, просто вона на одному нижньому вусику тримається (ну і на самій лампі).
У мене рефлекторна фара, і там лед лампа, так. Не лінзи.
Вечором знову поїду "до стінки" регулювати.
[Re: AL®] 24 апреля 2024 в 20:06
AL® 24.04.2024 16:25 пишет:

egorka 24.04.2024 16:17 пишет:

В ответ на:

...

я поки поставив з центральною заглушкою, просто вона на одному нижньому вусику тримається (ну і на самій лампі).
У мене рефлекторна фара, і там лед лампа, так. Не лінзи.
Вечором знову поїду "до стінки" регулювати.

а які люди стоять? Н-4 чи Н-7 , і що кажуть зустрічні водії
AL® | аццкая сотона **
[Re: egorka] 24 апреля 2024 в 23:51
egorka 24.04.2024 20:06 пишет:

H7
pandry2007 | СуперСтар **
[Re: AL®] 25 апреля 2024 в 09:37
Тут я бачу 2 варіанти.
1. Зварити(запаяти) автогеном(газовим пальником).
2. Шукати на автошротах биту фару, щоб вийняти цей ковпачок.
[Re: AL®] 25 апреля 2024 в 10:25
AL® 24.04.2024 23:51 пишет:

H7

ну Н-7 це добре, а які саме? І що кажуть зустрічні водії?
AL® | аццкая сотона **
[Re: pandry2007] 25 апреля 2024 в 11:17
pandry2007 25.04.2024 09:37 пишет:

Тут я бачу 2 варіанти.
1. Зварити(запаяти) автогеном(газовим пальником).
2. Шукати на автошротах биту фару, щоб вийняти цей ковпачок.

А хіба банальним паяльником не вдасться ? Поки що тримається на одному вусику, але паяльник є, якщо що..
На фото не видно, але верхній "вусик" він не прикріплений.

egorka 25.04.2024 10:25 пишет:

AL® 24.04.2024 23:51 пишет:

H7

ну Н-7 це добре, а які саме? І що кажуть зустрічні водії?

маєш на увазі яка саме лампочка?
dawnknight k8c зараз поставив, перед цим був k5c
Змінено AL® (11:18 25/04/2024)
Vladimir_Y | опытный писатель ***
[Re: AL®] 28 апреля 2024 в 17:36
AL® 24.04.2024 16:00 пишет:

Вона магнітилась

Схоже оцинкована сталюка, тобто з гарним флюсом(наприклад ортофосфорна кислота) залудиться аж бігом.
Можна спробувати на "зайвій" частинці. Якщо так - відрихтувати/залудити/запаяти з підсиленнями, відмити, підфарбувати (за бажанням)
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Як знайти детальку фари?

Додаткова інформація
Модератор:

Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

0 користувачів і 26 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1139