бо склероз я пам'ятаю що воно кислюще, густе. Купив закваску ацидолакт - по густоті то а от по смаку - більш солодке чим кисле Якщо не помиляюсь то порекомендуйте де таку закваску купити, а яущо помиляюсь то яку? В магазинному кефірі останнім часом майже немає кислоти, солодкий а я таке не полюбляю. Галичина густий або мімік питний теж раз на раз не приходиться - то як треба то ніякий.
harald67 25.05.2024 06:11 пишет: Спробуй айран від онур. Він таки кислий. Може сподобається.
Дякую, але айран як і тан це вже похідна, а ось основа цікавіша, особливо якщо самому робити. Теж саме але без води До речі, вчора експерементнув, спробував у стакан додати лимонного соку для кислоти та врешті наочно дізнався як роблять моцарелу
гадаю смак то штука індивідуальна. мені раз на рік підсовують кефір - в ході експерименту. то я не можу таке кисле в сееб вдавити. мені навіть чистий йогурт не то. цукру хочеться, щоб то проковтнути. то ж боюсь уявити яке вам кисле вже треба...
Sergio225 25.05.2024 12:28 пишет: гадаю смак то штука індивідуальна. мені раз на рік підсовують кефір - в ході експерименту. то я не можу таке кисле в сееб вдавити. мені навіть чистий йогурт не то. цукру хочеться, щоб то проковтнути. то ж боюсь уявити яке вам кисле вже треба...
стосовно смаку +100000 , але солодким заходить тільки ряжанка.
Я вже його смак не пам'ятаю, але пам'ятаю, що брав його малому коли ще дитячі молочні кухні були. То думаю якщо там був би кислий кисляк, то малий би його ніфіга не пив би. А він пив.
MakcPassat 25.05.2024 15:21 пишет: Я вже його смак не пам'ятаю, але пам'ятаю, що брав його малому коли ще дитячі молочні кухні були. То думаю якщо там був би кислий кисляк, то малий би його ніфіга не пив би. А він пив.
+1 Дуже давно колись його скуштував - смак не пригадаю, але точно не кислий. Діти кисле пити не будуть а продукт позиціонувався саме як дитячий - продавався у оригінальних скляних пляшечках ще й під металевою пробкою типу як у лимонада.
кислюще і густюще було, якщо його купувати в молочному магазині. Для дітей в молочних кухнях, звичайно, було адаптоване для дитячого харчування. Колись на Обережно Лівобережна був якийсь НДІ і там можна було купити оригінальну закваску, зробити самому, але все одно отаке як в молочному магазині з пляшки не виходило.
nickka 25.05.2024 18:22 пишет: кислюще і густюще було, якщо його купувати в молочному магазині. Для дітей в молочних кухнях, звичайно, було адаптоване для дитячого харчування. Колись на Обережно Лівобережна був якийсь НДІ і там можна було купити оригінальну закваску, зробити самому, але все одно отаке як в молочному магазині з пляшки не виходило.
Укрниимясомолпром. Только оно дальше на Расковой. Все детство с ним связано. Вот я про магазинный. Густо йи жёстко кислючий, а вышло еле еле кислое. Спросил маму, она мясник но тоже кое что по Нит, говорит что ацидофильные бывают йогурт и кефир, и нарине и ацидолакт это йогурты - еле еле с кислинкой. Институт на месте но вот концов там не осталось
MakcPassat 25.05.2024 20:48 пишет: А зачем там концы? Они через магаз свои бациллы продавали. Возможно ща и в маркетах их продукцию можно купить. Если они живы конечно.
разбудил матушку - институт не торгует. Торгуют второй дом от метро Левобережная (бывшая управа Галактона) но там https://www.zakvaski.com/kontakty.html как раз и покупал ту что не очень понравилась. Мама сказала что если держать не 8 часов как пишут а 24+ тогда оно действительно наберет кислоты, т.е то что в памяти с детства просто было скажем... не первой свежести и потому кислое Посоветовала попробовать часть молока заквасить ацидолактом а часть кефирными и смешать, будет и густота и кислость или держать в тепле дольше, но тогда живые ацидофили уже не будут живыми (срок жизни до 24 часов) Квасить в одной посуде кефирную и ацидолакт крайне не рекомендовала т.к результат предсказать будет трудно. Поверю бывшему главному технологу, хоть и с основной специальностью мясное производство, но окончившей с отличием ТММ, жаль бабулю спросить только через спиритический сеанс, а и завкафедрой мяса-молока в КТИППе была, и учебники писала как по мясному так и по спирту, и в том числе в молочке разбиралась. По некислому кефиру - или сырье г.. с низким содержанием лактозы или в термостате не додержали и бактерии не успели всю лактозу переварить.Что печально что если оно побывало в холоде то додерживать в тепле уже не вариант
MakcPassat 25.05.2024 20:48 пишет: А зачем там концы? Они через магаз свои бациллы продавали. Возможно ща и в маркетах их продукцию можно купить. Если они живы конечно.
разбудил матушку - институт не торгует. Торгуют второй дом от метро Левобережная (бывшая управа Галактона) но там https://www.zakvaski.com/kontakty.html как раз и покупал ту что не очень понравилась. Мама сказала что если держать не 8 часов как пишут а 24+ тогда оно действительно наберет кислоты, т.е то что в памяти с детства просто было скажем... не первой свежести и потому кислое Посоветовала попробовать часть молока заквасить ацидолактом а часть кефирными и смешать, будет и густота и кислость или держать в тепле дольше, но тогда живые ацидофили уже не будут живыми (срок жизни до 24 часов) Квасить в одной посуде кефирную и ацидолакт крайне не рекомендовала т.к результат предсказать будет трудно. Поверю бывшему главному технологу, хоть и с основной специальностью мясное производство, но окончившей с отличием ТММ, жаль бабулю спросить только через спиритический сеанс, а и завкафедрой мяса-молока в КТИППе была, и учебники писала как по мясному так и по спирту, и в том числе в молочке разбиралась. По некислому кефиру - или сырье г.. с низким содержанием лактозы или в термостате не додержали и бактерии не успели всю лактозу переварить.Что печально что если оно побывало в холоде то додерживать в тепле уже не вариант
Коли малий народився тобто 13 років тому, придбав я йогуртницю мулінекс (до речі нікому не треба занедорого) і через кілька місяців почав купувати ці закваски і робити для малого оті "йогурти". Нічого малому не подобалося і закинув я цю дурну справу. Закваски купував і оті київські, і якійсь італійські - нічого малий не їв. Пробував сам скуштувати - якесь непорозуміння несмачне, не залежно від назви і призначення.
Часть вчера оставил в кружке не в холодильнике и оно таки ощутимо кислее чем то что спрятал, правда при таком раскладе боюсь представить насколько просроченное были то что с детства запомнил )) В РН не скажу но с холодильника если взять за 0 просто молоко, где то 2 ближе к 3, учитывая что вместо 8 часов я его заквашивал 16, то что постояло ночь при комнатной температуре уже после холодильника получилось где то 5 даже скорее 6, а то что запомнилось было где то 25-30 , при том что чистый свежевыжатый. лимонный сок берём где то за 20-25.
Коли малий народився тобто 13 років тому, придбав я йогуртницю мулінекс (до речі нікому не треба занедорого) і через кілька місяців почав купувати ці закваски і робити для малого оті "йогурти". Нічого малому не подобалося і закинув я цю дурну справу. Закваски купував і оті київські, і якійсь італійські - нічого малий не їв. Пробував сам скуштувати - якесь непорозуміння несмачне, не залежно від назви і призначення.
Кажуть, якщо готувати варену ковбасу самому, наприклад, то ані кольору ані смаку такої як у магазині не буде. Але ти знаєш з чого зробив.
Кажуть, якщо готувати варену ковбасу самому, наприклад, то ані кольору ані смаку такої як у магазині не буде. Але ти знаєш з чого зробив.
Сумнівна аналогія. Я гадки не маю як приготувати вдома варену ковбасу, навіть не знаю чи можливо це. З іншого боку знаю що для приготування йогуртів та і усієї кисломолочки використовується найменш якісне молоко, практично некондиція. Але ж і м´ясо (якщо це взагалі можна назвати мясом) що використовується для приготування варенки з тієї ж опери. Тобто тут паритет. Дійсно, якщо навіть купуєш молоко в маркеті бутильоване то воно виготовлене як правило з найбільш якісної сировини, наявної у виробника. Тобто усе начебто добре, але є одне але: не їв малий тих саморобних йогуртів, як його не умовляли. А от магазинні їв.
Здогадуюсь чому, бо коли купляєш готовий йогурт то купляєш разом з ним купу домішок які покращують смак та які в саморобний ти класти не будеш. Як і в саморобну варенку ти яко і додаси нітріт натрію для кольору то по мінімуму, бо себе труїти не хочеться , тим більше ти туди не додаси смакові домішки (склад не пам'ятаю точний, але як треба то знайду ТУ на диску десь в папках) хоча б тому що ті що дають отой найкращій смак не продають малими порціями. От і з кефіром, поставив кефір та вже розумію що мабуть буду купляти закваски та розливне молоко, бо на смак мені він навіть на половині часу (стоїть 12 годин з 24) вже кращій за не те що дешеві а навіть дорогий, зараз на смак як Молокія що купляв останньою, яготинському тут навіть братися нема де, не кажучи вже за повну чашу чи перший ряд. Причому молоко купив дешевеньке бо не був впевнений що не піде до унітазу. Поки що солодкуватий бо не достояв але не втримався спробувати. 3 літри ацідолакту якось мелькнули так що змішувати не буде з чим треба завтра купляти молока та ще ставити. Якщо добре піде то вициганю в коханої дві каструлі та з залишків нагрівального шнура зроблю термостати, бо кисломолочна це те що ніколи в холодильнику не залежується (Мабуть це наслідки самостійного життя кінця 89 початку 90, коли часто з їжи вистачало тільки на батон та кисломолочну, тому вони були на сніданок, обід та вечерю , це вже потім з роботою та заробітками полегше стало)
Сумнівна аналогія. Я гадки не маю як приготувати вдома варену ковбасу, навіть не знаю чи можливо це. З іншого боку знаю що для приготування йогуртів та і усієї кисломолочки використовується найменш якісне молоко, практично некондиція. Але ж і м´ясо (якщо це взагалі можна назвати мясом) що використовується для приготування варенки з тієї ж опери. Тобто тут паритет. Дійсно, якщо навіть купуєш молоко в маркеті бутильоване то воно виготовлене як правило з найбільш якісної сировини, наявної у виробника. Тобто усе начебто добре, але є одне але: не їв малий тих саморобних йогуртів, як його не умовляли. А от магазинні їв.
"..для приготування йогуртів та і усієї кисломолочки використовується найменш якісне молоко, практично некондиція..." - це ЯК?
Ну м'ясо ще ясно - можна сіськи-піськи покласти, а молоко? ЯК? З ферми іде молоко. Воно або кондиція, або ні.
А так да - в магазинні йогурти додати покращувачів смаку їсти буде.
"..для приготування йогуртів та і усієї кисломолочки використовується найменш якісне молоко, практично некондиція..." - це ЯК?
Ну м'ясо ще ясно - можна сіськи-піськи покласти, а молоко? ЯК? З ферми іде молоко. Воно або кондиція, або ні.
А так да - в магазинні йогурти додати покращувачів смаку їсти буде.
я коли прочитав що кефір та йогурт можна робити з соєвого молока зрозумів що можуть все що завгодно. Заараза - без термостату кефір кислоту набирає вже другу добу та все одно ще солодкий. Ацідофільне віставлене на тепло хоча не таке кислюще як пам'ятаю але вже настільки приємне що якимось чином мене ще не розірвало але решта у кількості майже 2 літри десь поділась... мабуть миші з котами випили а мені стало невдобно лежати на пузі... як натискаєш то ацідофільне десь під горло піднімається Але! якось окрім нього ще нічого не їлось, та й поки бажання нема. Тепер питання до Оболонців - а де крім біля полікліники по четвергах розливне продають? Бо там за готівку це мінус а друге - день в тиждень. В бабців з ящиків на ГД якось ще не ризикну..