А хто стикався зараз з постановкою на облік призивника, сину виповнилося 16 років, і по новим правилам, треба йти до військомату. Але там зараз таки чергі і хаос, що я навіть і не знаю, як це все провернути. Може хтось стикався з таким?
Можу помилятися, але школа і педагог-організатор (піонервожата за часів совка) якось мають централізовано організувати? Нас (в свій час) класом організовано звозили. Правда, як зараз - не знаю.
Andrey-Mil 14.05.2024 12:40 пишет: Можу помилятися, але школа і педагог-організатор (піонервожата за часів совка) якось мають централізовано організувати? Нас (в свій час) класом організовано звозили. Правда, як зараз - не знаю.
та отож, я теж таке пам'ятаю, але зараз у нього приватна школа. Треба мабуть у них запитати.
Andrey-Mil 14.05.2024 17:18 пишет: після 18 травня онлайн кабінет військовозобовязаного чи ЦНАП. Може буде легше ніж ТЦК.
Ти віриш що воно запрацює?
якщо чесно, то я не знаю. Хочеться вірити, що команда молодих, талановитих і мобілізованих айтішніків можуть "запіліть" якийсь додаток. Те, що тітоньки в ЦНАПАХ осилять нову форму, яка передаватиме дані в "Оберіг" - теж хочеться вірити. Або таки знадобиться місяці півтори на "допилювання" і авральні внесення даних в останні дні. І потім доказуй, що ти не верблюд... На чому працювать - ось трохи брити підсуєтілі: https://www.mil.gov.ua/news/2024/04/18/u...oti-z-reestrom/
Cremator 14.05.2024 12:03 пишет: А хто стикався зараз з постановкою на облік призивника, сину виповнилося 16 років, і по новим правилам, треба йти до військомату. Але там зараз таки чергі і хаос, що я навіть і не знаю, як це все провернути. Може хтось стикався з таким?
kkk_GAZ240 14.05.2024 18:01 пишет: Ти віриш що воно запрацює?
Так. Криво-косо, першій місяць може частіше/довше не працювати ніж працювати, але згодом запрацює, як й все нове в діджиталізації країни, починаючи з часів кровосісі.
kkk_GAZ240 15.05.2024 10:18 пишет: Я давно так не сміявся. Я маючий відношення до деяких розробок - ВЕРУЮ. Мінімум даю пів року ,а на внесення всіх наявних в ТЦК даних до 3-х років.
Звідси висновок: якщо боятися та ухилятися "не в тупу", то краще ЦНАП і мобільний додаток. І ще невідомом, коли і як ТЦК ті дані "побачить", а вимоги закону ти виконав (правда, як доказати, що виконав, якщо штрих код воно не генерує?). А в ТЦК - прийшов, показався, оновився, а твою папочку не сховали в архів, а на сусідній стіл переклали і оформили повістку. Ніяких баз даних, нічого шукати не треба, все під рукою.