На всю машину циліндр один-в водійських дверях. Ключ виглядає отак. Чи можна поставити без додаткових дій циліндр з розборки, чи треба перепрошивати щось? На фото майже не видно, але в ключі є гвинтик, але розбирати його не став, бо вже і так налажав з брелком)
hugo-smk 02.05.2024 22:48 пишет: Чи можна поставити без додаткових дій циліндр з розборки, чи треба перепрошивати щось?
перепрошивати нічого не потрібно, оскільки електронна частина ключа не змінюється. новий циліндр замку з розборки просто не відкриватиметься цим ключем. це лігічно. до будь-якого секрету має бути його жало ключа. індивідуальне. нехай навіть замок один на всю машину. з розборки потрібен циліндр із жалом, яке відкриватиме його. Усе. потім завдання-інтегрувати його замість існуючого у ключ. а найкращий і оптимальний за часом і нервами варіант - відразу їхати до майстра по ключам і вони порадять варіанти та ціну вирішення питання.
Знакомый ключ. А в чем проблема? Если личинка закисла и не проворачивается, то разобрать, почистить, смазать. В новую или БУ можно пины со старой переставить. Но там не так просто ее снять и особенно поставить назад без разборки всей двери.
HC-man 03.05.2024 10:16 пишет: Знакомый ключ. А в чем проблема? Если личинка закисла и не проворачивается, то разобрать, почистить, смазать. В новую или БУ можно пины со старой переставить. Но там не так просто ее снять и особенно поставить назад без разборки всей двери.
Чи закисла, чи щось ще-ключ вставляється, але зовсім не хоче повертатись. І я не згадаю коли останній раз пробував його повертати, бо рік тому розбирали ручку, то може щось неправильно зібрали. А розбирати дійсно трохи муторно
hugo-smk 02.05.2024 22:48 пишет: Чи можна поставити без додаткових дій циліндр з розборки, чи треба перепрошивати щось?
перепрошивати нічого не потрібно, оскільки електронна частина ключа не змінюється. новий циліндр замку з розборки просто не відкриватиметься цим ключем. це лігічно. до будь-якого секрету має бути його жало ключа. індивідуальне. нехай навіть замок один на всю машину. з розборки потрібен циліндр із жалом, яке відкриватиме його. Усе. потім завдання-інтегрувати його замість існуючого у ключ. а найкращий і оптимальний за часом і нервами варіант - відразу їхати до майстра по ключам і вони порадять варіанти та ціну вирішення питання.
Оцей момент не зрозумів, і саме в ньому і було моє питання-жало і брелок між собою мають якісь залежні елементи,без яких вони не будуть працювати один з одним без втручань майстрів?
Та же беда была с момента покупки, закисла. Вернул к жизни старую. Но если бы не получилось, пошел бы путем перепаковки пинов. Менять жала в полном заводском комплекте из 4 ключей не хотелось. Тем более, есть еще аварийная личинка в замке зажигания. Если явных следов ковыряния посторонними предметами в личинке нет, то 99%, что вылечится чисткой и смазкой. В любом случае, надо разбирать.
hugo-smk 03.05.2024 13:14 пишет: Оцей момент не зрозумів, і саме в ньому і було моє питання-жало і брелок між собою мають якісь залежні елементи,без яких вони не будуть працювати один з одним без втручань майстрів?
а ось тут починається найцікавіше. у пластиці леза може бути захований чіп іммо. зможете вийняти лезо ключа з пластику та вставити інше лезо без пошкодження? я недарма написав - зверніться до ключників. вони вам скажуть чи є там чіп. я думаю, що це саме так. ваш ключ є аварійним. тобто якщо здохла батарейка в ключі або ще щось подібне, ви відкриваєте двері аварійним ключем і можете запустити мотор за допомогою нього.
hugo-smk 03.05.2024 13:11 пишет: Чи закисла, чи щось ще-ключ вставляється, але зовсім не хоче повертатись. І я не згадаю коли останній раз пробував його повертати, бо рік тому розбирали ручку, то може щось неправильно зібрали. А розбирати дійсно трохи муторно
В мене колись на ріо таке було з замком багажника. Теж років 5 не користувався. А коли спробував - ой. Балон ВД-40 - пшикнув - порухав ключом. Так 100500 разів, поки не став відкриватися. Потім пшикнув мастилом для замків.
hugo-smk 03.05.2024 13:11 пишет: Чи закисла, чи щось ще-ключ вставляється, але зовсім не хоче повертатись. І я не згадаю коли останній раз пробував його повертати, бо рік тому розбирали ручку, то може щось неправильно зібрали. А розбирати дійсно трохи муторно
В мене колись на ріо таке було з замком багажника. Теж років 5 не користувався. А коли спробував - ой. Балон ВД-40 - пшикнув - порухав ключом. Так 100500 разів, поки не став відкриватися. Потім пшикнув мастилом для замків.
В морози я його як раз пшикав, тут ще тема була. Але не розробляв давно,на жаль.
Частково дістався до самого циліндру - повністю його витягнути можна лише знявши тягу зсередини і розібравши весь пластик навколо циліндру. Частково витягнути можна проста відкрутивши болт збоку дверей. Запшикав літієвим мастилом,силіконовим, спеціальним для замків. Поки глухо все одно
Смазка спрацювала На самому ключі фізичному той шурупчик відкрутив,але далі нічого не розбирається, так і не ясно чи там щось в середині є. Всім дякую за поради.