autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумKia форум

Оф. СТО Кіа яке масло заливають

Vladya | мандрівник **
9 мая 2024 в 18:05
Може хтось знає, або працює на СТО якої марки заливають масло Кіа на оф сто від Кіа , саме марка цікавить, може хто знає код. Від них нічого нормально добитись не можливо.
дивлюсь на екзіст є декілька різних мастил від Кіа, яке саме

Моторна олива Hyundai/Kia Turbo SYN Gasoline 5W-30, 4л 0510000441
Моторна олива Hyundai/Kia Super Extra Gasoline 5W-30, 4л 0510000410
Моторна олива Hyundai/Kia Original Oil 5W-30, 5л LP0425W30C305K це ?

Треба робити ТО4 вони залупили 12 штук, а просто масло поміняти то 5 шт.
не хочу міняти марку мастила, але яке від Кіа заливати ?
Vladya | мандрівник **
Re: Оф. СТО Кіа яке масло заливають
[Re: Vladya] 9 мая 2024 в 23:57
все вияснив

5w-30 а5/b5
виходить що ця Моторна олива Hyundai/Kia Super Extra Gasoline 5W-30, 4л 0510000410, я знайшов і бочку 200 літрів яку лють на СТО там стоїть теж а5/b5
harald67 | подсевший на форум **
[Re: Vladya] 10 мая 2024 в 08:14
А чим не підходить ZIK X9 FE 5w30. Це ж начебто рідна олива, яку на заводі заливають.
Vladya | мандрівник **
[Re: harald67] 10 мая 2024 в 11:26
harald67 10.05.2024 08:14 пишет:

А чим не підходить ZIK X9 FE 5w30. Це ж начебто рідна олива, яку на заводі заливають.

ідея була щоб залити те що заливають на офіціале і не робити різні промивки. Хоча по вартості навіть з промивкою буде в 2 рази дешевше ))

я 10 років не парився що і яке масло, а зараз вони мене вибили з колії своїми цінами
[Re: Vladya] 10 мая 2024 в 11:48
Vladya 10.05.2024 11:26 пишет:

ідея була щоб залити те що заливають на офіціале і не робити різні промивки. Хоча по вартості навіть з промивкою буде в 2 рази дешевше ))

я 10 років не парився що і яке масло, а зараз вони мене вибили з колії своїми цінами

Фірма Hyundai/KIA виробництвом моторних олив не займається, як і усі інші виробники автомобілів. Вони просто замовляють у когось з провідних світових виробників (буває що у різних для різних регіонів) моторні оливи (переважно зі стандартної виробничої лінійки виробника олив), але під торговельною маркою виробника авто. Так з'являються каністри і діжки з оливою, марковані: Toyota, GM, Nissan, WV, ...
Вміст цих ємностей як правило нічим не відрізняється від тих олив, які продаються справжніми виробниками оливи під власними торговими марками.
Оскільки у Кореї є один дуже великий виробник моторних олив - ZIC, для автозаводів у Кореї місцеві виробники купують оливи саме у нього.
При цьому для своїх фірмових сто, особливо у віддалених від Кореї регіонах, вони можуть замовляти оливи в інших виробників саме олив, які просто промаркують каністри і діжки брендом КІА. Це нічого не змінює.
opexkiev | СуперСтар **
[Re: Vladya] 10 мая 2024 в 15:17
Міняю масло на профільному Ріо у офіціалів - там постійно різне. Яке є в наявності. Пару тижнів назад було судя по наряду LP0425W30C30MK, позаминулого разу був Total Quartz ineo mc3.
Vladya | мандрівник **
[Re: harald67] 10 мая 2024 в 15:18
harald67 10.05.2024 11:48 пишет:

Vladya 10.05.2024 11:26 пишет:

Фірма Hyundai/KIA виробництвом моторних олив не займається, як і усі інші виробники автомобілів. Вони просто замовляють у когось з провідних світових виробників (буває що у різних для різних регіонів) моторні оливи (переважно зі стандартної виробничої лінійки виробника олив), але під торговельною маркою виробника авто. Так з'являються каністри і діжки з оливою, марковані: Toyota, GM, Nissan, WV, ...
Вміст цих ємностей як правило нічим не відрізняється від тих олив, які продаються справжніми виробниками оливи під власними торговими марками.
Оскільки у Кореї є один дуже великий виробник моторних олив - ZIC, для автозаводів у Кореї місцеві виробники купують оливи саме у нього.
При цьому для своїх фірмових сто, особливо у віддалених від Кореї регіонах, вони можуть замовляти оливи в інших виробників саме олив, які просто промаркують каністри і діжки брендом КІА. Це нічого не змінює.

це зрозуміло, що вони не виробляють, а брендують. Брендована олія це більше вірогідність що вона таж сама буде. В іншій групі сказали що в каністрах mobis залит shel, якщо ви про виробника.
У мене авто не з Кореї, а з Словенії
Vladya | мандрівник **
[Re: opexkiev] 10 мая 2024 в 15:23
opexkiev 10.05.2024 15:17 пишет:

Міняю масло на профільному Ріо у офіціалів - там постійно різне. Яке є в наявності. Пару тижнів назад було судя по наряду LP0425W30C30MK, позаминулого разу був Total Quartz ineo mc3.

ага, зрозуміло, значить немає цьої вибірковості
у мене в тому році було LP0425W30А5В50MK , по цих кодах пробивається каністрі по 200л.
доречи в цьому коді як раз фігурує мій допуск А5В5, а у тебе інший допуск на Ріо - C3

Цікаво, як що на оф дилере різне масло, вони просто доливають, згідно допусків і вони вважають його однаковим, чи роблять промивку, бо за 3 роки жодного разу не фігурувало промивне мастило (тому я допустив, що завжди одне якесь брендоване під КІА )
Змінено Vladya (15:24 10/05/2024)
opexkiev | СуперСтар **
[Re: Vladya] 10 мая 2024 в 15:24
Нічого про промивку не чув. Злили - долили.
[Re: Vladya] 10 мая 2024 в 15:29
Vladya 10.05.2024 15:23 пишет:

у мене в тому році було LP0425W30А5В50MK , по цих кодах пробивається каністрі по 200л.
доречи в цьому коді як раз фігурує мій допуск А5В5, а у тебе інший допуск на Ріо - C3

Цікаво, як що на оф дилере різне масло, вони просто доливають, згідно допусків і вони вважають його однаковим, чи роблять промивку, бо за 3 роки жодного разу не фігурувало промивне мастило (тому я допустив, що завжди одне якесь брендоване під КІА )

Сучасні якісні моторні оливи не вимагають промивки двигуна. А доливати в двигун оливу від іншого виробника (якщо і стара і нова якісні), якщо специфікація та допуски збігаються можна беззастережно.
opexkiev | СуперСтар **
[Re: Vladya] 10 мая 2024 в 15:30
Vladya 10.05.2024 15:18 пишет:

а з Словенії

Хвилинка душніли - мабуть все таки Словаччини
Vladya | мандрівник **
[Re: harald67] 10 мая 2024 в 16:16
harald67 10.05.2024 15:29 пишет:

Vladya 10.05.2024 15:23 пишет:

Сучасні якісні моторні оливи не вимагають промивки двигуна. А доливати в двигун оливу від іншого виробника (якщо і стара і нова якісні), якщо специфікація та допуски збігаються можна беззастережно.

о дякую. Я так і думав. Але потім начитався про різні присадки різних виробників і по типу ніхто не знає яка буде реакція випаде осадок чи щось таке.

Ну і ще одне питання, яка є принципе вирішив для себе, але ваші думки. ТО треба робити через 15 тис або 12 міс. За війни я проїжджаю ледь 5 тис в рік. Думав нічого не робити, а потім порадився, що масло все ж таки радять міняти кожні 12 міс.
Раніше машина була на гарантії міняв чітко або так або так.
Доречи передивився накладну що робили на ТО, капець шок, за шо брали гроші
Vladya | мандрівник **
[Re: opexkiev] 10 мая 2024 в 16:17
opexkiev 10.05.2024 15:30 пишет:

Vladya 10.05.2024 15:18 пишет:

а з Словенії

Хвилинка душніли - мабуть все таки Словаччини

а ну да, це класика. Остання країна за два місяця до війни була Словенія, тепер її всюди тулю )))

Так Словаччина
Romik2108 | СуперСтар **
[Re: Vladya] 10 мая 2024 в 20:57
Офіціали в залежності від наявності заливають і кіа і тотал і навіть мотюль. Все можна подивитись в накладних, головне щоб допуски підходили.
[Re: Romik2108] 11 мая 2024 в 08:23
Romik2108 10.05.2024 20:57 пишет:

Офіціали в залежності від наявності заливають і кіа і тотал і навіть мотюль. Все можна подивитись в накладних, головне щоб допуски підходили.

Саме так. І не переймаються з приводу того, що при заміні масла десь 10-15% попереднього масла залишається у двигуні (бо неможливо злити). Додають масло іншого виробника але тієї ж специфікації (а можуть і не зовсім тієїж) і не паряться.
Взагалі був у мене одногрупник (нещодавно помер) який майже 20 років похропрацював у представництвах основних продавців моторних олив в Україні (ExxonMobil, TotalFinaElf, EniAgip, CastrolBp). Так розповідав що до них часто приїздили інженери-представники цих виробників і казали що зміщувати оливи від різних виробників (але якісні) однієї специфікації безпечно. Прецедентів конфлікту присадок не було,
Він же мені у часи коли народ ще вірив побрехенькам офф сервісів про необхідність заливати лише "оригінальне маслоʼ типу Toyota, Subaru, ... показував як розвінчати цю брехню. Заходив на сайт наприклад Nissan.de (тобто країни з потужним антимонопольним законодавством) і знаходив розділ з переліком рекомендованих технічних рідин (сам я зараз не знайду). Для АКПП там і справді міг бути дуже короткий список, а от моторні оливи ледь на сторінку влазили. І згадувалися там оливи від практично усіх провідних виробників, аби специфікація підходила. Та і по специфікаціях був певний люфт.;
vladd | V.I.P **
[Re: harald67] 11 мая 2024 в 16:12
Прикріплені файли (0 завантажити)
harald67 11.05.2024 08:23 пишет:

І згадувалися там оливи від практично усіх провідних виробників, аби специфікація підходила. Та і по специфікаціях був певний люфт.;

Так проблема не у оливі чи інших рідинах, а у можливості "колотити-бодяжити" фальсифікат на території, де закон що дишло. І уникати відповідальності за ці "мутки".

З технічного боку за умов здорової конкуренції між світовими гігантами байдуже заллєш у двигун ти Mobil чи Castrol.
Вся ота напускна утаємниченість полягає лише у тому, що той же Castrol зумів домовитися з скажімо концерном BMW і для цієї марки рекомендований продукт - Castrol (у пляшці з логотипом BMW).
А та ж сама Toyota чи VW знайшли порозуміння з Mobil і пляшечки з продукцією Mobil вже носять оригінальний логотип цих марок авто.

Резюмую: проблема полягає не у "маслі", а у беззаконні. Можна бодяжити, можна це продавати і нічого за це не буде. Але! Допоки це не перетинає межу України та скажімо Німеччини.

Так проблема не у оливі чи інших рідинах, а у можливості "колотити-бодяжити" фальсифікат на території, де закон що дишло. І уникати відповідальності за ці "мутки"
vladd | V.I.P **
[Re: harald67] 11 мая 2024 в 16:13
Toyota

Toyota
vladd | V.I.P **
[Re: harald67] 11 мая 2024 в 16:17
Volkswagen Group

Volkswagen Group
Vladya | мандрівник **
[Re: Vladya] 13 мая 2024 в 20:46
стосовно різних рідин для авто, через впн https://www.oem-oil.com/media/HYUNDAI-KIA.pdf
Autoua.netФорумKia форум

Додаткова інформація
Модератор:

AVB, moderator 

0 користувачів і 2 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1672