autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Жилет чи Шик (Вілкінсон) - станок вибір (3/3)

harald67 | подсевший на форум **
Re: Жилет чи Шик (Вілкінсон) - станок вибір
[Re: orange] 15 мая 2024 в 05:57
orange 14.05.2024 19:12 пишет:

harald67 14.05.2024 14:47 пишет:

Може у твоїх краях до таких олдскульних станків і можна придбати якісні леза, а от у нас продається лише усякий мотлох. Їх переважно будівельники використовують щоб щось там підрізати типу ліноліуму. Почитав відгуку на сайтах продавців цих лез в України - практично про усі пишуть що вистачає максимум не пару голінь. Це ж давно померлий формат, от ніхто якісних і не виробляє.
Щодо зручності гоління - от не повірю. Я як раз починав голитися (коли борода почала рости) такими станками і леза до них як раз тоді у продажу були досить якісні - виробництва відомих фірм з поважних країн. І усе одно порізатися було досить просто. Потім у нас з'явилися одноразові станки - практично те саме. А от коли з'явилися станки з плаваючими головками і змінними касетами я реально відчув значне спрощення процесу гоління і зниження імовірності порізів.

Так, це дуже залежить від якості лез. Навіть рідні леза від станка, що я вище надав, називають для початківців (хоча на мене вони супер). Закази роблю з США або Англії - якщо брати 1-2 упаковки, та ще разом з іншими речами, то дуже зручно. Мені одного леза хватає на 5-7 голінь (а це в моєму випадку місяць). У пачці зазвичай 10 лез і коштує вона ~200-300 грн. Ну а далі рахуйте самі, виходячи з частоти свого гоління.

Щодо самої зручності - вірити чи не вірити це справа кожного. Я кажу зі свого досвіду. Я все життя користувався касетами, а зараз перейшов на олд скул, як ти кажешь. Самі станки дуже відрізняються від тих старих - ці важкі, можуть бути з короткою або довгою ручкою, з механізмом як вставляти леза, навіть є з регульованою голівкою. Перші два рази в мене були порізи, але потім я зрозумів правильний процес і все, далі жодної подряпини. Але! Тут не як з касетною бритвою взяв і поголився за пару хвилин (і тому в мене є Шик на такі випадки експрес гоління). Це інший процес - треба розпарити морду лиця, підготувати і правильно нанести крем, і т.п. Цілий ритуал для джентельменів.

З таким підходом до гоління як до ритуалу ти може з часом і до опасної бритви перейдеш - голить ще краще і чистіше за станок. Мені ж з моєю потребою голитися 6-7 разів на тиждень і великою площею гоління оті леза на 7 голінь і станок для неквапливого гоління не підходять. Я власне і придбав собі другий станок (стару систему шик на 4 леза із захисними дротиками поперек) для того, щоб мати можливість поголитися зранку поспіхом без небезпеки порізатися. В середньому виходить 4 хвилини. Голить гірше за касету з 5 лезами, але некритично гірше, і довгу щітину гірше збриває. А коли вчора не голився або треба дуже якісно поголитися, то лише 5-и лезова касета.
Traveler | Дядя Сь **
[Re: egorka] 15 мая 2024 в 12:14
egorka 14.05.2024 16:26 пишет:

Traveler 14.05.2024 15:12 пишет:

Вже багато років користуюсь шиком/вілкісон свордом

Немає ніякої статистики порівняльної поточної, але коли переходив з жілету - враження було що довше леза живуть.

і на скільки часу хватає одного леза?

Чомусь не можу зайти до кабінету на промі. А з підтримки тілкьи робот.

Восени минулого року забрав набір з 5-ма лезами та 4-ма картриджами у комплекті. Ще один у коробці лежить, а одним користуюсь.
egorka | продавець прохолоди **
[Re: Traveler] 15 мая 2024 в 12:21
Traveler 15.05.2024 12:14 пишет:

Traveler 14.05.2024 15:12 пишет:

Вже багато років користуюсь шиком/вілкісон свордом

Немає ніякої статистики порівняльної поточної, але коли переходив з жілету - враження було що довше леза живуть.

Восени минулого року забрав набір з 5-ма лезами та 4-ма картриджами у комплекті. Ще один у коробці лежить, а одним користуюсь.

Дякую, як виявилося то в мене теж і станок і леза шик, вчора знайшов, але я про нього і забув теж брав в нашого камрада доволі давно на пробу то мені не зайшов шик, і да в нього нема позаду леза як в джилеті, ну або я вже звик до джилета
[Re: egorka] 15 мая 2024 в 12:25
egorka 15.05.2024 12:21 пишет:

Traveler 15.05.2024 12:14 пишет:

В ответ на:

...

Дякую, як виявилося то в мене теж і станок і леза шик, вчора знайшов, але я про нього і забув теж брав в нашого камрада доволі давно на пробу то мені не зайшов шик, і да в нього нема позаду леза як в джилеті, ну або я вже звик до джилета

У Вілкінсона Гідро 5 (тобто із 5 лезами) є лезо позаду. Просто треба натисканням пальця опустити захисний важіль.
[Re: harald67] 15 мая 2024 в 12:32
Прикріплені файли (0 завантажити)
Щось я там його не знайшов

Щось я там його не знайшов
Traveler | Дядя Сь **
[Re: Andrey-Mil] 15 мая 2024 в 13:23
Знайшов - купив Hydro 5 14.08

Зараз ще 1,5 леза. Одне в упаковці, інше десь місяць на бритві.

Теоретично - 4 леза може на рік вистачити.
hugo-smk | СуперСтар **
[Re: egorka] 15 мая 2024 в 14:26
А оце воно наче й є.
Я теж не знав, поки наш форумний продавець не підказав.

І так - ці леза забиваються і дуже важко чистяться. Тому повернувся на Жилет
Andrey-Mil | СуперСтар **
[Re: Andrey-Mil] 15 мая 2024 в 15:14
Шик Гідро 5. Замовлено!
H2O | Достоевский ***
[Re: Andrey-Mil] 15 мая 2024 в 17:01
Шик чи Вілкінсон Гідро 5 - реально шикарна річ. Настільк гладко я ще на голився. І порізатися ним дуже складно. Мені картриджа вистачає на 2 місяці.
Змінено H2O (17:07 15/05/2024)
[Re: H2O] 16 мая 2024 в 06:44
H2O 15.05.2024 17:01 пишет:

Шик чи Вілкінсон Гідро 5 - реально шикарна річ. Настільк гладко я ще на голився. І порізатися ним дуже складно. Мені картриджа вистачає на 2 місяці.

Щодо якості та швидкості гоління - підтримую. А от щодо складно порізатися - зовсім нескладно - доведено емпірично . Саме через неодноразові порізи при швидкому голінні, особливо свіжою касетою, був придбаний старий станок Вілкінсон, той що кватро титаніум. Ним набагато рідше ріжешся завдяки отим захисним дротикам, хоча якість гоління і гірша. Тепер користуюся обома станками комбіновано.
[Re: Andrey-Mil] 16 мая 2024 в 14:27
Andrey-Mil 15.05.2024 15:14 пишет:

Шик Гідро 5. Замовлено!

у нашого камрада замовив?
Andrey-Mil | СуперСтар **
[Re: egorka] 16 мая 2024 в 16:45
egorka 16.05.2024 14:27 пишет:

Шик Гідро 5. Замовлено!

Ні.. на розетке з Польши непоспіхом.
[Re: Andrey-Mil] 16 мая 2024 в 17:52
Andrey-Mil 16.05.2024 16:45 пишет:

egorka 16.05.2024 14:27 пишет:

Шик Гідро 5. Замовлено!

Ні.. на розетке з Польши непоспіхом.

Дякую, Головне що б орігінал був а не підробка яка, ну і я викладав фото вище але я так і не знайшов того 6 леза в тому катриджі
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Жилет чи Шик (Вілкінсон) - станок вибір (3/3)

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

3 користувачів і 27 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1838