autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

не працює стаціонарний телефон Укртелеком (+)

Ford-Noks | **
4 июня 2024 в 11:56
добрий день, шановне товариство!
у моєї мами є стаціонарний укртелекомівський телефон. був ще з мого глибокого дитинства, довго був наш відомий всім знайомим номер, потім, волки, номер зміниличерез переход на цифрову АТС, але проблема не в цьому.
десь ще влітку минулого року, телефон перестав працювати. на мою думку, десь обрив однієї жили кабелю. у трубці замість зумера якесь далеке слабке гудіння. по квартирі та до щитка я перевірив, все ціле, далі, де той кабель по будинку іде, я гадки не маю.
на неодноразові звернення до УКРТК у ФБ відповідали - ваша заявка зареєстрована, передана у технічний відділ..... заявку в автоматичному режимі по їх контактних номерах теж давав, але за весь час ніякого зворотнього відгуку, хіба що плату за телефон не виставляють!
хто знає,які у такому випадку є дієві варіанти полагодження телефону? можливо, якісь приватні сторонні майстри могли б за оплату перевірити кабель по під'їзду на цілісність? а то в УРТК віри вже немає!
будь-лвска не треба коментаків "навіщо тобі той стаціонарний телефон, коли кругом мобільні?" коротко скажу - треба!
hugo-smk | СуперСтар **
Re: не працює стаціонарний телефон Укртелеком (+)
[Re: Ford-Noks] 4 июня 2024 в 13:23
Просто для інформації - нові їх апарати із сімками перестають працювати через хвилин 30 після вимкнення світла - лише екстренні виклики. Тариф мінімальний щось біля 190 грн.
Ford-Noks | **
[Re: hugo-smk] 4 июня 2024 в 23:39
hugo-smk 04.06.2024 13:23 пишет:

Просто для інформації - нові їх апарати із сімками перестають працювати через хвилин 30 після вимкнення світла - лише екстренні виклики. Тариф мінімальний щось біля 190 грн.

що за апарати з сімками? стаціонарні міськи?
у мами дисковий апарат 70-х-80-х років.
AlexAudiCoupe | V.I.P. ***
[Re: Ford-Noks] 4 июня 2024 в 23:44
Ford-Noks 04.06.2024 23:39 пишет:

Саме так. З сімками. В тебе не такий. Треба тормошити Укртелеком.

Приватники? Не думаю. В Укртелекома щитки стоять на вулиці. Як туди потрапити?
Змінено AlexAudiCoupe (23:47 04/06/2024)
hugo-smk | СуперСтар **
[Re: Ford-Noks] 5 июня 2024 в 00:19

Ну це справа часу поки поміняють на сучасний.
На ньому світиться мережа типу Водофану. Я хз як це технічно реалізовано,і нема нормального Водафону на смартфоні щоб перевірити, але факт- при вимкненні світла телефон лягає.
В 2022 стаціонарні телефони були зручним способом 100 процентного зв'язку,а тепер від них лише гарні спогади про красивий номер
Ford-Noks | **
[Re: hugo-smk] 5 июня 2024 в 08:20
hugo-smk 05.06.2024 00:19 пишет:

На ньому світиться мережа типу Водофану. Я хз як це технічно реалізовано,і нема нормального Водафону на смартфоні щоб перевірити, але факт- при вимкненні світла телефон лягає.
В 2022 стаціонарні телефони були зручним способом 100 процентного зв'язку,а тепер від них лише гарні спогади про красивий номер

нехай хоч запропонують поміняти, хоч би якийсь зворотній контакт звідти за час, поки я подаю заявки на ремонт! одна з причин, чому хотілось би відновити роботу лінії - те, що дисковий міський телефон працював під час вимкнення світла у перший сезон блекаутів, у той час, коли мобільні мережі не працювали. мамі 83 роки через два місяці, зв'язок з нею потрібен.
дуже шкода, що колись куись поділи телефонний довідник квіртирних міських телефонів Києва (такий товстий зелений фоліант), там був наш старий рідний номер. бачив, зараз такі довідники продаються навіть з аукціонів за чималі гроші
maksym | V.I.P **
[Re: Ford-Noks] 5 июня 2024 в 09:32
Ford-Noks 04.06.2024 11:56 пишет:

хіба що плату за телефон не виставляють!

з практики відмовитись від нарахувань за їх телефон дуже складно.
Якщо вони самі перестали нараховувати - є велика ймовірність що це вже все.
Стандартна їх відповідь - вкрали кабель. Відновлення - може колись у далекому майбутньому.
Тому така ситуація (що по проводу більше не буде) можлива
YSK | V.I.P **
[Re: hugo-smk] 5 июня 2024 в 10:25

Укртелеком використовує мережу Водафона. Здається у них своїх базови станцій взагалі не має. Водафон наразі, принаймні в тих місцях де я знаходжусь, падає відразу після вимкнення світла. Київстар тримається десь до 2 годин, перевірено на роботі на GSM шлюзі. Хоча коли тільки починались блекаути, то Водафон тоді працював, на відміну від інших опсосів.
По темі, ніхто крім представників УТ не має доступу до їх щитків. Судячи з того, що стаціонарна телефонія на грані вимирання, то і спеців для обслуговування тримають мінімум. Звідси і така підтримка.
Змінено YSK (10:27 05/06/2024)
hugo-smk | СуперСтар **
[Re: YSK] 5 июня 2024 в 13:04
YSK 05.06.2024 10:25 пишет:

Укртелеком використовує мережу Водафона. Здається у них своїх базови станцій взагалі не має. Водафон наразі, принаймні в тих місцях де я знаходжусь, падає відразу після вимкнення світла. Київстар тримається десь до 2 годин, перевірено на роботі на GSM шлюзі. Хоча коли тільки починались блекаути, то Водафон тоді працював, на відміну від інших опсосів.
По темі, ніхто крім представників УТ не має доступу до їх щитків. Судячи з того, що стаціонарна телефонія на грані вимирання, то і спеців для обслуговування тримають мінімум. Звідси і така підтримка.

Значить мені з київстаром повезло, бо навіть інтернет працює (хоч і з перебоями) коли я вдома і світла нема 6 годин.
Ant-ua | подсевший на форум *
[Re: Ford-Noks] 5 июня 2024 в 13:17
В ответ на:

дисковий міський телефон працював під час вимкнення світла у перший сезон блекаутів

Кнопочный телефон работал всё время когда отключали свет.
Два месяца назад отключил полностью, как Укртелеком поднял абонплату с марта месяца до 100 грн с 65 за удержание номера и звонки только в экстренные службы. Оставили на удержание на всякий случай, война всё таки.
Это поднятие было последней каплей.
Змінено Ant-ua (13:18 05/06/2024)
Zelinski | важничающий писатель *
[Re: Ford-Noks] 5 июня 2024 в 14:51
Была о что-то похожее. Тестю 89 лет, стоял дисковый телефон. Вдруг перестал работать. Заявка висела 2 месяца, никто не реагировал. Потом оказалось, что бомжи сперли кабель из колодца. Восстанавливать никто не стал, в Укртелекоме сказали - нецелесообразно. Принесли кнопочный телефон с сим-картой. Ну тесть быстро насобачивался, вся разница-то - тыкай кнопки, а не крути диск. Думаю, у вас аналогичная ситуация. Никто ничего чинить не будет - нет смысла. С другой стороны, я бы попробовал приучить родителей к техническому прогрессу. У меня мама 75 лет, смартфон увидала впервые 3 года назад - щас видосики в ФБ постит
Ford-Noks | **
[Re: Zelinski] 5 июня 2024 в 19:28
Zelinski 05.06.2024 14:51 пишет:

Была о что-то похожее. Тестю 89 лет, стоял дисковый телефон. Вдруг перестал работать. Заявка висела 2 месяца, никто не реагировал. Потом оказалось, что бомжи сперли кабель из колодца. Восстанавливать никто не стал, в Укртелекоме сказали - нецелесообразно. Принесли кнопочный телефон с сим-картой. Ну тесть быстро насобачивался, вся разница-то - тыкай кнопки, а не крути диск. Думаю, у вас аналогичная ситуация. Никто ничего чинить не будет - нет смысла. С другой стороны, я бы попробовал приучить родителей к техническому прогрессу. У меня мама 75 лет, смартфон увидала впервые 3 года назад - щас видосики в ФБ постит

мама трохи привчилась, Телеграмом на айфоні користується для дзвінків, кнопковий радіотелефону неї стояв, користувалась, та й мобільним двосімочним користується.
про кабель, у мене є підозра, що лінію (десь якийсь контакт на якійсь колодці) могли пошкодити інтернетчики, коли комусь тягнули кабель.
Cirax | Достоевский *
[Re: Zelinski] 5 июня 2024 в 20:11

Толку с того технического прогресса, если оно всё умирает без электроэнергии.
Мобильная связь умирает часа через два после отключения, мобильный интернет почти мгновенно.
Roksimama | Еще та! **
[Re: maksym] 5 июня 2024 в 20:13
maksym 05.06.2024 09:32 пишет:

Ford-Noks 04.06.2024 11:56 пишет:

хіба що плату за телефон не виставляють!

з практики відмовитись від нарахувань за їх телефон дуже складно.
Якщо вони самі перестали нараховувати - є велика ймовірність що це вже все.
Стандартна їх відповідь - вкрали кабель. Відновлення - може колись у далекому майбутньому.
Тому така ситуація (що по проводу більше не буде) можлива

Не факт. Колись була послуга «призупинення послуги». Але вони самостійно починають нараховувати плату через якийсь час. Відмовилася від телефону в трьох квартирах за один приїзд. При чому в двох з них я не була навіть власником
[Re: Zelinski] 7 июня 2024 в 09:45

Технический прогресс - дело хорошее. Но в 70-х годах при путешествиях на поезде из Киева в Возжаевку, это Амурская область, практически в каждом большом городе видел парк паровозов. Именно паровозов. На всякий случай. Как кнопочные телефоны.
YSK | V.I.P **
[Re: AlexAudiCoupe] 7 июня 2024 в 11:45
AlexAudiCoupe 07.06.2024 09:45 пишет:

Технический прогресс - дело хорошее. Но в 70-х годах при путешествиях на поезде из Киева в Возжаевку, это Амурская область, практически в каждом большом городе видел парк паровозов. Именно паровозов. На всякий случай. Как кнопочные телефоны.

Телефонія це не паровоз, якій законсервував і він стоятиме десятки років. Кабельні мережі потрібно постійно обслуговувати інакше працювати не буде. А хто їх буде обслуговувати, якщо затрати перевищують дохід?
[Re: YSK] 7 июня 2024 в 17:40
YSK 07.06.2024 11:45 пишет:

AlexAudiCoupe 07.06.2024 09:45 пишет:

Телефонія це не паровоз, якій законсервував і він стоятиме десятки років. Кабельні мережі потрібно постійно обслуговувати інакше працювати не буде. А хто їх буде обслуговувати, якщо затрати перевищують дохід?

Ой! Бідний збанкрутілий Укртелеком! А тарифи там яки? Подивився, 195 грн мінімум. А колодяці та підземка в оренду: А продані будивлі АТС? Тому про дохід не треба.
Змінено AlexAudiCoupe (17:43 07/06/2024)
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

2 користувачів і 20 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 1184