autoua
Это мобильная версия форума. Перейти на обычную версию форума ×
Вход
hugo-smk | СуперСтар **
Зрізання дерев-за чий кошт
6 июня 2024 в 21:37
Сусідка поділилась проблемою - на кладовищі велика гілка загрожує впасти на могилу її родичів, а там пам'ятник,оградка і тд. Подзвонила "головному інжинеру", який їй озвучив прайс 5-10к за зрізку, бо "нужна вишка, не все так просто".
От я задумався-то типу норм, чи пан дуже хоче поповнити карман?
Якщо що -не знаю ієрархії київських кладовищ, але це явно не саме просте.
vladd | V.I.P **
Re: Зрізання дерев-за чий кошт
[Re: hugo-smk] 7 июня 2024 в 01:07
На цвинтарному питанні колись з матір'ю вийшло непорозуміння. То "поприбирай на гробки", то ще якісь доручення видавала.
Згодом, коли обговорювали мій власний відхід у світ прекрасного та нєтлєнного , попросив спалити тіло і попіл розвіяти десь чи то по Дніпру, чи по Ворсклі (не принципово, де ближче/зручніше рідні було б).
І на тому край. Ні "гробки" щоб не святкували, ні ще якісь "свята". Немає бажання, щоб ще після смерті когось "напрягать". Відгуляли один раз і досить.

У Канаді своя історія, як то кажуть "будь-яка забаганка за ваші гроші". Але ситуація приблизно така: можуть поховати тіло, можуть спалити і поховати глиняний горщик під камінь, але (!) - якщо ти займаєш десь місце на цвинтарі - твоя рідня буде вічно платити "комуналку". Суму не скажу, десь доларів від 100+ (на рік).
Тому аби не напрягати рідню тут є така історія, коли тебе спалили, потім зарядили у снаряд з феєрверком, стрельнули салют в небо і все, ніхто нікаму нє должєн.
Нормальна тема, мені точно підходить (якщо не дізнаюсь ще про щось цікавіше).

Відносно гілки про яку говорить автор: припускаю, що платити за свято буде той, кому вона заважає.
hugo-smk | СуперСтар **
[Re: vladd] 7 июня 2024 в 01:14
Так тут питання,що гілка не просто заважає насолоджуватися небом, а загрожує наробити біди.
Ясно,що ніхто не спєц щоб оцінити "аварійність" дерева/гілки,але все ж.
Гугл видав інфу в стилі " самі спиляти не можете, але і ми не будемо спішити зрізати"
Alex2064 | V.I.P ***
[Re: hugo-smk] 7 июня 2024 в 08:30
не знаю, как с кладбищами, а с электриками вот так
у меня была береза, с 90% шансом завалиться на линию 10кв.
позвонил электрикам, сказали, что они не при чем. а вот когда завалится, то приедут дообрежут и скрутят провода.
заказывал местных пильщиков, 4 дерева за 4000грн вышло, по времени 3 часа
maksym | V.I.P **
[Re: Alex2064] 7 июня 2024 в 09:15
Alex2064 07.06.2024 08:30 пишет:

позвонил электрикам, сказали, что они не при чем. а вот когда завалится, то приедут дообрежут и скрутят провода.

Електрики - це точно не кладовище. Тим паче на їх частині мережі.
В принципі вони роблять профілактичну обрізку біля ліній. У нас на селі робили і на відгалуженнях "до будинку".
Але таки питання краще вирішувати (намагатися) письмово. Бо телефон - звісно, вони не хочуть піднімати свою ж та витрачати кошти на це. А на письмовий запит потрібно дати відповідь теж письмово. Ось і цікаво буде почитати, що напишуть. На 99% впевнений, що відмови не буде. І з електриками, і з кладовищем.
igg | V.I.P **
[Re: hugo-smk] 7 июня 2024 в 10:44
Є така сама історія, на байковому. Роки з три тому, письмовою заявою, звернулися до гол.інженера...він не відмовив,сказав, що приймає заяву, ставить нас у чергу(за всіма ознаками, на довгі роки)...й треба очікувати, сказав чесно, що то не буде швидко бо своїми силами вони ліквідують вже фактичні наслідки = пиляють-розгрібають дерева/гілки, що вже впали(...
Також озвучив, вариант Б: замовити альпіністів, що зпиляють швидко але (дуже) дорого... настільки дорого, що виходить, буде дешевше або +- так само, коли вже дерево/гілка впаде на пам'ятники й тоді вже ліквідовувати наслідки, включно із реставрацією/виготовленням нових пам'ятників/оградки, цоколя
Змінено igg (10:45 07/06/2024)
Ekspert83 | СуперСтар *
[Re: hugo-smk] 7 июня 2024 в 11:00
Напишить звернення в Зеленбуд. Інколи вони навіть раді таким зверненням. Але звернення адекватне без погроз та звинувачень, а прохання конкретної роботи. Спилити щось тому що може нашкодити та когось травмувати.
cliv | Супер писатель! ***
[Re: igg] 7 июня 2024 в 11:10
igg 07.06.2024 10:44 пишет:

Також озвучив, вариант Б: замовити альпіністів, що зпиляють швидко але (дуже) дорого... настільки дорого, що виходить, буде дешевше або +- так само, коли вже дерево/гілка впаде на пам'ятники й тоді вже ліквідовувати наслідки, включно із реставрацією/виготовленням нових пам'ятників/оградки, цоколя

Це ж скіки коштують альпинисти???
Бо у цьому році, прибрати розвалений старий, поставити новий цоколь - 70К гривень (Лісове кладовище)
harald67 | подсевший на форум **
[Re: Ekspert83] 7 июня 2024 в 11:15
Ekspert83 07.06.2024 11:00 пишет:

Напишить звернення в Зеленбуд. Інколи вони навіть раді таким зверненням. Але звернення адекватне без погроз та звинувачень, а прохання конкретної роботи. Спилити щось тому що може нашкодити та когось травмувати.

Мав досвід такого звернення - не дуже ефективний спосіб вирішення питання. Зеленбуд то залюбки приймає такі звернення, але потім намагається визначити хто є відповідальним за впорядкування території, де росте проблемне дерево, і запропонувати йому оплатити послуги зеленбуду за спилювання. У мене біля будинку було пару таких півсторічних беріз, то довго йшло перетягування канату з приводу - хто за це платитиме (бо територія нічийна). Найбільш ефективними виявилися численні дзвінки на гарячу лінію КМДА, після чого вже приїхав Зеленбуд та спиляв за власний кошт.
П.С. на Байковому власноруч спиляв вже 4 гілки/дерева та відтягнув куди сил вистачило (до краю рівчака). Перша дровеняка вже років 7 лежить - ніхто її не прибирає.
Gavik | Достоевский *
[Re: Alex2064] 7 июня 2024 в 12:33
В ответ на:

О.. ) У меня аналогичная ситуация у мамы в селе была . Только я писал на их имейл в Облэнерго (Кагарлык) . Приехали ! Спилили , только рядом . Я еще раз написал , приехали и спилили уже у мамы . Причем бесплатно
vladd | V.I.P **
[Re: hugo-smk] 7 июня 2024 в 21:01
hugo-smk 07.06.2024 01:14 пишет:

Ясно,що ніхто не спєц щоб оцінити "аварійність" дерева/гілки,але все ж.

Одна з моїх тіток класно розуміється на переважній більшості схожих випадків.

Років двадцять тому. Село. Хата-мазанка. Я "двіжую" щось, "бігом-бігом", заморочений, в милі... Лежить тітка на панцирному ліжку.
- Ой, синочку, я дивлюся отам балка під стелею прогнулася, треба щоб ти знайшов якусь підпорку та поставив, бо колись може стеля провалиться, буде біда.
Відповів родичці, що та балка ще з мого дитинства прогнута, але якщо тітці дуже хочеться - то може чи то сама знайти чим підперти, чи робітників найняти.

Відповідь приблизно така:
В ответ на:

Та я оце подивилася, вона й не дуже прогнута. Але ж переживаю, щоб горя не наробила!

Завіса.
Додаткова інформація
Модератор:

AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

1 користувачів і 54 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Переглядів теми: 702