В ответ на: Виникло іще 1 питання: по Хорватії (середина узбережжя) від Угорщини теж треба купувати віньєтку, чи будувати маршрут оминаючи платні теж норм? Дякую.
Платиться по факту, талон на в`їзді, оплата в кінці. Сумарно від кордону до кінця автобану десь 40 євро. Частина ясно дешевше.
По безкоштовним суттєво довше. Я неодноразово іздив по безкоштовних від кордону до Загребу і в зворотньому шляху та один раз проїхав до Спліта. Нічого кримінального, але чуда не станеться і сильно швидше за розрахунками гугля ви не проїдете. Плюс є камери (ризик порушення) і купа місцевого трафіку
Але залежить від того, скільки ви заклали часу на останій переїзд. Якщо є час - ніхто не забороняє трошки зберегти на пиво під час відпочинку
Автобан досить завантажений + пара (чи один, вже не памёятаю точно) проміжних пунктів біля Загреба, де буде черга. Але об`єктивно втратите ну хвилин 5. Може 10.
valkrav 16.07.2024 18:30 пишет: В Хорватии платится за пройденые км, также, например, как в Италии или Франции. На въезде берется талончик, на выезде он предъявляется и платится.
... І воно капець як дорого на фоні країн з віньєтками
якщо купляти девайс для проїзду ENC , і заздалегідь туди бабло закинути, то знижка 25% десь
Проїхав Київ-Спліт Їхав через Малий Березний - Убля (відповідно перевал Самбір-Турку) На словаках генератор через спеку здох Лишні півтори години простояв По словаках дороги так собі, села, всі діла По мад'ярах все як завжди, на бан став і тули. Всі приколи "зекономити 20 євро на платних дорогах" - бред від жадності. На бюджет поїздки то взагалі не впливає
Загалом вийшло 24 години рівно з Києва до Спліта, і 17 годин чисто часу в русі.
Толком нічого не змінилось з останніх разів. Все так же найлегша закордонна поїздка, яку можна уявити.
Кому, як мені, важливо - 98/100 бензин без проблем майже всюди є.
Я готуюсь до поїздки. Збираюсь Київ-Мукачево-Берогове-Угорщина-Хорватія- трошки за Спліт. Генератор якраз зробив. Був на СТО, клята спека, екологія трохи почала кашляти. Надіюсь, доїду:). Хто знає, кордон краще переходити за Берегове - Лужанка?
В ответ на: Я готуюсь до поїздки. Збираюсь Київ-Мукачево-Берогове-Угорщина-Хорватія- трошки за Спліт. Генератор якраз зробив. Був на СТО, клята спека, екологія трохи почала кашляти. Надіюсь, доїду:). Хто знає, кордон краще переходити за Берегове - Лужанка?
Ми ще Дзвінкове берем, але вони не 24/7 і трошки треба регіональними дорогами проїхати. Нічого такого, просто села і круть-верть