autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
VovkZ | V.I.P **
Re: Охолодження кімнати
[Re: hugo-smk] 10 июня 2024 в 18:35
hugo-smk 10.06.2024 17:56 пишет:

Як вона кріпиться?

Ймовірно, так, як будь-яка тонувальна плівка. Зсередини, на воду чи мильний розчин.
Буває з самоклеючим шаром, буває без. На ній має бути коротка інструкція.
VovkZ | V.I.P **
[Re: hugo-smk] 10 июня 2024 в 18:37

Як вона кріпиться?

Ось про одну з плівок (бо гуглити вмію лише я - то напишу тут, що нагуглив):
В ответ на:

Рекомендації

1. Розрізаючи віконну плівку, врахуйте додатково 1-2см. щоб відрізаного шматка вистачило для покриття всієї площі.

2. Перед наклеюванням не забудьте зірвати захисну плівку та рясно збризнути водою.

3. Рекомендується клеїти плівку зранку або ввечері, коли не сильно жарко.

4. Скло може нагріватись, оскільки плівка стримує сонячне тепло та відбиває його.

В комплектацію входить сонцезахисна плівка з інструкцією.

Додатково ви можете придбати комплект з резинового шпателя та розпилювача для води

Інструкція з поклейки плівки (іде в комплекті):

Крок 1: Промийте вікно, протріть насухо та виміряйте розміри.

Крок 2: Виміряйте розмір дзеркальної плівки та відріжте потрібний шматок.

Крок 3: Зніміть з плівки захисний шар.

Крок 4. Рясно змочіть скло рівномірно.

Крок 5: Змочіть клейкий шар плівки та прикладіть до вікна.

Крок 6: Резиновим шпателем видаліть бульбашки повітря та зайву воду.

Змінено VovkZ (18:38 10/06/2024)
hugo-smk | СуперСтар **
[Re: VovkZ] 10 июня 2024 в 18:44
Прикріплені файли (0 завантажити)
VovkZ 10.06.2024 18:35 пишет:

Як вона кріпиться?

Ймовірно, так, як будь-яка тонувальна плівка. Зсередини, на воду чи мильний розчин.
Буває з самоклеючим шаром, буває без. На ній має бути коротка інструкція.

А може отак (фотка купленої в 22 чи 23 році плівки), жодного слова про воду, а скотчем по боках вона не тримається
Власне тому і створювалась тема, щоб більш зручні рішення знайти.

А може отак (фотка купленої в 22 чи 23 році плівки), жодного слова про воду, а скотчем по боках вона не тримається Власне тому і створювалась тема, щоб більш зручні рішення знайти.
hugo-smk | СуперСтар **
[Re: hugo-smk] 10 июня 2024 в 18:48
А Алі підкинув варіант (не можу його знайти, бо дурний АЛі не працює з десктопу) готових штор по типу як срібляста штора на лобове. З гарною окантовкою ниткою і кріпленням на присосках.
Матеріал там, якщо я вірно розумію, той самий, що "фольга" за батареями. В Епіку є різної товщини на відріз.
Якщо не гнатись за красою і освітленням - варіант.
Upd

https://a.aliexpress.com/_EIK0Obh
Змінено hugo-smk (19:08 10/06/2024)
dynarsis | новичок *****
[Re: BOYMEN] 10 июня 2024 в 19:01
BOYMEN 10.06.2024 17:51 пишет:

Я купив таку річ "Плівка сонцезахисна 70х280 см світло-сіра".
Грамотно весь балкон і все скло в кімнаті закрив.
Ефект - дуже суттєвий, навіть не вирів що так буде тепло відкидати, якщо раніше при прямому сонці на балкон не вийти було, можно було дуба дати, то зараз температура градусів на 10 нижче в зрівнянні з тим що було, єдиний мінус суттєво гасить проникнення світла

А можна будь-ласка назву виробника чи прямо посилання, бо їх десятки варіантів і у відгуках зазвичай більше негативних відгуків і кілька тижнів тому вже відкинув цю ідею
hugo-smk | СуперСтар **
[Re: dynarsis] 10 июня 2024 в 19:03
dynarsis 10.06.2024 19:01 пишет:

BOYMEN 10.06.2024 17:51 пишет:

Я купив таку річ "Плівка сонцезахисна 70х280 см світло-сіра".
Грамотно весь балкон і все скло в кімнаті закрив.
Ефект - дуже суттєвий, навіть не вирів що так буде тепло відкидати, якщо раніше при прямому сонці на балкон не вийти було, можно було дуба дати, то зараз температура градусів на 10 нижче в зрівнянні з тим що було, єдиний мінус суттєво гасить проникнення світла

А можна будь-ласка назву виробника чи прямо посилання, бо їх десятки варіантів і у відгуках зазвичай більше негативних відгуків і кілька тижнів тому вже відкинув цю ідею

Перше посилання в гуглі веде на Епіцентр,я думаю саме тому автор так чітко прописав назву)))
nickka | продавець овочів **
[Re: dynarsis] 10 июня 2024 в 19:57
Я один раз поклеїв на вікна на воду. Потім ледве відшкрябав. Не знаю чи буває вона різної якості, але отой китайський варіант на присосках мені теоретично подобається більше
Tratil | энтузиаст
[Re: nickka] 10 июня 2024 в 22:55
nickka 10.06.2024 19:57 пишет:

Я один раз поклеїв на вікна на воду. Потім ледве відшкрябав. Не знаю чи буває вона різної якості, але отой китайський варіант на присосках мені теоретично подобається більше

Нужно правильной стороной клеить, только одна остается грязью
AlexAudiCoupe | V.I.P. ***
[Re: nickka] 10 июня 2024 в 23:05

А навіщо відшкрябувати якщо все влаштовує?
hugo-smk | СуперСтар **
[Re: AlexAudiCoupe] 10 июня 2024 в 23:12
AlexAudiCoupe 10.06.2024 23:05 пишет:

Бо темно?
Ну ясно же, що з часом вона втрачає товарний вигляд.
[Re: hugo-smk] 10 июня 2024 в 23:32
hugo-smk 10.06.2024 23:12 пишет:

AlexAudiCoupe 10.06.2024 23:05 пишет:

Бо темно?
Ну ясно же, що з часом вона втрачає товарний вигляд.

В мене на вікні вже років 3. Темно? Ні. Товарний вигляд? Я хату не продаю :-)
BOYMEN | СуперСтар *
[Re: AlexAudiCoupe] 11 июня 2024 в 08:57
Так, вона в Епіцентрі, там і купував, коштує фігню.
Але треба клеїти дзеркальною поверхнею до сонця (в неті є відгуки), да і там є інструкція, і так - воду ні в якому разі на неї і скло, бо на сонці просто спечеться в скло, я клеїв на рами (пластик) на двосторонній скоч по сторонам (десь 1,5 см від скла), тримається мертво. На літо хватить з головою, потім зніму

P.S. Так эстетики в цьому мало, краще нормальні термо рулонні штори звісно, але ціна + на тимчасове житло - не варіант
Змінено BOYMEN (09:12 11/06/2024)
hugo-smk | СуперСтар **
[Re: BOYMEN] 11 июня 2024 в 13:14
BOYMEN 11.06.2024 08:57 пишет:

Але треба клеїти дзеркальною поверхнею до сонця (в неті є відгуки), да і там є інструкція, і так - воду ні в якому разі на неї і скло, бо на сонці просто спечеться в скло, я клеїв на рами (пластик) на двосторонній скоч по сторонам (десь 1,5 см від скла), тримається мертво. На літо хватить з головою, потім зніму

P.S. Так эстетики в цьому мало, краще нормальні термо рулонні штори звісно, але ціна + на тимчасове житло - не варіант

І при такій поклейці вітер не задуває під неї і вона не шуршить і не відклеюється?
BOYMEN | СуперСтар *
[Re: hugo-smk] 11 июня 2024 в 15:10
hugo-smk 11.06.2024 13:14 пишет:

І при такій поклейці вітер не задуває під неї і вона не шуршить і не відклеюється?

Так я клеїв з внутрішньої сторони, перед склом на пластикову раму, вона до скла не достає 1,5 см, тому скло не постраждає
hugo-smk | СуперСтар **
[Re: BOYMEN] 11 июня 2024 в 15:35
BOYMEN 11.06.2024 15:10 пишет:

Так я клеїв з внутрішньої сторони, перед склом на пластикову раму, вона до скла не достає 1,5 см, тому скло не постраждає

Ну може я щось не розумію, але саме при такому варіанті нещільного прилягання до скла вона мала б шерудіти. Навіть якщо в дуже сильний натяг клеїти, то все одно вона не буде нерухомою, хіба ні?
[Re: BOYMEN] 11 июня 2024 в 16:19

Пішов подивився. Таки так, плівка перетворилась у хрупку субстанцію, це те, що можна відідрати. Позостале приліплено до скла. Ну якость відідрати можна і можно. Мені не заважає. Висить і висить.
BOYMEN | СуперСтар *
[Re: hugo-smk] 12 июня 2024 в 11:03
Прикріплені файли (0 завантажити)
hugo-smk 11.06.2024 15:35 пишет:

BOYMEN 11.06.2024 15:10 пишет:

В ответ на:

...

Ну може я щось не розумію, але саме при такому варіанті нещільного прилягання до скла вона мала б шерудіти. Навіть якщо в дуже сильний натяг клеїти, то все одно вона не буде нерухомою, хіба ні?

Да не в натяг вона. Не шелестить, вона ж поклеєна всередині, з вуличним вітром та дощем не контактує Ну звісно вона не є повністю нерухомою, це її треба клеїти тоді як тонувальну на все скло, але це вже інша логіка.

Да не в натяг вона. Не шелестить, вона ж поклеєна всередині, з вуличним вітром та дощем не контактує   Ну звісно вона не є повністю нерухомою, це її треба клеїти тоді як тонувальну на все скло, але це вже інша логіка
Змінено BOYMEN (11:06 12/06/2024)
Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

5 користувачів і 51 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 2389